Top 5 beste Metro Exodus features die wij in de game willen zien

Article
maandag, 23 oktober 2017 om 12:00
xgn google image
Metro 2033 en Last Light waren sterke voorbeelden van hoe je een geweldige sfeer in een game kan brengen. Spelend als Artyom ga je in de games richting de oppervlakte van het verwoeste Moskou. De derde game, Metro Exodus, is aangekondigd en wij zetten de vijf tofste Metro Exodus features die wij willen zien op een rij!

5. Moskou verkennen

In de trailer van het aangekondigde Metro Exodus was al het een en ander te zien. Artyom krijgt wat meer vrijheid om van de ene kant van een map naar de andere te komen en dat is nou net wat we willen zien. Waarom zouden we ons trouwens beperken binnen een enkele map? Waarom gaan we niet heel Moskou verkennen?
In de Metro games is de wereld zoals wij die kennen namelijk helemaal kapot. Ook in Rusland ligt er meer in puin dan dat er overeind staat en leeft het merendeel van de mensen onder de grond. In, je raadt het al; ze leven in metrostations.
Aangezien de meeste tunnels in het metrostelsel al zijn verkend, is het een stuk lucratiever geworden om een kijkje boven de grond te nemen. Weliswaar kent de nieuwe wereld ontzettend veel gevaren, maar ook veel meer onbezochte plekjes.
Daarom is een van de Metro Exodus features die we willen zien de mogelijkheid om wat meer van Moskou te kunnen bekijken. Het begin is al gemaakt in Metro Last Light, dus het is logisch dat daar nog meer mogelijkheden voor komen. Alleen is het voor Artyom te hopen dat er niet al teveel vreemde wezens op zijn pad terecht zullen komen.
120270

4. In elkaar geknutselde wapens

Dat de wereld in puin ligt, weerhoudt overlevers er niet van om elkaar voor een paar meter tunnel van kant te willen maken. In beide voorgaande delen konden we al oorlogen tussen communisten en nazi’s van dichtbij meemaken, dus grote kans dat ook in Metro Exodus er weer flink wat politieke conflicten plaats zullen vinden.
Een oorlog kan uiteraard niet worden gevoerd zonder een flinke hoeveelheid schietgerij en laat de Metro games daar nu juist in uitblinken. Want de creaties die voorbij kwamen zijn zowel grafisch mooi, alsmede ontzettend vernuftig.
Het mooie van de Metro games is dat je gedurende het spel toegang krijgt tot betere en modernere wapens. Je begint met de bastard gun, die na een paar schoten al moet afkoelen, en een simpele revolver. Aan het einde van het spel mag je echter kiezen uit een Russische versie van de P90 of een volautomatische shotgun.
Uiteraard zitten er ook veel in elkaar geknutselde wapens in de Metro games. Te denken aan een geweer gemaakt van oude fietsonderdelen of een sluipschuttersgeweer bestaande uit oude treinrails en bielzen. Want die Russen weten wel hoe je van een berg troep iets nuttigs kan maken!
Een van de Metro Exodus features die wij graag terug willen zien (en het liefste nóg uitgebreider) is het arsenaal aan unieke, in elkaar geknutselde wapens!
120271

3. Nog meer vreemde monsters

Metro 2033 en Last Light kennen een aantal wezen die je gelukkig niet snel in het echt zou tegenkomen. Da’s maar goed ook, want stel je voor dat je rustig in de bibliotheek aan het rondstruinen bent en je komt oog in oog te staan met een Librarian!
Dit gorilla-achtige beest is niet alleen een paar koppen groter (en breder) dan jij, ook zal je snel moeten reageren op de aanwezigheid van het beest. Wegrennen is geen optie, dus het is of uitermate traag achteruit lopen zonder oogcontact te verbreken, of de trekker overhalen en bidden dat je genoeg kogels hebt.
En wat te denken van de neushoorn in de catacomben van Moskou, de beer in het park of de smurrie onderin de geheime basis D6? De wereld is dan wel vergaan, nieuwe wezens hebben een buitenkansje gezien om een positie bovenaan de voedselketen te bemachtigen.
Ook in Metro Exodus zullen er weer tal van vreemde, gemuteerde wezens op ons pad worden gegooid. Tenminste, dat hopen we. Maar aangezien de trailer als een oude bekende liet zien (stomme rotbeer, hadden we je toch dood moeten schieten in Last Light) komt dat wel goed. Wie weet is een van de Metro Exodus features wel het terugkomen van de Dark Ones?
120272

2. Keuzes maken

De zwerver op een bepaald station een kogel geven (letterlijk, goede kwaliteit patronen zijn de valuta in Metro), geen onschuldige wezens of mensen doodschieten en naar alle verhalen luisteren. Elke goede beslissing van Artyom levert je een witte flits over het scherm op, elke slechte beslissing een diep gegrom op de achtergrond.
Deze beslissingen zijn niet als statistiek ergens terug te vinden, maar zorgen er wel voor dat Artyom aan het einde van de Metro games een goed of een slecht einde krijgt. Want de mysterieuze Khan zei het al tegen de jonge Rus in Metro 2033: "You reap what you sow".
Wij zouden zo’n dergelijke feature dan ook graag weer terug willen zien in Metro Exodus. Iets uitgebreider dan in Metro 2033, iets minder vaak dan in Last Light. Want om nu weer het hele spel door te moeten zonder ook maar één iemand dood te schieten, dat gaat ook erg ver.
120273

1. Post apocalyptische voertuigen

In de trailer van Metro Exodus (bovenaan de pagina te bekijken) is een trein te zien. Dat het ding ook rijdt is een goed teken, want dat betekent dat er zwaardere motoren aan de praat zijn gekregen. Grotere motoren die misschien wel in mobiele voertuigen geplaatst kunnen worden?
In Metro 2033 zat al het een en ander op wielen; de auto die eigendom is van de Rangers en ook de trollies waren gemotoriseerd. Maar wat te denken van alle opgeslagen tanks en andere speeltjes in de basis D6? Het heeft al die tijd binnengestaan, dus dikke kans dat het allemaal nog werkt!
In Metro Last Light gebeurde daar echter niets mee. Met heel D6 trouwens, met uitzondering van het einde van het spel. Exodus gaat verder waar Last Light met het goede einde stopte, dus D6 bestaat in ieder geval nog. En daarmee dus ook alle tanks die daar geparkeerd staan.
Wij zouden graag wel een van die voertuigen in actie willen zien. Scheurend door Moskou in een tank en geen zorgen om een gemuteerde beer, gorilla of hond. Want een tank wint van alles, ook in de kapotte wereld van Metro. Daarom staan ze op de eerste plaats in de lijst met Metro Exodus features die we graag zouden zien!

Metro Exodus Features - Welke zie jij graag?

Dit zijn de 5 Metro Exodus features die wij maar al te graag terug willen zien in de nieuwe shooter. Zijn er nog elementen die jij hoopt terug te vinden als de game daadwerkelijk in de winkels ligt? Laat het hieronder weten in de reacties!

Populair Nieuws