Pokémon Let's GO features - Een hoop nieuwe mogelijkheden

  Het wachten op de eerste Pokémon games op de Nintendo Switch is bijna voorbij. Over enkele weken kun je met een scala aan nieuwe Pokémon Let’s GO features aan de slag. De game komt op namelijk al op 16 november uit en deze nieuwe features gaan voor een nieuwe ervaring zorgen.

  In Pokémon Let’s GO duik je terug in de tijd naar toen er nog maar 151 Pokémon waren en je je niet druk hoefde te maken over het uitbroeden van eieren. Het draait om ze allemaal verzamelen en Let’s GO laat je dat op een compleet nieuwe manier doen. De nieuwe Pokémon Let’s GO features geven dan ook een twist aan Pokémon Yellow, de game waarop Pokémon Let’s GO Pikachu en Pokémon Let's GO Eevee gebaseerd is.

  Nieuwe manier van Pokémon vangen

  De eerste van de Pokémon Let’s GO features is dat er een compleet nieuwe manier is om Pokémon te vangen. Dit doe je nu niet meer door ze een flinke dosis schade op te leveren voordat je een Pokéball gooit. Je slaat het vechten over en gaat gelijk door naar het vangen en je zou het dan ook kunnen vergelijken met Pokémon GO.

  Pokémon Let’s GO heeft het mechanisme waarop je Pokémon vangt namelijk zo goed als overgenomen, maar wel met een paar veranderingen. Je moet de Pokémon vangen met de Joy-Con die je, net als een Wiimote door middel van een gebaar moet ‘werpen’. Het is dan wel de bedoeling dat je goed mikt, want je moet de Pokéball wel in het krimpende cirkeltje mikken.

  Samen op avontuur

  Je zou het haast niet geloven, maar het tijdperk van in je eentje met je Pokémon op stap gaan is voorbij. Eén van de Pokémon Let’s GO features is namelijk dat je samen met iemand anders het spel kunt spelen. Wanneer je Nintendo Switch in de dock zit, kun je met z’n tweëen op de bank de game spelen.

  Wanneer je bijvoorbeeld een gevecht aangaat met een trainer kun je de hulp van een tweede speler inschakelen. Hij of zij wordt dan als het ware een hulptrainer die je een handje komt helpen. Na het gevecht blijft de tweede speler gewoon actief, want de tweede speler komt dan als het ware uit de lucht vallen om ook de Kanto-regio te ontdekken.

  Pokémon die je achtervolgen

  Eén van de andere nieuwe Pokémon Let’s GO features is dat Pokémon je zullen achtervolgen. Afhankelijk van welke versie je koopt zal Pikachu of Eevee je volgen, maar daar houdt het niet bij op. Pokémon uit je team zullen je namelijk ook volgen, waarbij telkens één Pokémon uit zijn bal komt.

  Je kunt het vergelijken met de originele Pokémon Yellow, waarin Pikachu ook standaard achter je aan liep. Deze feature werd later uitgebreid toen Pokémon je opnieuw konden volgen in Pokémon Diamond, Pearl en Platinum. De feature keerde na de remakes van Pokémon Gold en Silver niet meer terug naar de games tot nu toe. Het is daarmee voor het eerst in acht jaar dat de feature terugkeert naar de Pokémon-games.

  De Poké Ball Plus

  Als laatste nieuwe feature is er de nieuwe manier waarop je het spel kunt spelen, namelijk door middel van de Poké Ball Plus accessoire. De Poké Ball Plus werkt net als een Joy-Con in combinatie met de games. Je kunt er gewoon Pokémon mee vangen en met het pookje dat in de bal verwerkt zit het spel spelen.

  Dat pookje is niet alleen om mee rond te lopen overigens, want die geeft ook nog een lichtshow. Wanneer je een Pokémon vangt in de game, geeft het pookje namelijk licht en trilt de Poké Ball Plus waarna je de Pokémon geluid hoort maken vanuit de accessoire. Het is dan als het ware alsof de Pokémon daadwerkelijk in de Poké Ball Plus zit en als je wil kun je de Poké Ball Plus vervolgens meenemen als je met vrienden op stap gaat. Wanneer je de Poké Ball Plus dan schudt, hoor je opnieuw dat je Pokémon bij je is.

  Dit zijn de Pokémon Let’s Go features om naar uit te kijken!

  Dit zijn de Pokémon Let’s GO features die je moet weten voordat de game uitkomt. Het is nog maar een paar weken wachten voordat je de Kanto-regio weer kunt opzoeken. Pokémon Let’s GO Pikachu en Pokémon Let’s GO Eevee komen uit op 16 november 2018 op de Nintendo Switch.

  Pokemon: Let's Go Pikachu

  Verkijgbaar vanaf 16 november 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.