Pokemon Sun & Moon - Een overzicht van de Alolan Forms

  Twintig jaar geleden maakte de wereld kennis met de wezens genaamd Pokémon. Veel Pokémon wisten de harten van velen te veroveren. In Pokémon Sun & Moon keren veel van de eerste 151 Pokémon terug, waarvan sommigen zelfs in de vorm van ‘’Alolan Forms’’ een make-over hebben gekregen! Wij zetten alle Alolan Forms op een rij in dit overzicht.

  Alolan Rattata & Raticate

  Dark/Normal

  Terug van geweest is iedereens favoriete rat! Maar waar in Kanto en Jotho Ratatta nog voorkwam als een leuk veldmuisje, is Rattata in de Alola Regio een echte straatrat. Alolan Rattata zijn 's nachts te vinden in steden en leven in grote groepen om Alolan Raticate te dienen.

  Raticate heeft zich flink laten gaan in de Alola regio, want de grote rat Pokémon is duidelijk wat pondjes aangekomen! Omdat Alolan Raticate voornamelijk in de stad leven, eten ze nu ook meer voedsel dat een hoge hoeveelheid calorieën bevat. Hierdoor is Raticate simpel gezegd dik geworden.

  Maar dit heeft ook zijn voordeel. Raticate zijn namelijk behoorlijk kieskeurig in eten. Het gerucht gaat dat chef-koks in sterren restaurants in Alola hiervan profiteren door Raticate’s smaakpupillen te gebruiken om nieuwe gerechten uit te testen.

  Pokemon Sun & Moon - Een overzicht van de Alolan Forms

  Alolan Raichu

  Electric/Psychic

  Surf up dude! Pikachu’s evolutie Raichu staat al jaren in de schaduw van zijn populaire pre-evolutie, maar met Raichu’s nieuwe Alolan form zou daar zomaar eens verandering in kunnen komen!

  Naast Electric krijgt Alolan Raichu namelijk de Psychic type erbij, en hierdoor zweeft Raichu op zijn staart door de lucht als een surfer op een surfboord op het water.

  Waaraan Alola Raichu’s Alolan form heeft te danken weet niemand. De inwoners van Alola maken zich er echter niet druk om. Kijk hoe schattig Alolan Raichu is! Hun theorie: misschien heeft Raichu te veel pannenkoeken gegeten? Klinkt logisch als je het ons vraagt. Ondanks zijn schattigheid kan Raichu nog steeds zijn mannetje staan. Alolan Raichu heeft zelfs zijn eigen Z-Move in de vorm van Stoked SparkSurfer!

  Pokemon Sun & Moon - Een overzicht van de Alolan Forms

  Alolan Sandshrew & Sandslash

  Ice/Steel

  Voorheen leefde Sandshrew in voornamelijk in woenstijn gebieden, maar door veelvoorkomende uitbarstingen van vulkanen in de buurt zijn de Sandshrew geïmmigreerd naar de besneeuwde bergen van de Alola regio. In de bergen hebben de Sandshrew zich aangepast aan het klimaat, en zijn nu Ice en Steel types en lijken op kleine Iglo’s!

  Alolan Sandshrew zijn schelp van ijs is zo hard als staal. Sandshrew kan zich er pefect mee verdedigen, maar flexibel is zijn schelp niet. Zo kan Alolan Sandshrew zich niet meer oprollen tot een balletje in tegenstelling tot een normale Sandshrew.

  Pokemon Sun & Moon - Een overzicht van de Alolan Forms

  Net als altijd evolueert Sandshrew in Sandslash, en ook Sandslash hebben zich aangepast aan de bergen van Alola. Sandslash is nog altijd even stekelig als voorheen, alleen is het lichaam van Sandslash nu geheel van ijs.

  Alolan Sandslash verstoppen zichzelf in de sneeuw wanneer er sterke vijanden verschijnen. Hierbij laten ze hun stekels wel bloot om hun vijanden schade toe te brengen. Net als Alolan Sandshrew zijn Alolan Sandslash zwaarder door hun sterke harnas van ijs. Hierdoor zijn Alolan Sandshrew en Sandslash langzamer dan hun Kanto variant. Alolan Sandslash kunnen door hun scherpe ijs klauwen echter wel weer razend snel bergen beklimmen.

  Alolan Vulpix & Ninetales

  Ice, Ice/Fairy

  Vulpix zijn samen met mensen naar Alola verhuisd, maar Vulpix waren geen fan van leven in de habitat van andere Pokémon en zijn vervolgens verhuisd naar de koude bergen van Alola. Daar paste Vulpix zich al snel aan en ruilde de welbekende Fire typing in voor Ice.

  Alolan Vulpix leven in kleine groepen en helpen elkaar om te overleven. Net als altijd evolueert Vulpix in Ninetales. En wie dacht dat de originele Ninetales er prachtig uitzag, wordt vast blij van Alolan Ninetales.

  Alolan Ninetales wordt aanboden in de Alola regio. Ninetales zijn ontzettend teder en heeft vele malen mensen die verdwaald zijn in de bergen geholpen. Maar wanneer je Ninetales lastig valt in zijn of haar territorium zijn ze genadeloos.

  Pokemon Sun & Moon - Een overzicht van de Alolan Forms

  Alolan Diglett & Dugtrio

  Ground/Steel

  In Alola zijn Diglett vooral te vinden in de buurt van vulkanische gebieden. Door hun activiteit onder de grond is de grond van Alola extra vruchtbaar, hierdoor zijn de inwoners van de Alola regio erg dankbaar voor Diglett.

  Waar Diglett in Kanto nog zo kaal als een biljardbal was, lijkt het er op dat ze in Alola leuke plukjes haar hebben. Dit is zijn echter geen plukjes haar, maar flexibele snorharen van metaal. Diglett heeft deze snorharen waarschijnlijk ontwikkeld om de omgeving te verkennen zonder zijn hoofd uit de grond te steken.

  Pokemon Sun & Moon - Een overzicht van de Alolan Forms

  Woah! Alola is erg goed geweest voor Dugtrio, kijk die koppen met haar! In Alola wordt Dugtrio vereerd als een incarnatie van de god van het land ( en terecht.) Dit gaat zo ver dat de inwoners Alola spontaan op hun knieën gaan en diep buigen wanneer een Dugtrio uit de grond popt. Dugtrio zijn snorharen zien er uit als gouden lokken, maar zijn keihard en stevig.

  Gedurende Dugtrio zijn leven groeien zijn snorharen langzaam door. Het verwijderen van Dugtrio zijn snorharen is streng verboden. Wie dat wel doet, zal zwaar gestraft worden door de goden. Vandaag de dag komen er nog toeristen terug om gestolen snorharen netjes terug te brengen.

  Alolan Meowth & Persian

  Dark

  Meowth is Pokémon die niet oorspronkelijk uit de Alola regio komt, maar uit de Kanto regio. Ze werden cadeau gedaan aan de Koninklijke familie van de Alola regio en alleen maar een klein select groepje mensen mocht ze hebben. Meowth werd zo erg verwend in Alola dat ze nogal arrogant en egoïstisch zijn geworden. Hierdoor veranderde Meowth zelfs van de Normal typing naar Dark typing.

  Het ronde gezicht van Alolan Persian ziet er misschien raar uit, maar in Alola wordt het gezien als een symbool voor rijkdom en schoonheid. Toeristen mogen dan ook niet zo maar een Alolan Persian meenemen, daar komt een strikte controle bij kijken aangezien Persian beschermd wordt in Alola.

  Alolan Persian zijn erg intelligent en zijn net als hun voorganger erg weg van zichzelf. Alolan Persian groeien bovendien niet naar hun trainer toe, dus het is erg moeilijk om er eentje als partner te hebben.

  Pokemon Sun & Moon - Een overzicht van de Alolan Forms

  Alolan Grimer & Muk

  Poison/Dark

  Toen de populatie van de Alola regio steeg, steeg ook de hoeveelheid aan afval op de eilanden. Als oplossing werd een oude bekende uit de Kanto regio geïmporteerd; Grimer. Grimer eten namelijk het afval dat de Alola regio produceert, en hierdoor zijn ze ook van vorm veranderd.

  Het lijkt erop dat Alolan Grimer tanden hebben, maar dit zijn eigenlijk overgebleven giftstoffen die overgebleven zijn en gekristalliseerd zijn. Alolan Grimer hebben altijd honger, en als er geen afval in de buurt is dan voeden ze zich wel met andere objecten.

  Nog zo’n alleseter is Alolan Muk, de geëvolueerde vorm van Grimer. Alolan Muk slokt alles op zijn pad op zonder te stoppen. Door het aangepaste eetpatroon van Alolan Muk produceren ze ook andere gifstoffen. Deze produceren en bewaren ze binnen in hun lichaam. Zo hebben de inwoner van Alola geluk dat Alolan Grimer & Muk niet stinken! De prachtige kleuren van Muk zijn gebaseerd op de kleuren die olie in water reflecteert.

  Pokemon Sun & Moon - Een overzicht van de Alolan Forms

  Alolan Exeggutor

  Grass/Dragon

  Ja hoor, daar is die dan eindelijk. Na 20 jaar wachten geeft Gamefreak ons eindelijk de ware vorm van Exeggutor. In Kanto en andere regio’s bleef Exeggutor de meer bescheidde kleinere palmboom Pokémon, maar door blootgesteld te zijn aan voldoende zonlicht is Alolan Exeggutor de lange, trotse en tropische palmboom Pokémon die we altijd al verdiende.

  De inwoners van Alola geloven dat Alolan Exeggutor de ware vorm van Exeggutor is. Naast de lange nek heeft Alolan Exeggutor ook nog een vierde kop op z’n staart. Daarnaast ruilt de Pokémon de Psychic type in voor de Dragon typing.

  Alolan Exeggutor valt aan door flinke klappen uit te delen met zijn lange nek en zijn vier harde koppen. Zijn lange nek kan echter ook erg tegen werken, aangezien het ook een grote open zwakke plek is.

  Pokemon Sun & Moon - Een overzicht van de Alolan Forms

  Alolan Marowak

  Fire/Ghost

  Een Ghost Marowak is niets vreemd voor de echte Pokémon fan, maar in de Alola regio zijn ze ook daadwerkelijk levend te vinden! Wanneer Cubone in Alola evolueert, verdwijnt zijn Ground typing en krijgt Marowak er Fire en Ghost voor terug.

  De Marowak in de Alola regio steken hun bot in de fik door de uiteindes tegen hun voorhoofd aan de wrijven. Ze draaien en zwaaien dan met hun bot alsof ze een vuurdanser zijn. Hierdoor ziet Marowak er angstaanjagend uit.

  Door de vele Grass type Pokémon van de Alola regio was het voor Cubone en Marowak erg lastig om te overleven. Als gevolg hiervan leefde Cubone en Marowak erg nauw samen en helpen elkaar te overleven, waardoor een soort zesde zintuig onstond bij Marowak waardoor ze veranderde in wat nu bekend staat als Alolan Marowak.

  Pokemon Sun & Moon - Een overzicht van de Alolan Forms

  Al deze Pokémon en nog vele nieuwe zijn allemaal te vinden in Pokémon Sun & Moon! Pre-order de games nu als je er op 23 november mee aan de slag wilt gaan. Meer weten over Pokémon Sun & Moon? Check ook onze Alola regio special of onze top 10 nieuwe Pokémon in Sun & Moon!

  Pokemon Moon

  Verkijgbaar vanaf 23 november 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.