Top 5 beste Star Wars games - The Force is strong with these ones!

  Omdat Star Wars: Battlefront - The Ultimate Edition vandaag uikomt en omdat Star Wars: Rogue One al voor de deur staat, is er geen beter moment op weer eens de oudere Star Wars games te gaan spelen. Daarom hebben wij hier een top 5 van Star Wars games die je als Star Wars fan eigenlijk wel gespeeld moet hebben.

  Top 5 beste Star Wars games - Nr. 5: Force Unleashed 1 & 2

  Voor veel mensen is een Jedi spelen toch wel het vetste wat je kunt doen in een game. Daarom een eervolle vijfde plek voor Force Unleashed. We hebben een béétje gesjoemeld door de games samen te behandelen.

  Afzonderlijk zijn de Force Unleashed-games nét iets te kort, maar samen is het een goed verzorgde singleplayer-ervaring. Je voelt je echt de shit met beestachtige Force-krachten en spectaculaire lightsaber moves.

  Hoogtepunt: de intro-missie van Force Unleashed, waarbij je meteen oppermachtig bent als je met Darth Vader eigenlijk zonder tegenslag een paar Wookies doormidden slicet of tegen een muur forceert (get it..?) en een Rogue Jedi verslaat.

  Sowieso al vet, maar dan! Er blijkt een klein jongetje rond te lopen met een sterke aanwezigheid van The Force, sterk genoeg om Vader's rode lightsaber te jatten. Darth Vader vermoordt z'n eigen troepen om in het geheim deze jongen (The Apprentice) te trainen, tegen de wil van The Emperor in.

  Fantastisch begin van een wilde, edoch korte, achtbaanrit!

  4. TIE Fighter

  TIE Fighter was de sequel van X-Wing, maar het was meer dan alleen een extra factie om mee te spelen. De graphics en het geluid waren sterk verbeterd, de missies waren complexer en het verhaal was ook nog goed!

  Spelers moesten vechten om een coup tegen de Emperor om zeep te helpen, de Admiraal Thrawn helpen een verrader tegen te houden, en wingman zijn voor de enige echte Dark Lord of the Sith, Darth Vader!

  De cutscenes en sidequests zijn leuk uitgevoerd en de replay-value ligt hoog omdat je missies opnieuw kan spelen om alle objectives te halen. Hiermee stijgt je status ook binnen de Secret Order of the Empire.

  Het spelen van de bad guy werd in TIE Fighter tot een kunst verheven, en is zonder twijfel het beste wat op flight-simulator gebied uitkwam in 1994!

  3. Jedi Knight II: Jedi Outcast

  De hele Dark Forces-serie is uitstekend gemaakt, maar Jedi Outcast II was toch wel het hoogtepunt. Je kon in deze game zowel first person als third person in de huid van voormalig mercenary Kyle Katarn kruipen, wanneer hij gedwongen wordt het op te nemen tegen The Empire en een soort van creepy Jedi sekte.

  Trivium: Je komt een aantal bekende en minder bekende figuren uit de Star Wars saga tegen, waaronder Luke Skywalker en Lando Calrissian. Deze laatste wordt door niemand minder dan Billy Dee Williams himself ingesproken. Voor de leken: hij speelde Lando in Star Wars Episode V en VI.

  De eerste paar levels van de singleplayer zijn ietwat minder, temeer omdat je nog geen Force-krachten of een lightsaber hebt, en veel moet puzzelen. Maar geweldige graphics, een shitload aan wapens en later coole krachten met de Force maken het meer dan goed. Ook de multiplayer was zo vermakelijk (met zeer uitgebreide lightsaber battles), dat je niet eens Star Wars-fan hoeft te zijn om deze game te kunnen waarderen.

  2. - KOTOR

  Deze RPG van BioWare was een regelrechte hit in 2003 en speelt zich 4000 jaar voor de gebeurtenissen in de films af. Het gaat over een epische strijd tussen de Jedi Knights of the Old Republic en vijanden van de Dark Side onder leiding van Sith Lord Darth Malak.

  Spelers kunnen hun klasse en skilltree kiezen, alsook hun computer-gestuurde teamgenoten. Het idee dat het spel je keuzes voorschotelt die later in het verhaal terugkomen, is sindsdien vaak nageaapt. Het achtergrondverhaal heeft daarnaast een stroom aan nieuwe Star Wars fan-fiction veroorzaakt, en de MMORPG The Old Republic speelt zich rond dezelfde tijd af.

  Je kunt de game ook op iOS-apparaten spelen, waar het dezelfde unieke stijl en humor (HK-47, anyone?) heeft, en een hybride gevechtssysteem wat turn-based met directe actie combineert. Het is daardoor gelukkig niet te hyper, en je hoeft ook niet te grinden of nutteloze side quests te doen. Perfecte pacing voor een verhaal waar je zelf de uitkomst van bepaalt!

  1. Battlefront 2

  In 2005 ging het los met Battlefront 2, vlak na de release van Revenge of the Sith. Eigenlijk een Battlefield 1942 rip-off, maar beter goed gejat dan slecht verzonnen! Je kon in deze game van alles doen: Als stormtrooper, Wookie, bounty hunter, jedi of zelfs Darth Vader spelen; de keuze was aan jou. En volgend jaar komt er een reboot van de serie!

  Battlefront 1 was ook al een prima game, maar het tweede deel bevat gevechten met ruimteschepen en missies gebaseerd op alle Star Wars-films. Hoe cool was het om "Vader's Fist" te zien evolueren van Republic Clone Troopers naar Imperial Stormtroopers? Of om bij de space battles de vijandige cruiser binnen te sluipen en deze van binnenuit te saboteren, terwijl je kameraden buiten in hun X-wings rondvliegen?

  Dit was dé multiplayer Star Wars-game met ook een leuke singleplayer, en verdient daarom plek nummer 1 in de Top 5 Star Wars games.

  Zijn jullie het hier enigszins mee eens? Welke game hoort zeker in de top 5 Star Wars games thuis? Laat het weten in de comments!

  Star Wars: Battlefront

  Verkijgbaar vanaf 19 november 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.