5 originele Xbox games die wij willen spelen op Xbox One

Article
maandag, 12 juni 2017 om 14:11
xgn google image
Microsoft heeft aangekondigd dat de originele Xbox games ook speelbaar worden op de Xbox One en de nieuwe Xbox One X dankzij Xbox backwards compatibility. Wij hebben vijf oude Xbox games op een rijtje gezet die wij graag opnieuw willen spelen!

5. Conker: Live & Reloaded

De single player modus van Conker: Live & Reloaded is een remake van de Nintendo 64 game Conker's Bad Fury Day. Toch deed Conker: Live & Reloaded het bijzonder goed op de originele Xbox.
De game kreeg hoge cijfers en werd vooral om de graphics flink geprezen. Verder bevatte Conker: Live & Reloaded een andere multiplayer dan zijn voorganger. Zo bevat de game Capture the Flag en een Deathmatch modus.
De multiplayer van Conker: Live & Reloaded was enorm populair. Zo populair, dat anderhalf jaar na de release van de game de multiplayer nog steeds in de top 10 meest gespeelde multiplayer games stond.
Wij denken dat er genoeg mensen zijn die de game opnieuw willen spelen. Dankzij de nieuwe Xbox backwards compatibility wordt dit mogelijk, maar de multiplayer mag dan uiteraard niet ontbreken.
113079

4. Spider-Man 2

Spider-Man 2 wordt gezien als één van de beste superhelden films. Het is niet zo vreemd dat er een game gemaakt werd in samenhang met de release van de film. Vaak zijn games gebaseerd op films enorm snel gemaakt en niet van hoge kwaliteit.
De Spider-Man 2 game is hier een absolute uitzondering op. De game bevat alle elementen voor de ultieme Spider-Man ervaring. Voor vele is dit nog steeds de beste Spider-Man game. Als je kijkt naar de game The Amazing Spider-Man 2 (2014) heeft ook deze zich laten inspireren door Spider-Man 2, maar toch haalde geen één ander spel hetzelfde niveau.
In Spider-Man 2 volg je het basisverhaal van de film, met compleet nieuwe elementen in de mix. Zo bevat de game Doctor Octopus als vijand, net als in de film. Verder ga je compleet van het filmverhaal af, en zien we andere bekende personages uit het Spider-Man universum voorbijkomen, waaronder Rhino, Mysterio en Black Cat.
Het is het half bekende maar toch verrassende verhaal en de onwijs goede gameplay die Spider-Man 2 boven de rest van de Spider-Man games liet uitsteken. Slingeren door New York of pizza's bezorgen als minigame is nog nooit zo leuk geweest.
113080

3. Tom Clancy’s Splinter Cell: Chaos Theory

Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory kan absoluut niet ontbreken in onze lijst met originele Xbox games. De derde game uit de Tom Clancy Splinter Cell franchise werd anoniem geprezen als de beste van de serie. Specifiek de Xbox en PC versies kregen enorm goeie cijfers.
Zo zag Chaos Theory een enorme verbetering in de graphics ten opzichte van de voorgaande delen. Met HDR belichting en een meer functies op het gameplay gebied. Verder heeft de game een co-op modus, hierin spelen twee agenten zeven missies met gelijkenissen uit de campaign.
In Chaos Theory spelen we als Sam Fisher, een agent werkende voor de 'Third Echelon'. Chaos Theory was de game die de Splinter Cell serie een stuk duisterder maakte. Met de optie om bijvoorbeeld iemand te vermoorden nadat je hem hebt ondervraagt (eerder kon je iemand knock-out slaan).
Met geruchten over een nieuwe Tom Clancy Splinter Cell game, is het de perfecte tijd om weer terug te gaan naar één van de beste uit de franchise. Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory zal in ieder geval door ons gespeeld worden.
113081

2. Project Gotham Racing

Van de originele Xbox games op de lijst is deze racegame exclusief uitgebracht voor de Xbox. De game werd een immens succes en heeft zijn eigen franchise gecreëerd.
Project Gotham Racing was enorm anders dan andere racegames. Als je een race wint binnen de game betekent het namelijk niet dat je meteen door mag naar de volgende ronde. Project Gotham Racing bevat een systeem gebaseerd op punten en de skills van de speler.
Het is een combinatie van verschillende dingen die je nodig hebt om door te gaan naar de volgende ronde. Zo moet je genoeg 'Kudos' verzamelen (deze krijg je onder andere door je skills, denk aan driften), de race winnen en snel genoeg rijden om bepaalde challenges te halen. Project Gotham Racing bevat vier steden zo realistisch mogelijk nagemaakt: San Francisco, London, Tokyo en New York City.
De Project Gotham Racing gamereeks werd zo populair dat ze verschillende records heeft gehaald in het Guinness World Records: Gamer's Edition 2008 book, waaronder het record voor "Most Complex Car Models in a Racing Game."
Project Gotham Racing is een echte klassieker binnen de Xbox games, één die wij onwijs graag opnieuw willen spelen.
113082

1. Star Wars Battlefront II & Star Wars Knights of the Old Republic

We sluiten onze lijst met originele Xbox games af met twee games. In alle eerlijkheid konden we geen keuze maken tussen deze twee geweldige Star Wars games.
Star Wars Battlefront II speelt zich af in twee tijdperken, The Clone Wars en de Galactic Civil War. Batllefront II bevat verder 'ship to ship battles' en gevechten in de ruimte, deze feature werd voornamelijk gezien als een hoogtepunt van de game. In tegenstelling tot zijn voorganger was het nu mogelijk om te sprinten en vooruit te rollen in Battlefield II.
Met Star Wars Battlefront 2 op komst, lijkt het vanzelfsprekend om nog eens terug te gaan naar de klassieke Battlefront II.
Star Wars Knights of the Old Republic is voornamelijk gefocust op zijn originele verhaal. De game speelt zich ongeveer 4000 jaar af voordat de Empire bestond. Knights of the Old Republic bevat een systeem die je keuzes bijhoud. Je moet in het verhaal namelijk keuzes maken, zelfs je volgende dialoog bepalen kan invloed hebben op je voortgang.
Deze beslissingen zorgen ervoor dat je deel uitmaakt van de Jedi of van de Dark Side. Egoïstische beslissingen gaan hand in hand met de Dark Side en een vrijgevige houding leunt naar de Jedi. Ook je uiterlijk verandert als je deel uitmaakt van de Dark Side.
Zowel Star Wars Battlefront II als Star Wars Knights of the Old Republic behoren nog steeds tot de top van de Star Wars games.

Originele Xbox games op komst

Dit waren de vijf originele Xbox games waar wij het meest naar uitkijken. De originele Xbox had een enorme lading aan spellen, naar welke games kijken jullie het meeste uit om te spelen dankzij de Xbox backwards compatibility?