Pokémon Sun and Moon Alola regio uitgelegd

Article
donderdag, 17 november 2016 om 12:27
xgn google image
Pokémon Sun en Pokémon Moon zijn vernieuwend op verschillende vlakken en één van de grootste vernieuwingen is de regio. De Pokémon Sun and Moon Alola regio verschilt in vele opzichten van de andere regio's die we bezocht hebben in voorgaande titels uit de franchise. In deze special leggen we je de belangrijkste verschillen uit.
Alola is gebasseerd op Hawaii en net als de Amerikaanse staat is het er goed heet, en daar houden de overeenkomsten niet op. Veel Pokémon in deze regio zijn duidelijk gebasseerd op Hawaii en de mensen die op het eiland leven hebben dezelfde laid back attitude als de hawaiianen.
De Pokémon Sun and Moon Alola regio is grotendeels afgesloten van de rest van het Pokémonuniversum. Hierdoor kent de regio geheel eigen tradities en is het een populair toeristenoord. De eilandengroep bestaat uit vier natuurlijke eilanden en één kunstmatig gecreëerd eiland.

Pokémon Sun and Moon Alola regio - De eilanden en Kahuna's

Elk eiland wordt geleid door een Kahuna, die het dagelijkse leven op de eilanden in goede banen leiden. De Kahuna's worden gekozen door Pokémon die bekend staan als guardian deities, die ook op de betreffende eilanden gevonden kunnen worden.
Momenteel is er over drie van de eilanden informatie vrijgegeven. Het eerste eiland, Melemele Island, is je nieuwe thuis als je aan je Pokémonavontuur begint. De Kahuna van dit eiland is Hala, Hau's grootvader. Van deze Kahuna zul je ook je eerste Pokémon krijgen.
Het tweede eiland waar je heen reist op je avontuur is Akala Island. De Kahuna van dit eiland, Olivia, staat bekend om haar uitzonderlijke vaardigheid, wat wel blijkt uit het feit dat ze op zo'n jonge leeftijd al Kahuna is.
Het kunstmatige eiland is gecreëerd door de mysterieuze Aether Foundation en heet Aether Paradise. Dit eiland is gemaakt als veilige thuisbasis voor alle soorten Pokémon. In het verhaal van de games zul je een bezoek gaan brengen aan dit eiland.
Over de andere twee eilanden is vooralsnog nog niets bekend, maar naar verwachting zal er de komende tijd steeds meer duidelijk worden als we dichter bij de release van Pokémon Sun en Pokémon Moon komen.

Pokémon Sun and Moon Alola regio
99590 2

Pokémon Sun and Moon Alola regio - De Island Challenge

De Island Challenge in de Pokémon Sun and Moon Alola regio is tot op zeker hoogte te vergelijken met de gyms uit de voorgaande Pokémon games. In de Alola regio bewijzen Pokémontrainers zich door deze challenge te voltooien. Trainers reizen van eiland naar eiland om daar de verschillende trials te voltooien. Ook jij, als ambitieuze trainer, gaat deze challenge aan, om te bewijzen dat jij de beste Pokémon trainer van de Alola regio bent!
Pokémon Sun and Moon Alola regio
De Trials bestaan overigens niet alleen uit het verslaan van sterke trainers, maar komen in verschillende vormen en maten. Bijvoorbeeld het vinden van voorwerpen of het voltooien van een quiz. Aan het einde van elk van deze trials zul je opgewacht worden door een Totem Pokémon. Totem Pokémon zijn een stuk groter dan andere in hun soort en ze worden omgeven door een speciaal soort aura.
De Grand Trial is de laatste trial van elk eiland, dit is altijd een Pokémongevecht tegen de Kahuna. Pas na het verslaan van de Kahuna kunnen Pokémontrainers hun avontuur voortzetten en naar het volgende eiland reizen.
Pokémon Sun and Moon Alola regio
99591 1

Pokémon Sun and Moon Alola regio - Team Skull en de Aether Foundation

De Alola regio is thuis voor tal van verschillende types, zo ook de leden van Team Skull en van de Aether Foundation. Deze twee organisaties, die pal tegenover elkaar staan, bieden een thuisbasis voor verschillende extravagante figuren.
De Aether Foundation heeft tot doel om Pokémon die gewond zijn geraakt te verzorgen en te beschermen. Leden van deze organisatie doen er alles aan om Pokémon te behoeden van gevaar. Daarnaast houdt deze organisatie zich bezig met onderzoek en experimenten. Ongetwijfeld zal dit een belangrijk onderdeel gaan vormen van het verhaal van Pokémon Sun en Pokémon Moon.
Team Skull is een organisatie van klassieke bad guys, zoals elke Pokémon wel zijn eigen groepje schurken heeft. Uiteraard kunnen deze gasten ook weer niet met hun handen van andermans Pokémon afblijven en daarnaast genieten ze ervan Trial Sites overhoop te gooien. Je zult op je avonturen vaak tegenover Team Skull komen te staan, wanneer ze weer eens hun snode plannen proberen uit te voeren.
Pokémon Sun and Moon Alola regio
99593

Pokémon Sun and Moon Alola regio - Ultra Beasts

Ultra Beasts zijn uniek voor de Pokémon Sun and Moon Alola regio, maar lijken meer op aliens dan op Pokémon. Deze beesten zijn wel te vergelijken met legendary en mythical Pokémon en zijn zeldzaam in de Pokémon Sun and Moon Alola regio. Tijdens je avonturen op Alola vallen deze beesten de regio aan en naar verwachting zul jij ze moeten verslaan, waarbij je uiteraard de optie zult krijgen om ze te vangen.
Momenteel zijn er twee Ultra Beasts bekend, UB-01 en UB-02. UB-01 is een Pokémon die wel wat weg heeft van een kwal en is in staat om constant van gedaante te veranderen.
Pokémon Sun and Moon Alola regio
UB-02 komt in twee verschillende vormen: Absorption en Beaty en elke vorm is uniek voor één van de twee Pokémon games. UB-02 Absorption is uniek voor Pokémon Sun en lijkt op een uit de kluiten gewassen mug. Door zijn naam lijkt het aannemelijk dat de Pokémon in staat is om krachten of levensenergie van andere Pokémon te absorberen.
Pokémon Sun and Moon Alola regio
UB-02 beauty is uniek voor Pokémon Moon en lijkt in niets op de UB-02 Absorption. Deze Pokémon kan met haar lange, slanke benen enorm snel rennen en volgens sommigen is de Pokémon in staat om zelfs bliksemschichten te ontwijken. Daarnaast wordt elke Pokémon, ongeacht geslacht, zo verliefd op de Pokémon waardoor deze de wil om te vechten verliest.
Pokémon Sun and Moon Alola regio
99594

Pokémon Sun and Moon Alola regio - Alola Forms

De unieke omstandigheden in de Pokémon Sun and Moon Alola regio hebben ervoor gezorgd dat sommige Pokémon een andere vorm aannemen. Deze Alola Form Pokémon zijn uniek voor de Pokémon Sun and Moon Alola regio en zijn in principe andere versies van eerste generatie Pokémon.
Niet alleen verschillen deze Pokémon wat betreft hun uiterlijk, maar ook is de typing in veel gevallen anders.Doordat ze zich hebben aangepast aan de unieke microklimaten op de verschillende eilanden van de regio, veranderen deze Pokémon dus in totaal nieuwe regionale varianten.
Pokémon Sun and Moon Alola regio

Populair Nieuws

Laatste Reacties