Wat weten we van over de Pokémon Switch releases - Pikachu en Eevee

  Er is al flink wat bekend over de nieuwe Pokémon Switch games. Tijdens de Nintendo E3 persconferentie werd weer kort getoond wat Let's GO Pikachu en Eevee in haar mars heeft. Maar wat is er nu al bekend over de Pokémon Switch release?

  Gebaseerd op Pokémon Yellow

  De algehele game is gebaseerd op Pokémon Yellow die in 1998 voor de Gameboy Color en Gameboy uitkwam. Later is de game ook uitgegeven als virtual console op de Nintendo 3DS. Het gaat hier om een klassieke Pokémon game die toentertijd veel fans voor zich won doordat die schattige Pikachu telkens achter je aanliep.

  Game Freak wil met deze nieuwe Pokémon games, games ontwikkelen die een makkelijke instap vormen in de wereld van Pokémon. Zodoende gaat het spel terug naar de roots en krijgen we een avontuur dat zich in Kanto afspeelt. We kunnen de 151 Pokémon van de eerste generatie in deze game terug verwachten. Het lijkt er niet op dat we in deze game ook nog andere regio's, zoals de bekende Johto, regio gaan verkennen.

  Net als in Pokémon Yellow zal je trouwens door een Pokémon worden gevolgd. Dit hoeft niet per se je starter te zijn, zodoende kun je zelf één van de Pokémon uit je team kiezen om je overal achterna te lopen. Je kunt ook op de rug van enkele grotere Pokémon rijden.

  Vangen van Pokémon niet op traditionele wijze

  Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee lijken elementen te lenen van zowel de core games als Pokémon Go die casual gamers op de mobiel kon vermaken. Zodoende probeert de Pokémon Switch release het beste van beide soorten games te mixen.

  Verder hebben we in de trailers al gezien dat je op klassieke wijze gevechten aan kunt gaan met andere Pokémon, maar zagen we ook dat dat het vangen van Pokémon anders gaat dan we van de core games gewend zijn. Ook leek het erop dat je net als in Pokémon GO een Pokéball naar je Pokémon swipet om vervolgens een kans te hebben dat je die Pokémon al snel aan je nieuwe team mag toevoegen.

  Het vangen van Pokémon gaat sowieso al anders, omdat er geen random encounters zijn. Zo zagen we dat de Pokémon, net als bij Pokémon GO op een map staan, zodat je zelf kunt beslissen welke Pokémon je wel of niet wilt aanvallen.

  Partner Pokémon in Pokémon Switch releases

  Deze game zul je niet kiezen tussen de starters Bulbasaur, Charmander en Squirtle. Net als in Pokémon Yellow ga je aan de slag met een andere starter. In Pokémon Let's Go Pikachu ga je aan de slag met mascotte Pokémon Pikachu en in Let's Go Eevee mag je een Eevee mee op reis nemen. Kies goed, want je Pokémon zal nooit evolueren.

  Er zullen wel wilde Pikachu en Eevee in het spel voorkomen die je wel kunt evolueren. Vind je het dus maar niks dat je Eevee zo zacht en schattig blijft, dan kun je hem ook in een gevaarlijke hotte vlam veranderen door hem een fire stone te geven. Op dat moment kun jij je net gevangen Eevee evolueren in bijvoorbeeld een Flareon en dit je standaard Pokémon maken. Je kunt de samenstelling van je team door de loop van het spel aanpassen.

  Heb jij al een idee met welke Pokémon jij aan de slag gaat in de Pokémon Switch releases?

  Met zijn tweeën sta je sterker!

  Het lijkt erop dat deze Pokémon games voor de Switch elementen van de LEGO games hebben geleend. Zodoende kent het spel een drop-in drop-out couch co-op mogelijkheid, waardoor er elk moment een vriend of familielid kan besluiten mee te spelen. Wanneer die tweede speler het zat is om mee te spelen, dan verlaat hij het spel en kan die hoofdspeler gewoon verder met het spel zonder de huidige voortgang te verliezen.

  De Nintendo Switch leent zich perfect voor couch co-op, je hoeft er in dit spel enkel de tweede Joy Con voor te schudden. Doordat de Joy Con-controllers van de Switch los kunnen worden geschoven, kunnen beide Joy Cons als aparte controllers worden gebruikt. Het lijkt erop dat je op deze manier dus gebruik kunt gaan maken van de co-op mogelijkheden die Pokémon Let's Go Evee en Pokémon Let's Go Pikachu zullen bieden.

  In co-op is de tweede speler het tegenovergestelde geslacht van de eerste speler. Is speler 1 dus de jongen, dan zal speler 2 met je meelopen als het meisje.

  Vechten en ruilen

  In de toekomst gaan we nog meer horen over het vechten en ruilen in deze nieuwe Pokémon Switch releases. In ieder geval is er voor nu al best veel bekend.

  In de spellen wordt het ook mogelijk om te ruilen en te vechten. Het ziet er naar uit dat de trainer battles hetzelfde werken als de klassieke Pokémon games. Zodoende kan elke Pokémon vier aanvallen tegelijk leren, kunnen er items worden gebruikt en is er altijd de optie om Pokémon te wisselen of een gevecht te ontvluchten.

  Wel zullen de online functionaliteiten wat anders zijn dan we gewend zijn van andere core Pokémon games. Zodoende hoeven we geen functies als Wonder Trade, Global Trade Station of Battle Link te verwachten. Er zijn wel opties om online te vechten en te ruilen, maar deze zullen allemaal gebruik maken van de Nintendo Online Service. Dit is een abonnement waarbij je geld moet betalen om gebruik te maken van de online mogelijkheden.

  Joy Con en accesoires

  Het lijkt erop dat je de nieuwe Pokémon games op verschillende manieren kunt besturen. De meest voor de hand liggende is de Joy Con-besturing. Het lijkt erop dat deze gebruik gaat maken van de motion controls om jou op die manier het gevoel te geven dat je echt een Pokéball naar die Pokémon gooit.

  Maar het spel komt ook met een accessoire die al helemaal het gevoel moet geven dat je echt een Pokéball werpt. Zodoende is de accessoire de zogenaamde Poke Ball Plus. De tool kan worden gebruikt als controller, waardoor de volledige game via de Poké Ball Plus kan worden bestuurd als je dit zelf fijner vindt. De Pokéball Plus kan ook worden gebruikt om een Pokémon buiten het spel om mee te nemen in de echte wereld.

  Deze accessoire wordt momenteel op verschillende plekken al ter pre order aangeboden. Zo is het mogelijk om de Pokéball Plus te pre orderen via onder andere bol.com.

  Pokémon GO en Pokémon Bank

  Het is duidelijk dat je deze Pokémon Switch releases en de mobiele game Pokémon GO met elkaar kunt connecten om Pokémon van Pokémon GO naar de Switch te sturen. Zo kun je deze monstertjes ook in je spel gebruiken zonder ze in-game te hoeven vangen. Je kunt alleen de eerste generatie Pokémon naar dit spel oversturen.

  Wanneer Pokémon via bluetooth naar de Switch games worden gestuurd, komen ze in de Pokémon Go Ranch te zitten. Hier moet je ze opnieuw vangen voordat ze een onderdeel vormen van je nieuwe Pokémon team. Het is niet mogelijk om Pokémon van de Switch games terug te sturen naar Pokémon Go.

  Het is nog onbekend of Pokémon Let's Go Evee en Pokémon Let's Go Pikachu gebruik zullen maken van Pokémon Bank. Deze betaalde service wordt bij andere spellen gebruikt om Pokémon van verschillende spellen met elkaar te kunnen ruilen. Zodoende is het bijvoorbeeld mogelijk om de zakmonstertjes van DS-spellen over te zetten naar die van de Nintendo 3DS.

  Op Pokémon rijden

  In de trailer was al te zien dat verschillende Pokémon kunnen worden gebruikt om op te rijden. Op die manier kun jij je makkelijker over de map verplaatsen. Op eerdere beelden zagen we onder andere dat je op Charizard, Onix en Lapras kunt rijden. Charizard lijkt handig te zijn om je door de lucht te verplaatsen en Lapras om het water mee over te steken.

  Eerder was het ook al mogelijk om via moves als fly Pokémon je van plek naar plek te laten vliegen, dus mogelijk keert dit terug. Verder zagen we in andere spellen ook al hoe een Lapras je kon helpen om over grote stukken water te komen.

  Dit spel kun je alleen op de grote Pokémon rijden, want het is toch een beetje zielig om op kleine Pokémon hiervoor te gebruiken. Zie jij het anders al voor je dat een Magikarp jou met zijn splash heel de kaart over moet laten spartelen, of een Caterpie jou en zichzelf over heel de map moet slepen omdat jij zo graag op een Pokémon wilt rijden.

  Een speciale Pokémon

  Er is al geteased dat we met Pokémon Let's Go Eevee en Pokémon Let's Go Pikachu aan de slag kunnen gaan met een gloednieuwe Pokémon. Zodoende zagen we in de trailer dat er een cadeautje werd gestuurd, maar zagen we niet dat dit cadeautje werd uitgepakt. Het enige wat hiervan is getoond is de tekst 'je ontmoet een speciale Pokémon'. Het wordt dus spannend wat de game ons hier te bieden heeft.

  In ieder geval zou er van alles mogelijk zijn. Als wij even mogen speculeren: het zou tof zijn als deze nieuwe Switch games gebruik maken van dit moment om bijvoorbeeld de geschrapte Pokémon Goruchu alsnog te gebruiken. Eerder werd deze evolutie van Pikachu geschrapt om plaats te maken voor Raichu. Nu we opnieuw Pikachu (en Eevee) in de hoofdrol zien, zou het toch wel grappig zijn om dan iets speciaals met deze Pokémon te zien gebeuren.

  Tijdens de Nintendo E3 persconferentie werd niet getoond wat deze speciale Pokémon wordt. We worden dus nog even in spanning gehouden.

  Al dit jaar aan de slag

  Beide spellen zijn vanaf 16 november al speelbaar. Vanaf dat moment kun jij aan de slag met dit nieuwe Pokémon avontuur op de Nintendo Switch.

  Naast deze Pokémon games komen er dit jaar nog meer Pokémon games uit. Onlangs is er ook gratis Pokémon Switch release uitgebracht, Pokémon Quest. Daarnaast kunnen we later dit jaar ook aan de slag met een andere Pokémon titel voor de Nintendo Switch die meer zal lijken op de main Pokémon RPG. Hierover is vooralsnog nog vrij weinig informatie bekend, maar het is aannemelijk dat we hier tijdens E3 2018 meer over zullen horen.

  Pokémon Let's Go Eevee en Pokémon Let's Go Pikachu zijn in ieder geval niet de games die tijdens E3 2017 al werden geteased. Tijdens deze E3 zagen we korte gameplay.

  Kijk jij al uit naar deze nieuwe Pokémon Switch releases?

  Pokemon: Let's Go Pikachu

  Verkijgbaar vanaf 16 november 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.