Pokémon Switch - Alle feiten, geruchten en verwachtingen

  Een volwaardige Pokémon RPG op de Nintendo Switch, het is iets waar veel Switch-eigenaren heel erg naar uitkijken. Wat weten we eigenlijk over deze game? Wij zetten alle feiten, geruchten en onze eigen verwachtingen over Pokémon Switch voor je op een rij!

  Pokémon Switch - De feiten

  Tijdens de Nintendo Spotlight op E3 2017 wist Nintendo iedereen te verrassen toen The Pokémon Company CEO Tsunekazu Ishihara officieel bevestigde dat er een nieuwe Pokémon RPG naar de Switch kwam (08:40 in de bovenstaande video). De aankondiging ging niet gepaard met beelden, Ishihara had alleen het volgende te zeggen:

  “Game Freak is begonnen met het ontwikkelen van een core RPG Pokémon titel voor Nintendo Switch. Het kan nog meer dan een jaar duren voor het uit komt, maar we hopen dat je er desondanks naar uit kijkt.”

  Sinds die aankondiging is dit het enige nieuws dat Nintendo officieel naar buiten gebracht heeft, naast een artikel in de Spaanse versie van het Official Nintendo Magazine. Daar werd bekendgemaakt dat Pokémon Switch de achtste generatie zal inluiden. Ook is The Pokémon Company terug naar de tekentafel gegaan om fans met nieuwe mechanics te verrassen.

  Dit is alle informatie die we tot nu toe hebben. De officiële releasedatum staat voorlopig nog steeds op ‘2018 of later’. Het is nog wachten tot Nintendo, Game Freak en The Pokémon Company meer nieuws aankondigen over Pokémon Switch.

  Gerucht – Pokémon Stars

  Gaming website Eurogamer maakte in 2016 bekend dat een nieuwe Pokémon game naar de Nintendo Switch zou komen, genaamd Pokémon Stars. Dit zou een meer uitgebreide versie van de 3DS games Pokémon Sun en Moon zijn, vergelijkbaar met Pokémon Yellow en Pokémon Crystal. Veel informatie was er niet over de details van Pokémon Stars. Het zou in ieder geval mogelijk zijn om Pokémon tussen de Switch en 3DS te ruilen via de Pokémon Bank app.

  Toentertijd claimde Eurogamer dat Pokémon Stars in de zomer van 2017 zou verschijnen, maar dat die datum niet vast stond en hoogstwaarschijnlijk verplaatst zou worden naar later dat jaar. Inmiddels ligt 2017 al even achter ons en hoewel we wel weten dat er een Pokémon Switch RPG gemaakt wordt, is er geen Pokémon Stars uitgebracht of aangekondigd. In plaats daarvan werden Pokémon Ultra Sun en Ultra moon uitgebracht voor de 3DS.

  Eurogamer publiceerde later een nieuw artikel met uitleg. Schijnbaar stond de release van Pokémon Stars gepland als een titel die moest zorgen voor populariteit in het eerste jaar van de Switch, maar na het grote succes van de Switch in 2017 en de behoefte om de 3DS te blijven ondersteunen werd er besloten een andere richting op te gaan met het product. Volgens de bronnen van Eurogamer werd er eind 2016 zelfs al besloten dat Pokémon Switch een nieuwe richting op moest gaan.

  Gerucht – Project Beluga

  Twitter gebruiker Pixelpar schijnt meer informatie te hebben over Pokémon Switch. Gedurende het jaar heeft Pixelpar langzaam informatie gedeeld over de game, hoewel de waarheid achter deze claims natuurlijk moeilijk te achterhalen is. Pixelpar heeft een aantal details onthuld over de Pokémon RPG voor de Switch.

  Zo zal de game volledig 3D zijn, met een cel-shaded grafische stijl en een geanimeerde user interface. Pixelpar claimt ook dat de game bekend staat onder de naam Project Beluga. Nog interessanter is dat volgens Pixelpar de ontwikkeling van de game klaar is en dat er al begonnen is aan het lokalisatieproces sinds februari dit jaar. Tot slot zou Pokémon Switch in november of december moeten uitkomen.

  Pokémon Switch verwachtingen

  Tot slot willen we nog kijken naar wat we verwachten van de nieuwe Pokémon game op de Nintendo Switch. Dit is niet gebaseerd op geruchten of feiten, maar simpelweg op wat wij graag willen zien in een volwaardige Pokémon RPG op de Switch.

  Allereerst zien we graag een wat hogere moeilijkheidsgraad, vergelijkbaar met hoe Zelda: Breath of the Wild moeilijker was dan eerdere Zelda games. Pokémon games sinds X en Y zijn namelijk steeds makkelijker geworden wat het voor veteranen een stuk minder interessant maakt. Het limiteren of zelfs helemaal weghalen van de EXP Share zou hier al ontzettend bij helpen, evenals het minder handje vasthouden in het begin van Pokémon Switch.

  Dat moet dan natuurlijk verwerkt worden in een open wereld, het liefst bestaande uit meerdere regio’s uit eerdere Pokémon games. Natuurlijk met een groot aantal Pokémon die door deze wereld lopen en die te vangen zijn. Hopelijk wordt het vechtsysteem dan ook wat dynamischer en meer vergelijkbaar met bijvoorbeeld Ni No Kuni II.

  Ook het kunnen aanpassen van je speelbare personages, de terugkeer van Mega Evolutions en enige vorm van online functionaliteit staan hoog op onze lijst.

  Gaat Nintendo dit allemaal waarmaken? Dat zullen we zien wanneer Pokémon Switch eindelijk wordt aangekondigd.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.