Nintendo heeft nieuwe details voor Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon bekendgemaakt. Er zijn twee nieuwe Z-moves, een nieuwe aanval voor Necrozma, nieuwe mogelijkheden voor de Rotom Dex en details over de nieuwe vormen van Necrozma vrijgegeven.

Alle nieuwe Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon details op een rijtje

Als Necrozma fuseert met Lunala verandert hij in Dawn Wings Necrozma en als hij fuseert met Solgaleo verandert hij in Dusk Mane Necrozma. Dawn Wings Necrozma is Psychic/Ghost type en Dusk Mane Necrozma is Psychic/Steel type. Necrozma heeft in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon een nieuwe aanval genaamd Photon Geyser. Deze aanval doet schade op basis van de Attack en Special Attack stats van de gebruiker.

Solgaleo en Lunala krijgen allebei een nieuwe Z-Move, die ook door Dusk Mane Necrozma en Dawn Wings Necrozma gebruikt kan worden. Solgaleo en Dusk Mane Necrozma kunnen de Z-Move Searing Sunraze Smash gebruiken als ze de aanval Sunsteel Strike kennen en het Z-Crystal Solganium Z vasthebben. Lunala en Dawn Wings Necrozma kunnen de Z-Move Menaching Moonrace Maelstrom gebruiken als ze de aanval Moongeist Beam kennen en het Z-Crystal Lunalium Z vastheeft.

De Rotom Dex heeft ook nieuwe functies gekregen en is sterker geworden. Je kunt meer met de Rotom Dex communiceren en hoe beter jullie vriendschap is hoe meer hij je zal helpen in je avontuur. Met de nieuwe Roto Loto functie kun je speciale items verdienen waarmee je bijvoorbeeld tijdelijk meer exp kunt verdienen. Wanneer jullie vriendschap op een heel hoog niveau is dan kan hij zijn speciale kraccht gebruiken, Rotom’s Z-Power, waarmee hij ervoor kan zorgen dat je per gevecht twee Z-Moves kun gebruiken in plaats van één.

Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon komen op 17 november uit voor de Nintendo 3DS.