De beste Assassin's Creed Game volgens de redactie

Article
donderdag, 17 november 2016 om 17:00
xgn google image
Het is een feit: De Assassin's Creed Ezio Collection is vanaf vandaag te koop. Maar deze collectie zoomt in op slechts drie delen.. de beste delen of niet? We vroegen het aan de redactie: wat is de beste Assassin's Creed game?!

Theo

De allereerste, want toen draaide het nog om Altair en was het verhaal nog authentiek en origineel. Later werd het uitgemolken, kwam er prostitutie bij en liep alles totaal uit de hand in de verhalen.

Dirk

Assassin's Creed: Brotherhood Voornamelijk omdat je in dit deel voor het eerst je eigen Assassin's kan trainen die je helpen tijdens gevechten. Daarnaast is het verhaal van begin tot het eind spannend én interessant. Ik spoil niks. Verder is het colosseum eyecandy en komt verdomd dicht bij de het echte colosseum. Oh ja en de side missions zijn geweldig, "Romulus Lair" is een absolute must om uit te spelen.
100942

Dave

Unity! Toffe Franse setting en de Franse geschiedenis spreekt mij super aan. Overal waar je rond loopt zie je allerlei dingen terug van de Franse revolutie en ik vind het tof om Franse zinnen van NPC's naar me toe te krijgen, ondanks dat ik er niet veel van begrijp. Het verhaal heeft voor het eerst eigenlijk onverwachte plot twists waar ik serieus over verbaasd was. Ik heb geen last gehad van irritante bugs wat in het begin van de release best speciaal was.

Jimmy

Alle hens aan dek! Black Flag is mijn favoriete Assassin's Creed game, maar dat kan ook haast niet anders met het leven als zeebonk als setting. De franchise wist te vernieuwen door een enorme stap voorwaarts te zetten met de toevoeging van gameplay op zee. Bovendien was de combinatie van verre oorden ontdekken en combat zo erg in balans, dat de andere AC-games hiermee vergeleken maar een stel landrotten zijn.
100943

Hidde

Assassin's Creed 3. Voor velen de meest teleurstellende AC-game, maar ik ben sindsdien nooit meer zo begaan, geïnteresseerd en geintrigeerd geweest met het verhaal in een game. De indiaan Connor intrigeerde mij enorm omdat hij gedurende de hele game een soort mystiek om zich heen heeft en ervoor zorgde dat ik bijna elke Codex-entry heb verzameld om meer te weten te komen over hem en zijn familie.
Tevens legde AC3 de basis voor volgende games: Edward uit Black Flag was Connor's vader en in Syndicate moest je op een gegeven moment een schat opgraven in een huis dat eens van Edward was.

Richard

Ik heb enkel AC Black Flag uitgespeeld en dat was naar mijn mening een echt bizar vette game. De setting van op een oude sloep je langzaam opwerken tot een varend fort en daarmee galjoenen aan puin knallen, puur genieten. Je zou bijna vergeten dat er ook nog iets van een verhaal in die game zat
100946

Brian

Dat moet Assassin's Creed Brotherhood zijn. Je wordt gelijk in de actie gegooid waar Assassin's Creed II stopte, een vervolg op een meeslepend verhaal met fantastische personages van enorme historische betekenis. Maar wat voornamelijk de doorslag geeft, is de setting: het prachtige Rome.
Gebouwen als het Colosseum en het Vaticaan konden beklommen worden. Een enorme open wereld met eindeloze mogelijkheden en een ijzerserk verhaal met de opbouw van een Assassin community, sterk genoeg om het op te nemen tegen de immer groeiende Templar order. Al deze punten samen hebben geleid tot dé beste Assassin's Creed tot op heden: Assassin's Creed Brotherhood.

Ramon

Mijn favoriete Assassin's Creed game is veruit Black Flag. Deze game bracht voor mij een verfrissend element met de verschillende eilanden en schepen die naar mijn mening in geen enkele andere game zo goed zijn uitgevoerd. Geef mij maar Assassin's Creed in de Gouden Eeuw met schepen en wereldheerschappij!
100947

Djimon

Tijdens het spelen van Assassin's Creed: Liberations heb ik super veel lol gehad. Als Aveline de Grandpré kun je verschillende gedaantes aannemen: een nette jongedame of een moordlustige assassin. Bij de verschillende outfits reageren je vijanden op een andere manier, zo kan de missies op verschillende manieren benaderd worden. Naast dat de game erg soepel speelt, is het verhaal ook heel bijzonder. Door het gebruik van een donker meisje dat is opgegroeid in een blanke familie, krijgt de game een extra dimensie.

Jelle

Assassin's Creed 2! Vooral omdat Ezio Auditore Da Firenze hier geïntroduceerd werd en hij in mijn ogen toch echt hét meest iconische Assassin's Creed karakter is. Oja, en natuurlijk Leonardo Da Vinci, die man is gewoon een legende ;)

Populair Nieuws