Call of Duty Modern Warfare Preview - Om van te smullen (gezien op E3 2019)

  Kort, maar krachtig. Zo was de presentatie tijdens de E3 van Call of Duty. Drie levels werden getoond waarin meteen één ding duidelijk was: dit wordt Call of Duty op zijn best. Klinkt cliché, maar soms is dat best lekker. Dit is de Call of Duty Modern Warfare preview!

  De laatste Call of Duty, Black Ops 4, had één ding voor het eerst niet in de Call of Duty serie: een campaign. Wat al jaren het belangrijkste voor de serie is, is het multiplayer geweld en getracht werd om mee te liften met het battle royale concept. Kortom: de story moest plaatsmaken voor een battle royale optie. De een haat het, de ander vindt het prachtig. Toch moet het met de ‘nieuwe’ Call of Duty anders, moet men gedacht hebben. Want Call of Duty Modern Warfare krijgt weer een heuse singleplayer en daarvan werden drie levels getoond tijdens E3.

  Geen remaster, maar een reboot

  De naam Call of Duty Modern Warfare is verwarrend, want het is geen remaster (die hebben we immers al met Modern Warfare Remastered). Het is een reboot. Wat dat betreft had de game misschien beter door het leven kunnen gaan als Call of Duty New Modern Warfare. Enfin, het idee is simpel: terug naar de roots. Dat oude Call of Duty-gevoel kreeg je meteen tijdens E3. Een huis werd geïnfiltreerd. Alle soldaten hadden night vision goggles om ook in de donkere nacht loepzuiver te kunnen schieten. Maar voor er überhaupt lood in iemands lichaam kon verdwijnen, moest eerst uitgezocht worden waar de vijanden in een huis zaten.

  Rustig ga jij een trap op met nog wat mede-soldaten. Druk gebarend over wie welke kamer in moet. De sfeer is als vanouds, zoals die was tijdens de gloriedagen van Call of Duty Modern Warfare. Zodra een ruimte opengemaakt wordt, zitten er vijanden. Het is tijd om de trekker over te halen. En snel. Want er verschijnen opeens meer vijanden. Allemaal moeten ze dood. Sterker nog, ze blazen al heel snel hun laatste adem uit. Jij haalt zelf opgelucht adem. Dit is de sfeer die Call of Duty Modern Warfare je gaat brengen.

  Call of Duty Modern Warfare Preview

  Niet altijd maar stilletjes rondsluipen

  Niet alles zal er zo stealthy aan toegaan. Tijdens E3 hebben we ook scènes gezien met meer chaos. Maar hoe je het ook wendt of keert: vroeg of laat moet jij de trekker overhalen. Call of Duty is en blijft nu eenmaal een shooter. Het is jammer om te zien dat wij de game nog niet onder de knoppen hebben gehad en 15 minuten beeldmateriaal is bar weinig. Zeker om daar een goede mening over te vormen. Wel kan gezegd worden dat de game oogt om door een ringetje te halen. Dit is zoals je wilt dat een shooter eruit ziet.

  Voor de rest zag alles er super gelikt uit. Er is goed geluisterd naar de fans. Het is fijn om te zien hoe er eind dit jaar een Call of Duty komt met een dikke singleplayer erin. De eerste beelden deden ons smachten naar meer. De game zit vol bekende elementen. De wapens zien er uit als het vertrouwde materie wat wij kennen. En de manier waarop een wapens à la Rainbow Six Siege een hoekje om kan draaien, kan uiterst handig zijn in het heetst van de strijd.

  Call of Duty Modern Warfare Preview

  Call of Duty Modern Warfare Preview - Een kruisje in je agenda waard

  Hoe goed (of slecht) de game wordt, valt nog te bezien. Zover is het nog niet. Maar wat ons betreft kun je als shooter-fanaat 25 oktober alvast in je agenda noteren. Want dan komt de reboot uit en onze eerste indruk is in ieder geval zeer positief. Al blijft 15 minuten voor een E3-afspraak natuurlijk wel wat karig.

  Call of Duty: Modern Warfare (2019)

  Verkijgbaar vanaf 25 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.