De nieuwste Pokémon Sword & Shield details uitgelicht [gespeeld op E3]

  Pikachu, ik kies jou niet! Het is tijd voor de volgende generatie Pokémon die zijn opwachting gaat maken in Pokémon Sword & Shield. Tijdens E3 2019 gingen wij alvast aan de slag met de game. We namen het op tegen de Water-gym en konden daardoor veel nieuwe Pokémon Sword & Shield details verzamelen.

  Zo hebben we de eerste details over twee van Pokémon die onthuld zijn tijdens de beurs en hebben we nu een goed idee van wat er te verwachten valt betreffende de gyms. Natuurlijk zijn we ook aan de slag gegaan met de Dynamax-feature van de game. Laten we gelijk beginnen!

  De gameplay op de schop!

  Laten we maar gelijk één van de grootste Pokémon Sword & Shield details uitlichten, namelijk de nieuwe Dynamax feature. In elk gevecht kan één van je Pokémon de Dynamax procedure ondergaan waardoor het beestje voor drie ronden een reusachtige verschijning wordt met extra speciale krachten. Het is een kwestie van goed kijken wanneer je gebruik maakt van de Dynamax feature, want die kan zo het tij van een gevecht keren.

  De feature gaat voor flink wat verandering zorgen betreffende de traditionele gameplay die je van Pokémon gewend bent. Niet dat dit vreemd is, want de afgelopen twee generaties (zes en zeven) hadden ook al een twist op de traditionele gameplay. Zo bracht Gen VI de Mega-Evolutions met zich mee en had Gen VII de Z-Moves die een twist gaven aan de gameplay. In hoeverre deze features te vinden zijn in Pokémon Sword en Shield is nog niet duidelijk, maar laten we hopen dat ze elkaar aanvullen.

  Vaste camera?

  Niet alleen het vechtsysteem van Pokémon gaat op de schop, want ook de vaste camera wordt onderhanden genomen. Dat is dan ook de volgende van de Pokémon Sword & Shield details die we moeten bespreken. Waar de eerste trailers van de game je doen vermoeden dat er sprake is van een volledig vrije camera, is dat namelijk niet het geval.

  Tijdens onze 20 minuten-durende demo was het namelijk op geen enkel moment mogelijk om de camera te draaien of zelfs ook maar iets te doen met de rechter stick. Dit is toch jammer aangezien we niets voor niets met een Pro-Controller aan de slag gingen en nu slechts een deel van de knoppen benut leek te worden. De demo doet ons dan ook twijfelen over hoeveel innovatie er nu daadwerkelijk te vinden is in de achtste generatie van Pokémon.

  Knuffelen met een corgi

  Natuurlijk is het geen nieuwe generatie Pokémon zonder wat nieuwe monsters te verzamelen. In onze demo kregen we twee nieuwe beestjes te zien, waarvan de eerste een Pokémon die we het beste kunnen vergelijken met een corgi. We hebben het over Yamper, een elektrisch Pokémon type.

  In de demo die we speelden merkten we al snel dat de kleine corgi flink wat schade aan kan richten met de Fairy type aanval, Rough Play. De pup heeft ook twee elektrische aanvallen genaamd Spark en Wild Charge en als laatste is er nog de Dark-aanval Crunch. Welke aanvallen het keffertje nog meer heeft, moet nog blijken maar het is wel duidelijk er nog meer Pokémon zijn die we nog nooit hebben gezien. Daarover staat meer op de volgende pagina.

  Impidimp slaat toe!

  De tweede nieuwe Pokémon konden we helaas niet zelf onder handen nemen. Deze behoorde namelijk tot het team van de tegenstander in de Water Gym. Het beestje heet Impidimp is heeft een ongebruikelijk type voor de gym, namelijk Dark/Fairy. Verder is het nog niet duidelijk of de Pokémon nog een evolutie heeft of dat het al een geëvolueerde Pokémon is.

  Waar we wel meer van weten is de gymleider Nessa. Haar tweede en tevens sterkste Pokémon is de rots/water Pokémon Drednaw die we al in de eerste trailer van de game te zien kregen. Het beestje is ook de Pokémon die de eindbaas gebruikt voor haar Dynamax feature. Iets wat wel typisch is voor de Pokémon gameplay als het op Gyms aankomt.

  Nog vele Pokémon Sword & Shield details onderweg!

  We durven er vergif op in te nemen dat er nog meer Pokémon Sword & Shield details aankomen. Tot die tijd kunnen we alleen maar speculeren over wat er komen gaat. Gelukkig kun je tot die tijd wel Pokémon Let’s GO spelen, want die is al een jaar op de markt.

  Pokémon Sword en Pokémon Shield komen op 15 november uit op de Nintendo Switch.

  Pokemon Shield

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.