Netflix en Movies & Series XL - wat zijn de voor- en nadelen van beide diensten?

Article
maandag, 10 september 2018 om 11:58
netflix en movies series xl wat zijn de voor en nadelen van beide diensten 138431 1
Netflix en HBO zijn wereldwijd twee van de grootste streaming diensten van de wereld. In Nederland kun je tegenwoordig geen HBO-abonnement meer afsluiten, maar de series van HBO zijn nog wel te zien in het Movies & Series XL pakket van Ziggo. In dit overzicht zie je de voor en nadelen van Netflix en Movies & Series XL in Nederland.

Prijs

De eerste vraag die naar voren komt als je deze twee streamingdiensten wil vergelijken, is hoe duur ze allebei zijn. Netflix en Movies & Series XL zijn beide betaalde diensten. Bij Netflix kun je kiezen uit drie verschillende abonnementen en bij Movies & Series XL van Ziggo is er tot nu toe maar één mogelijkheid.
Netflix biedt drie abonnementen aan voor drie verschillende prijzen. De eerste is Netflix Basic, waarmee je op één apparaat tegelijk kunt kijken, voor 7,99 euro per maand. De tweede optie is Netflix Standaard, waarmee je op twee apparaten tegelijk in HD kunt kijken, voor 10,99 per maand. De laatste en meest luxe optie is Netflix Premium, waarmee je op vier verschillende apparaten tegelijk in HD en Ultra HD kunt kijken, voor 13,99 euro per maand.
Wanneer je kiest voor Netflix Premium kun je op vier verschillende apparaten tegelijk kijken. Wanneer je dit abonnement afsluit, zou je de kosten door vieren kunnen delen, waardoor het Premium abonnement per persoon goedkoper zou zijn dan vier keer een Netflix Basic abonnement.
De HBO series zijn tegenwoordig te zien op Movies & Series XL van Ziggo, omdat HBO zich aan het eind van 2016 terugtrok uit Nederland. Om Movies & Series XL te kunnen kijken moet je allereerst een Ziggo abonnement hebben, maar deze kosten laten we hier buiten beschouwing, omdat je om Netflix te kijken ook internet nodig hebt.
Voor Movies & Series XL betaal je 11,95 euro per maand en wanneer je Alles-in-1 Max van Ziggo neemt, krijg je deze streamingdienst er gratis bij.
138432 2

Aanbod

Netflix en Movies & Series XL hebben allebei licentieovereenkomsten met grote bedrijven om zo bekende films en series op hun platform aan te kunnen bieden. Maar Netflix is de enige van de twee die ook eigen content creëert. Dit zijn de zogenaamde Netflix Originals, waarbij je moet denken aan series als Narcos, Orange Is The New Black en Stranger Things.
De strijd om het kwantitatieve aanbod wordt ruimschoots gewonnen door Netflix. Zij bieden namelijk ruim 2400 films en series aan, terwijl Movies & Series XL net iets minder dan 700 films en series aanbiedt. Hoewe een groot aanbod leuk is, is dat natuurlijk niet het enige waar het om gaat.
Beide streamingdiensten hebben een aantal series op hun platform waar iedereen wel eens van heeft gehoord. Zo heeft Movies & Series XL de rechten op verschillende HBO series, zoals Game of Thrones en Westworld. Game of Thrones is de meest populaire show van HBO en in Nederland alleen maar te bekijken via Movies & Series XL. Ook de Vlaamse serie Chaussée d’Amour is exclusief te bekijken op de service van Ziggo. Netflix heeft daarentegen bekende series als Breaking Bad, Sherlock en House of Cards. Die laatste is trouwens een Netflix Original.
Beide streamingdiensten hebben een aantal series die je eigenlijk gewoon niet wil missen. Over het algemeen heeft Netflix een groter en diverser aanbod dan Movies & Series XL, maar een grote serie als Games of Thrones weegt natuurlijk wel zwaar mee. Daarnaast heeft de Ziggo streamingdienst een veel groter Nederlandstalig aanbod dan Netflix, dus wanneer je hiervan houdt is Movies & Series XL misschien wel iets voor jou.
138433 3

Downloaden en andere extra’s

Vanaf eind 2016 is het bij Netflix mogelijk om bepaalde series en films te downloaden om ze later zonder internetverbinding terug te kijken. Helaas kun je lang niet al je favoriete series en films downloaden, want het aanbod hiervoor is nog niet heel erg uitgebreid. Op hoeveel apparaten je kunt downloaden hangt ervan af welk Netflix abonnement je hebt afgesloten. Dit is dan downloaden op één apparaat met Basic, downloaden op twee apparaten met Standaard en downloaden op vier apparaten met Premium.
Bij Movies & Series XL is het sinds een paar maanden ook mogelijk om je favoriete series en films te downloaden en later zonder internetverbinding terug te kijken. Alle HBO content is te downloaden, maar ook veel andere films en series kunnen worden gedownload. Er kunnen maximaal op twee apparaten films en series worden gedownload.
Helaas wordt er door Ziggo nog geen eigen content gemaakt voor Movies & Series XL, zoals Netflix dat al wel doet. Toch heeft Movies & Series XL wel een extra die Netflix niet heeft, want de Ziggo dienst heeft meer dan vijftig extra televisiezenders. Natuurlijk zijn deze niet allemaal interessant voor jou, maar er zitten er vast een paar tussen die leuk zijn om af en toe te bekijken.
138434 1

De voor- en nadelen van Netflix en Movies & Series XL

Netflix is en blijft een veel groter bedrijf dan Ziggo, maar het aanbod van de streamingdienst van Ziggo is zeker niet slecht. Er zitten echt een aantal pareltjes tussen die zeker de moeite waard zijn. Netflix heeft een veel breder aanbod en daarom ook een bredere topselectie aan films en series.
Daarnaast is Netflix per maand minder duur dan Movies & Series XL als je de kosten voor een Standaard en Premium abonnement door de gebruikers splitst. Voor het kleine beetje extra dat je betaald voor de Ziggo dienst, krijg je wel 50 extra televisiezenders. De prijzen van beide diensten verschillen niet zoveel van elkaar.
Ook kun je tegenwoordig op beide diensten series en films downloaden om ze later te bekijken. Netflix heeft hierin nog niet zo’n groot aanbod als je zou mogen verwachten van een dergelijk groot bedrijf, maar ook op Movies & Series XL is nog niet alles te downloaden.
Netflix heeft een veel breder aanbod dan Movies & Series XL, maar Netflix heeft ook heel veel films en series die weinig worden bekeken. De Ziggo dienst stellen een aantal hele grote series en films ter beschikking, maar heeft wel een stuk minder keuze dan Netflix.

Populair Nieuws