Pokémon Let's Go Shiny guide - Hoe vang je de glinsterende diertjes?

Article
woensdag, 19 december 2018 om 10:20
pokemon lets go shiny guide hoe vang je de glinsterende diertjes 143834 4
Sinds de release van Pokémon Let’s Go zijn fans ontzettend hyped over de game. Er zijn genoeg verschillende toffe Pokémon te vangen om je Pokédex compleet te maken. Klinkt leuk en aardig allemaal, maar hoe vang je nou Shiny's in Pokémon Let's Go? Wij leggen het voor je uit.

Wat zijn Shiny Pokémon?

Shiny Pokémon zijn al jaren een onderwerp waar de Pokémon community het over heeft, maar wat maakt ze nou zo speciaal? Zijn ze sterker of doen ze iets extra’s dan normale Pokémon? Het antwoord is nee. Wat doen ze dan wel? Ze zien er gewoon tof uit en het is leuk om iets unieks te hebben.
Rapidash bijvoorbeeld is normaal een grote witte eenhoorn met (letterlijk) vuurrode manen. Een Shiny Rapidash krijgt blauw/grijze manen, wat een extra speciaal effect geeft. Een normale Gyarados is blauw van kleur, terwijl een Shiny Gyarados rood is. Mensen zoeken altijd naar iets speciaals, iets wat afwijkt van de rest. Een Shiny is zeldzaam en minder makkelijk te vinden dan normale rondlopende Pokémon.
143843

Lures

Voordat Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee uitkwamen, was het nog veel moeilijker om Shiny’s te vinden dan nu. De kans om er eentje tegen te komen in het wild was één op 8192. Bij Pokémon Let’s Go besloten de makers het de spelers iets makkelijker te maken. De kans om Shiny’s tegen te komen is gehalveerd, dus één op de 4096.
Volgens serebii.net zou het mogelijk zijn om je kansen om Shiny Pokémon tegen te komen te vergroten. Zodra je je Pokédex volledig gevuld hebt met alle verschillende Pokémon, kan je naar Celadon City gaan. Hier krijg je een Shiny Charm, waarmee je kansen worden vergroot naar één op de 1365.
Los van de Shiny Charm, kan je Lures gebruiken, een item die ervoor zorgt dat er meer wilde Pokémon tevoorschijn komen. Hoe meer Pokémon er tevoorschijn komen, hoe meer kans er natuurlijk is op het vinden van een Shiny. Lures, Super Lures en Max Lures zijn te koop in PokéMarts en werken hier alledrie bij.
Shiny Rate met een Lure Shiny Rate als je een Shiny Charm hebt en een Lure gebruikt
één op de 2048 één op de 1024
143844
Ook Catch Combos mogen we niet vergeten. De naam zegt het al, bij Catch Combos vang je steeds maar weer hetzelfde soort Pokémon. Of het nou tien Pikachu’s zijn of tien Weedles, dat maakt niet uit. Het maken van Catch Combos is de meest efficiënte manier om je Shiny kansen te verhogen. Zodra je een maximale Catch Combo multiplier hebt van 31, verhogen je kansen naar één op de 341. Het gebruiken van een Lure is hier erg handig bij, want dit kan je kansen verhogen naar één op de 315.
Oeps, je komt per ongeluk oog in oog te staan met een ander soort Pokémon, terwijl je net zo goed bezig was met je Catch Combo. Wat nu? Geen probleem, zolang je op ‘run’ drukt en wegrent zal er niets gebeuren. Als een Pokémon die je probeert te vangen zelf wegrent zal de Catch Combi wel verbroken worden. Dit geldt natuurlijk ook voor als je een ander soort Pokémon vangt. Een kleine adder onder het gras is dat als je je spel opslaat en sluit, je Catch Combo ook verbroken wordt. Houd hierom je Switch altijd op standby als je hiermee bezig bent en sluit de game niet af!
Catch Combo Shiny Rate Shiny Rate met een Lure Shiny Rate met een Shiny Charm Shiny Rate met een Shiny Charm terwijl je een Lure gebruikt
0 - 10
één op de 4096

één op de 2048

één op de 1365,3

één op de 1024
11 - 20 één op de 1024 één op de 819,2 één op de 682,6 één op de 585,14
21 - 30 één op de 512 één op de 455,

één op de 409,6

één op de 372,36

31+

één op de 341,3

één op de 315,08

één op de 315,08

één op de 273,07

143845

Het vangen van Pokémon nu anders dan voorheen

In de voorgaande Pokémon games werd je zonder Repel aangevallen in het gras door wilde Pokémon en kon je niet zien welke er in het gras zaten. In de nieuwe game kan je dat wél zien. Pidgey’s en Rattata’s vliegen en lopen willekeurig rond door het gras. Dit maakt het in sommige gevallen makkelijker wilde Pokémon te ontwijken, maar soms ontkom je niet aan een gevecht. Zodra je een gevecht gewonnen hebt, krijgt je hele team XP, in plaats van alleen de Pokémon in de battle, zoals voorheen.
Eén van de belangrijkste features van Pokémon Let’s Go is de manier waarop je Pokémon vangt. Nintendo heeft het systeem van Pokémon Go overgenomen, waarbij je Pokéballs daadwerkelijk gooit naar Pokémon. Dit kan met de Joy-Con van de Switch of met het speciale Pokéball Plus accessoire door een gooibeweging te maken.

Welke Shiny Pokémon uit Let's Go zijn jouw favoriet?

Er zijn genoeg toffe Shiny's te vinden in Pokémon Let's Go, zolang je mazzel hebt in ieder geval. Moet je nog beginnen aan jouw reis in de wereld van Pokémon en ben je op zoek naar tips? Je leest meer informatie in ons artikel over de beste Pokémon Let's Go tips voor beginners. Hou je het toch liever bij Pokémon Go op je telefoon en wil je meer weten over Shiny's? Lees dan vooral onze top 10 beste Shiny Pokémon in Pokémon Go.
Pokémon Let's Go Pikachu & Eevee zijn nu beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Populair Nieuws

Laatste Reacties