Alle pre E3 aankondigingen op een rijtje - Dit is al onthuld!

  Het is bijna zover. Vanaf komend weekend kunnen we weer E3 persconferenties kijken en hopen dat er iets wordt aangekondigd dat we graag willen spelen. Maar niet alle E3 aankondigingen gebeuren op E3. Hier zijn zeven pre E3 2019 aankondigingen die al geweest zijn!

  Outright Games

  8. Jumanji: The Video Game

  Sommige pre E3 aankondigingen worden gedaan om hype te genereren. Andere aankondigingen worden juist gedaan om te vermijden dat een game verzuipt in diezelfde hype. Dat laatste is waarschijnlijk het geval voor Jumanji: The Video Game. Uit het niks verscheen ineens een trailer voor deze game.

  De game is gebaseerd op Jumanji: Welcome to the Jungle. De hoofdpersonages uit de film zijn de speelbare personages in de game. Heel indrukwekkend zijn de beelden niet, maar misschien dat deze game een vermakelijk tijdverdrijf wordt. Tenminste, als je ook weer kunt ophouden met spelen. Dat is nog wel eens een probleem bij spellen met ‘Jumanji’ in de naam.

  7. Outriders

  Onder de pre E3 aankondigingen begon deze wel erg vroeg. Al ruim een maand voor E3 was er een twitter-account actief dat af en toe een cryptische post plaatste. Die posts zouden afkomstig zijn uit het logboek van het ruimteschip ‘Flores’. Heel mysterieus allemaal, totdat er een nieuwe tweet verscheen.

  In die tweet zagen we het gezicht van een personage dat wakker werd uit een cryogene slaap. Dat gezicht zag er uit alsof het om videogame graphics ging. Dat was ook zo, want we werden aangemoedigd om de Square Enix persconferentie te kijken voor de game Outriders. Dat hoef je ons geen twee keer te zeggen!

  6. Watch Dogs Legion

  Sommige pre E3 aankondigingen gaan niet helemaal volgens plan. De aankondiging van Watch Dogs Legion werd bijvoorbeeld een dag van te voren gelekt door Amazon en daarvoor werd al gesuggereerd dat de game zich in Londen zou afspelen. Niet altijd komen geruchten uit, maar in dit geval bleek alles waar te zijn.

  Toen de Watch Dogs Twitter plotseling weer begon met tweeten, te beginnen met “God Save the NPCs” was alles vrij snel duidelijk. De game zou zich inderdaad afspelen in Londen (of in ieder geval het Verenigd Koninkrijk). De gameplay zou inderdaad draaien om het besturen van elke NPC.

  Voor meer moeten we de Ubisoft persconferentie kijken, want de gameplay zelf was nog niet gelekt.

  Ubisoft North America

  5. Ghost Recon Breakpoint

  Ghost Recon Breakpoint werd een paar weken voor E3 aangekondigd. Die aankondiging ging eigenlijk al met heel wat details gepaard. Verhaal, gameplay-features, ja zelfs een releasedatum waren meteen al bekend. Toch werd ook medegedeeld dat de onthulling vervolgd zou worden tijdens E3.

  Wat is er nog te zeggen als de pre E3 2019 aankondigingen rondom de game al zo groot zijn? Vrij veel. We weten dat misschien al heel wat over de game, maar er mist nog iets. We hebben namelijk nog maar weinig gameplay beelden gezien. Niet onbelangrijk natuurlijk, dus gelukkig krijgen we die te zien tijdens Ubisofts E3 persconferentie.

  4. Call of Duty: Modern Warfare

  Modern Warfare was toch uit 2007? Mag het dan wel tot de pre E3 2019 aankondigingen gerekend worden? Voor het geval je het nog niet gehoord had: de nieuwe Call of Duty draagt precies dezelfde titel als die uit 2007. Het gaat dan ook om een reboot.

  Het doel hier is om een realistische oorlogs-shooter te maken. Er is daarom weer een verhaal, iets dat in Black Ops 4 nergens te bekennen was. Bovendien is er dit keer geen zombiemodus. Die was ook niet erg realistisch. De game komt uit op 25 oktober en meer details horen we ongetwijfeld op E3.

  THQ Nordic

  3. SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated

  Een aankondiging die waarschijnlijk niemand zag aankomen is die van Battle for Bikini Bottom. Deze game uit 2003 krijgt een remake. Nu is het niet opmerkelijk dat een game van die leeftijd een remake krijgt, maar remakes van licenced games zijn zeldzaam. We hadden dan ook niet gedacht dat dit SpongeBob avontuur naar moderne platforms zou komen.

  De game komt niet naar E3, maar we hebben dan ook al genoeg informatie om even tevreden te zijn. Er komen nieuwe spelstanden, waaronder een nieuwe multiplayer modus. Bovendien wordt veel content die uit de originele game is geknipt in de remake in ere hersteld. We weten bijvoorbeeld al dat we tegen een robotversie van Octo mogen vechten.

  Larian Studios

  2. Baldur’s Gate 3

  Baldur’s Gate is terug van weggeweest! De laatste keer dat er iets uitkwam in de reeks was alweer in 2001. Na 18 jaar is het dan eindelijk zover dat er een nieuw deel in de reeks dungeoncrawlers komt. Er is nog maar weinig bekend, maar je kunt al wel een trailer bekijken.

  De nieuwe Baldur’s Gate wordt ontwikkeld door Larian Studios. Deze ontwikkelaar is bekend met - en bovendien zeer goed in - het genre. Van alle Pre E3 aankondigingen is dit misschien wel de meest verrassende, gezien hoe lang geleden we voor het laatst een Baldur’s Gate zagen. De game komt naar Google Stadia, en hoewel andere platforms nog niet bekend zijn zullen die ongetwijfeld volgen.

  THQ Nordic

  1. Darksiders: Genesis

  De Darksiders reeks wordt aangevuld met een nieuw deel. Niet Darksiders IV, maar een prequel met de naam Genesis. Deze game speelt zich af vlak na het ontstaan van de vier ruiters van de Apocalyps, en introduceert Strife, de enige ruiter die nog ontbrak in de reeks. De gameplay heeft iets weg van de Diablo-games.

  Met zowel Darksiders als SpongeBob is THQ Nordic goed bezig met hun pre E3 aankondigingen. Het mooiste is dat er nog één komt. In een tweet liet de ontwikkelaar weten dat er op drie opeenvolgende dagen een aankondiging zou zijn, dus we moeten deze lijst binnenkort waarschijnlijk uitbreiden.

  Wat is zijn jouw favoriete pre E3 2019 aankondigingen?

  Houd jij de pre E3 2019 aankondigingen in de gaten? Of wordt je liever verrast tijdens E3 zelf? Welke pre E3 2019 aankondigingen maken de meeste indruk? Zie je graag een langgerekte tease zoals die van Outriders, of heb je liever een eenvoudig 'kijk de persconferentie', zoals bij Watch Dogs? Laat van je horen in de reacties!

  Jumanji: The Video Game

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.