Pokémon Ultra Sun en Moon gameplay besproken - Interview met Game Freak

Article
maandag, 23 oktober 2017 om 13:30
xgn google image
Een gameserie die al meer dan twintig jaar meegaat is de droom van elke game developer. Pokémon is zo'n serie en de nieuwste Pokémon games komen in november uit. De redactie mocht twee leden van Game Freak het hemd van het lijf vragen over de Pokémon Ultra Sun en Moon gameplay.
Pokémon is al jaren een begrip, een franchise die bestaat uit games, films, tv-series en nog veel meer. De nieuwe games komen bijna uit en de redactie mocht naar Frankfurt om daar twee leden van GameFreak te interviewen. Shigeru Ohmori, game producer, en Kazumasa Iwao, game director, zaten klaar om elke brandende vraag te beantwoorden.

Pokémon Ultra Sun en Moon gameplay – Niet dezelfde games

Toen Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon aangekondigd werden waren de meeste mensen wel wat sceptisch. Iedereen was bang dat de games te veel zouden lijken op Pokémon Sun en Moon. De laatste trailers toonden aan dat dit absoluut niet het geval is.
Game Freak wilde deze games maken omdat ze het idee had dat er nog meer verhalen te vertellen waren in Alola. Ze besloot om de game verder uit te breiden, met meer dingen om te doen nadat de speler het verhaal uit had. Ook zijn er meer Pokémon te vangen en kun je al surfend op een Mantine tussen de eilanden reizen. Ze heeft zelfs de menu's van de games aangepast zodat je als speler niet tegen bekend materiaal aankijkt.
120340

Inspiratie komt uit vele hoeken...

Er zijn ondertussen meer dan achthonderd Pokémon in de games, waarvan er meer dan vierhonderd te vangen zullen zijn in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon. Nieuwe Pokémon ontwerpen is een uitdaging, omdat Game Freak wel vernieuwend wil blijven. De ontwikkelaar vertelde ons dat het soms wel meer dan zes maanden duurt om één Pokémon te ontwerpen!
Alle designers die bij Game Freak werken hebben een eigen proces in het ontwerpen van Pokémon. Sommige Pokémon beginnen bij dieren of dingen in het echte leven. Andere Pokémon vinden hun oorsprong bij het plannen van aanvallen en eigenschappen van een nieuwe Pokémon.

...Ook voor de nieuwe Ultra Beasts

Bij het ontwerpen van Ultra Beasts had het team een andere aanpak. De ontwikkelaar wilde graag Pokémon ontwerpen die Shigeru Miyamoto zelf nooit zou hebben ontworpen. Voor deze ontwerpen is vooral gekeken naar tegenstrijdigheden.
120342

Ultra Sun en Ultra Moon betekent meer Ultra Space

Eén van de meest opvallende dingen aan Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon is dat je door Ultra Space heen kunt reizen op de rug van Solgaleo of Lunala. Door deze Ultra Wormholes kom je op verschillende plaatsen waar je bijvoorbeeld Ultra Beasts kunt vangen. Ook kun je naar Ultra Megalopolis reizen, een stad waar Necrozma het licht heeft gestolen. Game Freak legt uit waarom hiervoor gekozen is.
Volgens Game Freak is er, naast deze werelden, een aantal verrassingen te vinden in Ultra Space. Je kunt er bijvoorbeeld ook legendarische Pokémon ontmoeten en vangen, zoals Mewtwo.
120343

Nog meer tips van Game Freak

Tijdens ons interview hebben we om vijf tips gevraagd voor beginnende spelers. Later gaven Shigeru Ohmori en Kazumasa Iwao nog meer tips voor de aankomende games, door ons te vertellen hoe zij de games spelen. Zo kiezen de twee heren als starter niet de sterkste Pokémon, maar de Pokémon die ze het leukst vinden.
Pokémon games komen altijd als twee versies uit en hierdoor ontstaan nog wel eens discussies over welke versie de beste is. De redactie besloot Game Freak voor blok te zetten en te vragen welke versie de twee beter vinden. Het tweetal vertelde ons dat ze allebei een andere game zullen kopen zodat ze met elkaar kunnen ruilen. Elke versie heeft exclusieve Pokémon en op die manier kunnen ze de Pokémon van de andere versie ook krijgen.
120344

Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon - Voor nieuwe en oude spelers

Ondanks dat er al Pokémon games zijn die plaatsvinden in Alola heeft Game Freak de nieuwe games zo gemaakt dat ze makkelijk op te pakken zijn voor beginners. Tegelijkertijd heeft ze ook rekening gehouden met terugkerende spelers. Ze hoopt dat de games voor iedereen even leuk en uitnodigend zullen zijn.
Dus je kunt nu blijvende herinneringen creëren met Pokémon die al jaren bij je zijn. Deze foto's kun je met al je vrienden delen om te laten zien hoe cool, schattig of sterk jou favoriete Pokémon is. Nieuwe spelers kunnen hier natuurlijk superveel gebruik van maken.
Game Freak heeft dus hard gewerkt om deze games klaar te maken voor iedere speler. Pokémon Ultra Sun en Pokémon Ultra Moon komen op 17 november uit voor de Nintendo 3DS.

Populair Nieuws