Alle PS VR2 details op de PlayStation 5 die je moet weten!

  Er zijn al flink wat PS VR2 PlayStation 5 geruchten en details voorbijgekomen. In deze special maken wij een overzicht zodat jij bij bent gepraat. Zo heb je een goed beeld wat de PS VR2 allemaal op PS5 te bieden heeft en kun je inschatten of het interessant voor je is.

  Vooralsnog is er nog veel onduidelijk over de PS VR2 voor de PlayStation 5. Toch komen er steeds meer geruchten naar buiten over deze nieuwe bril voor de PS5. In combinatie met eerdere uitspraken en patenten kunnen we al wel voorzichtig enkele conclusies trekken over de nieuwe VR bril van PS5. Die helpen om in te schatten of het interessant is het PS5 VR2 nieuws te blijven volgen.

  Wanneer moet de bril uitkomen?

  Vooralsnog is het onbekend wanneer de bril uitkomt. Er wordt gespeculeerd dat dit gelijktijdig met de launch van de PS5 kan zijn. Dit is daarentegen nog niet zeker. Op het moment is het ook nog niet zeker wanneer de PlayStation 5 precies op de markt zal verschijnen. In ieder geval is het redelijk zeker dat de nieuwe VR bril exclusief met de PlayStation 5 zal gaan werken en een nieuwe generatie VR in zal gaan luiden. Dit zal op zijn vroegst eind 2020 gebeuren, samen met de lancering van de PS5, of op z'n laatst pas over enkele jaren.

  PS VR2 ingebouwde camera op PlayStation 5

  We beginnen met de details rondom de ingebouwde camera van de PS VR2. Zo is meer duidelijk geworden wat deze virtual reality bril gaat bieden op het gebied van camera's. Zo werd vorig jaar al duidelijk dat Sony werkte aan een bril met twee front camera's, een camera op de achterkant van de bril en zelfs een camera op de controller. Dit is interessant want daardoor moet de VR-bril van heel veel verschillende plekken zicht op de situatie hebben. Dit nieuws lekte eind vorig jaar al via een patent wat LetsGoDigital ook al bevestigde.

  Het patent werd op 3 oktober 2019 goedgekeurd en is veelbelovend voor de nieuwe generatie PS VR2 voor de PlayStation 5. Naast de camera's worden er tal van LEDS aangebracht die rondom de headset moeten zitten. De bril zou volgens het patent ook een ingebouwde microfoon hebben, zoals ook aanwezig is op de huidige variant van de bril.

  PS VR2 PlayStation 5 transparante modus

  Het patent wat vorig jaar al naar voren kwam, liet ook een andere functie zien. Zo hoeft de bril je, in tegendeel tot de huidige VR-bril, niet volledig uit de realiteit te halen. Nu zet je de bril op en zie je helemaal niks meer van de werkelijke wereld. Met de transparante modus moet dit veranderen, want dan zul je de echte omgeving wel kunnen waarnemen terwijl je de bril op hebt. Hoe dit precies gebruikt gaat worden is nog onduidelijk.

  Deze modus zou mogelijk opties kunnen bieden voor Augmented Reality (AR). Dit is een vorm van techniek, die ook bij onder andere Pokémon Go is gehanteerd. Je ziet dan de echte wereld en daaroverheen wordt iets geprojecteerd. Het wordt steeds aannemelijker dat de PS VR2 voor de PS5 ook hier dus de nodige leuke dingen voor games kan bieden.

  Sony

  Andere geruchten rondom de PS5 editie van VR2

  Verder lijkt het aan de hand van patenten er ook op dat de kans groot is dat de bril vingerafdrukken kan herkennen, zodat die weet welke gebruiker de bril gebruikt. Volgens een patent zal de controller een riempje om de pols hebben, een triggerknop aan de bovenkant en vervolgens een lange, verticale strip met de vingersensoren. Wanneer de hand van een speler de controller vastpakt, bedekken hun vingers de sensoren.

  De nieuwe PS5 VR2 zou ook eye tracking hebben. De ogen worden dan gevolgd. Sony ontwikkelt ook technologie om die afbeeldingen relatief te houden wanneer je je hoofd draait en/of kantelt. Dit zou erg van pas kunnen komen tijdens racespellen. Denk bijvoorbeeld aan een release van de nieuwe Gran Turismo 7 op de PlayStation 5. Bedenk je eens hoeveel zicht je kan hebben: je voorraam, de zijspiegels, je achteruitkijkspiegel en simpelweg je hoofd draaien om door het zijraam naar buiten te kijken. Veel opties dus!

  Werkt de huidige PS VR bril nog met PS5?

  In ieder geval is het verder handig om te weten dat je niet per se het nieuwste van het nieuwste hoeft aan te schaffen. De nieuwe bril wordt waarschijnlijk een bril die meer opties biedt. Hij zal geen volledige vervanging bieden voor de oude bril. Zo is vorig jaar al duidelijk geworden dat de huidige PlayStation VR bril ook met de PS5 zal werken. Waarschijnlijk voor de games die backwards compatible zijn. Het is onduidelijk of dit voor nieuwe games voor de PS5 gaat gelden, die mogelijk optimaal gebruik gaan maken van de nieuwe functies van de PS VR2 bril.

  Al het nieuws rondom de PlayStation 5 lees je vers van de pers bij ons. Het belangrijkste nieuws rondom de console van Sony zetten we daarbij op een rij in ons overzicht van PS5 nieuws. Check het artikel regelmatig om helemaal op de hoogte te blijven!

  Dit artikel is op 18 augustus 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.