5 Beste Backwards Compatible Xbox Original games die je moet spelen

  De Xbox heeft een rijke geschiedenis die Microsoft recent beschikbaar heeft gemaakt voor Xbox One gebruikers. Een goede reden om eens terug te blikken. Wij zetten de 5 beste Backwards Compatible Xbox Original games op een rijtje. Deze klassiekers moet je gespeeld hebben!

  Op het moment van schrijven zijn nog niet alle Xbox Original Games beschikbaar op de Xbox One. Voor nu zijn we dus nog gebonden aan het aanbod van Microsoft. Hoewel we dus graag games als Halo, Jet Set Radio Future of Project Gotham Racing ertussen zetten zijn deze op het moment van schrijven nog niet speelbaar.

  5. Panzer Dragoon Orta

  Als je niet geheel bekend bent met de Panzer Dragoon serie, nemen we je dat niet kwalijk. Deze door SEGA geproduceerde serie begon op de gefaalde SEGA Saturn waardoor het nooit echt grote populariteit kon verkrijgen. Zonde, want in onze ogen is Panzer Dragoon Orta één van de beste Backwards Compatible Xbox Original games die je op dit moment kan spelen. De game is een rail shooter waarbij je een meisje bestuurt dat door een draak wordt gered uit een gevangenis, waarna ze achterna gezeten wordt door een keizerrijk dat haar het liefst van haar nieuwe drakenvriend af knalt.

  Je zou Panzer Dragoon Orta kunnen vergelijken met bijvoorbeeld Star Fox. De uitdaging en het plezier zit in de prachtig vormgegeven levels, waarin vijanden je van alle kanten belagen en je het opneemt tegen gigantische eindbazen. Het maakt het de meest unieke game op deze lijst die tegenwoordig niet echt een vergelijkbare soort game heeft.

  Als bonus heeft de game ook nog eens een remake van de allereerste Panzer Dragoon die je vrij kan spelen. Dat zijn twee games voor de prijs van één, meer dan genoeg reden om Panzer Dragoon Orta te spelen op je Xbox One.

  4. Conker: Live & Reloaded

  In de hoogtijdagen van de Nintendo 64 stond de Britse ontwikkelaar Rare bekend om kindvriendelijke en vrolijke platformgames. Eén van de laatste games op de Nintendo 64 van Rare, Conker’s Bad Fur Day, lijkt hier op het eerste gezicht ook bij te passen. Toch blijkt Conker wel andere koek te zijn. In plaats van kindvriendelijke taferelen zien we in de avonturen van Conker allerlei grove materie voorbij komen.

  Denk aan grappen over poep, scheldkannonades en allerlei andere dingen die niet geschikt zijn voor kinderogen. De game kwam niet voor niets met een waarschuwing voor ouders op de doos van de game. Live & Reloaded is een remake van de originele Nintendo 64 game met verbeterde graphics en een nieuwe multiplayermodus die (toentertijd) gebruik maakte van Xbox Live. Het is de ultieme manier om deze klassieker platformer nog een tweede kans te geven.

  Wat ons betreft is Conker: Live & Reloaded één van de beste Backwards Compatible Xbox Original games. Zullen Microsoft en Rare Conker ooit een tweede kans geven? Wie weet!

  3. SSX 3

  In tegenstelling tot skateboard games hebben we tegenwoordig tenminste nog Steep om in onze behoeftes te voorzien. Toch mist er zelfs bij Steep nog iets wat SSX 3 in overvloed heeft: fun! SSX 3 is namelijk een snowboardgame die de focus niet legt op realisme, maar vooral op veel extreme stunts doen tijdens het snowboarden.

  SSX 3 speelt zich af in een grote open wereld, wat voor de tijd niet vaak gedaan werd. Je kiest één van de beschikbare personages en je neemt deel aan races en Freestyle evenementen. Uiteindelijk is het doel om de drie pieken op de berg te overheersen.

  Door het uitvoeren van stunts zoals flips, grinds en grabs verdien je punten, die vervolgens een adrenalinemeter vullen. Bij een volle meter krijg je dan bij het activeren een snelheidsboost en de mogelijkheid om über tricks te doen. Hoe langer je het volhoudt hoe meer punten je scoort en des te sneller je gaat. Het aan elkaar rijgen van stunts in een lange combo is één van de redenen waarom SSX 3 nog steeds leuk is om te spelen en één van de beste Xbox Original games is.

  2. Burnout: Revenge

  Er zijn twee soorten racing games. De soort waarbij er wordt gelet op realisme, met de mooiste graphics en besturing net als in het echt. Aan de andere kant heb je racing games die het compleet tegenovergestelde zijn. Realisme wordt het raam uit gegooid en in plaats daarvan draait het om complete chaos, gestoorde snelheden en meer verwoesting dan het menselijke brein aan kan.

  Het heeft niet veel verbeelding nodig om te bedenken bij welke categorie Burnout: Revenge hoort. Revenge is de laatste Burnout-game in de klassieker stijl van de eerdere drie games, voor de open world stijl van Burnout Paradise. Burnout staat bekend om de Road Rage modus, een race waar het doel is om zo veel mogelijk tegenstanders te slopen binnen de tijdslimiet.

  Wees eerlijk: met peperdure glimmende bolides rondrijden is leuk en aardig, maar deze zelfde onbetaalbare wagens compleet Total loss rijden is stiekem nog veel leuker. Daarom is Burnout: Revenge één van de beste Backwards Compatible Xbox Original games.

  1. Star Wars Battlefront II

  Eind vorig jaar stelden EA en DICE menig Star Wars-fan teleur met het tweede deel in de nieuwe Star Wars Battlefront serie. Er ontstond controverse over het gebruik van lootboxes met echt geld, waarbij op een gegeven moment zelfs overheden aan te pas kwamen. De nare nasmaak die Battlefront II achter liet kan je het beste wegspoelen met de gelijknamige game uit 2005 die vandaag de dag nog steeds prima speelbaar is. Jammer genoeg niet meer online, maar gelukkig zijn er genoeg offline modi zoals split-screen en Galactic Conquest om je zoet te houden.

  Star Wars Battlefront II heeft alles wat je in een Star Wars game kan verwachten. Gevechten op verschillende planeten uit de twee trilogieën, legers uit alle tijdperken en heroes die vanaf het begin allemaal speelbaar zijn. Je hoeft dus niet uren te grinden voor een sense of pride and accomplishment in deze game. De game heeft daarnaast ook nog een geweldige feature, namelijk de ruimtegevechten.

  In Battlefront II heb je niet alleen de kleine schepen die elkaar te lijf gaan, maar ook grote vlaggenschepen. Je kan een Fighter instappen en het schip van buiten neerhalen, of met een stel teamgenoten in de hangar landen en het schip van binnenuit kapot maken. Een feature die de nieuwe Battlefront games niet hebben. Dit maakt het één van de beste Backwards Compatible Xbox Original games die je moet spelen op je Xbox One.

  Beste Backwards Compatible Xbox Original games zijn het spelen waard

  Natuurlijk zijn dit niet de enige Xbox Original games die het spelen waard zijn. Microsoft heet een lijst met andere Backwards Compatible games voor de Xbox One zoals Star Wars Republic Commando, Blinx: The Time Sweeper, The Elder Scrolls III: Morrowind, Ninja Gaiden Black en Jade Empire.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.