Pokémon GO PvP trainer battles details - Daag je vrienden uit

Article
zaterdag, 08 december 2018 om 13:00
pokemon go pvp trainer battles details daag je vrienden uit 143111 2
Wat is Pokémon zonder de bekende gevechten tussen Pokémon trainers? Dit is één van de manieren om je Pokémon naar een hoger level te brengen. Vandaar dat het niet als een verassing kwam dat fans van de mobiele versie ook vroegen om een Pokémon GO PvP battle systeem. Nu komen de trainer battles eindelijk naar de game!
Pokémon GO heeft genoeg Tweets geplaatst over de PvP trainer battles en de details daarvan. Het begon met enkele foto's waarvan de bedoeling niet helemaal duidelijk was. Uiteindelijk heeft Niantic duidelijk gemaakt dat de bekendmaking van de trainer battles eraan kwam. Volgens de officiële bekendmaking, die iets later verscheen, moet de update die de PvP trainer battles mogelijk maakt in Pokémon GO deze maand nog uitrollen.

Wat we in eerste instantie al wisten - drie divisies

We wisten voor de bekendmaking al over de drie divisies: Great, Ultra en Master. Wij bespraken de drie divisies en vertelden wat we tot op dat moment wisten over de eerste Pokémon GO PvP-modus. Over de drie divisies is er geen nieuwe informatie. De CP-limieten zijn hetzelfde gebleven.
  • Great: 1500 CP-limiet
  • Ultra: 2500 CP-limiet
  • Master: Geen CP-limiet
De divisies zijn zo gemaakt om iedere trainer een eerlijke kans te geven. Zo kun je bij Great niet vechten met een Pokémon die een CP hoger dan 1500 heeft. Hierdoor moet je meer tactisch nadenken, want CP is nu niet meer het belangrijkste. Je moet meer stilstaan bij onder andere het soort Pokémon van je tegenstander.
Je kunt niet verschillende soorten Pokémon in je team stoppen en maar afwachten welke de beste is om je tegenstander te verslaan. Er zitten namelijk nog enkele regels vast aan het vechten.
143112

Het sterkste team

Je wil natuurlijk wel het sterkste team hebben. Er zit één 'maar' aan, want je kunt maar drie Pokémon in je team hebben. Dit zorgt er wel voor dat de gevechten sneller verlopen. Het is ook niet fijn als je lang bezig bent met het verslaan van zoveel Pokémon. Als je een trainer wilt uitdagen kun je gemakkelijk de QR-code scannen of via een Battle Code iemand uitnodigen.
Het systeem lijkt veel op wat we zien tijdens een Raid of een overname van een Gym. Het enige wat erbij is gekomen is de Protect Shield. Als je de Protect Shield op het juiste moment gebruikt, kun je de meeste schade opvangen. Ook hier zit een maar aan, want je kunt Protect Shield maar een paar keer gebruiken. Je moet het dus goed inschatten en juist gebruiken om na een krachtige aanval van je tegenstander niet meteen te verliezen.

Tweede Charge Move

Met gyms wist je vaak van te voren welke mogelijke aanvallen de gym-verdediger zou hebben. Hierdoor werd het makkelijker om je kansen in te schatten. Met de nieuwe tweede Charge Move heb je een voordeel om meer tactisch te kunnen vechten. Dit kunnen ook aanvallen zijn die eigenlijk het tegenovergestelde van elkaar zijn qua type, zoals water en vuur.
Een Salamance kan dan een Charge Move hebben als Fire Blast en dan Water Pump als extra charge move. Of een combinatie van Flamethrower en Solar Beam. De bonus Charge Move krijg je er niet gratis bij. Het zal je Stardust en snoepjes kosten, maar hoeveel is nog niet duidelijk.
143113

Vechten tegen vriend en vijand!

Je kunt nu veel meer dan alleen maar Pokémon vangen wanneer er geen Poké Stop of Gym in de buurt is. Pokémon kun je met dit systeem trainen door tegen een teamleider te vechten. Natuurlijk wel de leider van het team dat jij gekozen hebt. Ben je team Valor (rood), Mystic (blauw) of Instinct (geel)?
Als je wil vechten moet je bij elkaar in de buurt staan om dit te kunnen activeren. Zodra je beste vrienden of ultra vrienden bent hoeft dit niet meer. Je kunt dan vanaf elke afstand een gevecht beginnen

Hallo Sinnoh Stone?

Er staat nergens bij hoe vaak je het gevecht met je teamleider aan kunt gaan. Het is wel een goed idee, want zo kun je zelfs gebruik maken van de trainer battles wanneer er niemand is om tegen te vechten. Als je tegen een teamleider vecht krijg je natuurlijk een beloning, maar dit krijg je maar één keer per dag. Hoe vaak je de teamleider ook uitdaagt, één keer blijft één keer.
Maak je geen zorgen om het winnen, want ook als je verliest krijg je een beloning. Wat de rewards precies zijn is nog niet duidelijk. Wel is er bekendgemaakt dat je zo evolutie items kunt krijgen. Je zou denken: welkom terug, Sinnoh Stone.
Er zijn natuurlijk meerdere evolutie items en we hebben geen idee welke je precies kunt krijgen. Niantic heeft de kans dat je een Sinnoh Stone krijgt met een Research Breakthrough al verlaagt naar ongeveer 25%. Het lijkt erop dat je dankzij de trainer battles nog een kans krijgt om een Sinnoh Stone te krijgen. De andere evolutie items zijn:
  • King's Rock
  • Sun Stone
  • Metal Coat
  • Dragon Scale
  • Upgrade
Wat je krijgt is niet te beïnvloeden. Als je bijvoorbeeld in een battle gaat vechten met een speciale Pokémon, zal dit niet garanderen dat je bijvoorbeeld een Sinnoh Stone krijgt.

Pokémon GO PvP trainer battles details - Pikachu ik kies jou!

Fans wachten al een tijdje op gevechten, maar vroegen wel om een ander systeem dan degene die gebruikt wordt bij Raids en overname van Gyms. Uiteindelijk is het systeem niet aangepast voor gevechten. Je blijft op je beeldscherm tikken en vegen om zelf aan te vallen of een aanval van je tegenstander te ontwijken.
Maker Niantic heeft wel aangekondigd dat dit het begin is van Pokémon GO PvP trainer battles en dat ze het systeem zal verbeteren. Toch blijft het een mooi avontuur voor jou en je Pokémon, net zoals Ash genoot van gevechten samen met zijn maatje Pikachu.

Populair Nieuws