Pokémon Let's Go en Pokémon GO - Hoe werkt het?

  Pokémon fans opgelet: binnenkort komen er twee versies van een gloednieuwe Pokémon game uit, namelijk Pokémon: Let’s Go, Pikachu & Eevee! Op avontuur gaan met je eigen Pikachu of Eevee klinkt zo slecht nog niet. De meeste fans weten waarschijnlijk al dat Pokémon Let’s Go en Pokémon GO compatibel zijn, maar hoe werkt dit nou eigenlijk? Wij leggen het voor je uit.

  GO Park complex

  Pokémon Let’s Go Pikachu & Eevee maken gebruik van een GO Park complex. Dit park is vergelijkbaar met de bekende Safari Zone in voorgaande Pokémon games. Via het bluetooth systeem is het mogelijk om meerdere Pokémon uit verschillende Pokémon GO accounts in je game te plaatsen. Ze komen dan terecht in het GO Park complex.

  Het GO Park complex ligt in het noorden van Fuchsia City, in de Kanto regio. Dit gedeelte van de map is niet meteen beschikbaar aan het begin van de game, maar komt naarmate je de game speelt uiteindelijk vrij. Zodra je in een van de GO Parks bent, heb je niet meteen alle Pokémon tot je beschikking. Je moet ze namelijk eerst vangen.

  GO Park

  Pokémon: Let's Go & Pokémon GO gelijkenissen

  Een ontzettend belangrijke feature van de game is de manier waarop je Pokémon vangt. Nintendo heeft het systeem van Pokémon Go overgenomen, waarbij je Pokéballs daadwerkelijk gooit naar Pokémon. Dit kan met de Joy-Con van de Switch of met het speciale Pokéball Plus accessoire door een gooibeweging te maken.

  Een tip is om verschillende soorten Pokéballs op voorraad te hebben, zodat je overal op voorbereid bent. Verder kan je gebruik maken van allerlei berries, zoals de Razz Berry, om zo het vangen van Pokémon een klein beetje makkelijker te maken. In het GO Park complex zitten 20 losse GO Parks, waarbij in elk GO Park vijftig Pokémon in kunnen.

  Pokémon: Let's Go, Pikachu & Eevee

  Let op: Als de Pokémon eenmaal uit een Pokémon GO account zijn getransfereerd naar Pokémon Let’s Go, kunnen ze niet meer terug naar je oude Pokémon GO account! Dit zou een goede reden kunnen zijn om even extra na te denken of je je Pokémon écht over wil zetten op je Switch.

  Candies

  Ook Candies komen weer terug in Pokémon: Let’s Go. In de voorgaande Pokémon games kon je met een Rare Candy je Pokémon één level omhoog laten gaan. Nu is er een compleet nieuw Candy systeem, waarbij de Candies verschillende effecten kunnen hebben. Zo kan je je Pokémon met hiermee sterker maken, maar ook de Attack, Speed of Defense stats verhogen.

  De Candies zijn op verschillende manieren verkrijgbaar. Dit kan bijvoorbeeld door Pokémon naar Professor Oak te brengen, wat erg op het Candy systeem in Pokémon GO lijkt. Ook kan je Candies verdienen door minigames te spelen in de Play Yard van het GO Park en door een wandeling te maken met de Poké Ball Plus controller.

  Een klein feitje over de Poké Ball Plus controller: de enige manier op een Mew te krijgen is met deze controller. Ook al heb je een Mew gevangen in Pokémon GO, kan je deze niet net zoals alle andere Pokémon naar Pokémon: Let’s Go transferen. Als je graag een Mew in Let’s Go wil, zal je dus de controller aan moeten schaffen.

  Mew

  Minigame

  Tot nu toe zijn er nog niet zoveel details bekendgemaakt over de minigames die in Pokémon Let’s Go voor zullen komen. Wel kregen we een kleine indruk van een schattige minigame in de trailer van de game. Hierin rent een speler in het GO Park rond en lijkt hij allerlei Pikachu’s te verzamelen. Af en toe komt er ineens een Golem uit de grond, die de Pikachu’s afschrikt.

  Zodra 25 van dezelfde soort Pokémon zich in het GO Park complex bevinden, kunnen spelers deze minigame spelen om Candies te winnen. Perfect voor als je even wat anders wil doen tussendoor.

  Pokémon Let's Go: Bundels

  Interesse in de game? Wij hebben de game gespeeld op gamescom. Er zijn allerlei Nintendo Switch bundels aangekondigd met de nieuwe Pokémon: Let’s Go games. Er is een Pikachu-variant en een Eevee-variant. Bij beide bundels krijg je de nieuwe Pokémon game als downloadcode bijgeleverd.

  Pokémon Let’s Go, Pikachu! en Pokémon Let’s Go, Eevee! komen uit op 16 november 2018 voor de Nintendo Switch en je kunt de nieuwe game nu al pre-orderen!

  Bundel

  Pokemon: Let's Go Pikachu

  Verkijgbaar vanaf 16 november 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.