Pokemon GO Pokemon locaties - Hier kan je ze allemaal vinden

  De eerste generatie Pokémon bestaat uit 151 verschillende wezens, waarvan er op het moment maar liefst 147 van te verzamelen zijn. Iedere Pokémon kent zijn eigen habitat. Volg deze Pokemon GO Pokemon locaties guide om ze allemaal te verzamelen!

  Niet alleen het uiterlijk van de Pokémon bepaalt de diversiteit, maar ook het type en de bijbehorende aanvallen zorgen ervoor dat de Pokémon niet over een kam te scheren zijn. De eerste generatie kent maar liefst 18 verschillende types die ieder hun eigen plaats kennen in de wereld. Om je collectie tot het maximale uit te breiden, moet je genoeg rondreizen. Houd deze Pokemon GO Pokemon locaties in het oog als je opzoek bent naar een speciaal soort type!

  Normaal

  Pokémon van het type normaal is ongeveer de meest voorkomende soort dat er is. Deze categorie is in elk klimaat te vinden en prefereert druk bezochte gebieden. Waar je 'normale' Pokémon tegenkomt is vooral in parken, scholen en parkeerplaatsen. Wel oppassen, want voor je het weet ben je omsingeld door Ratata's!

  Water

  Pokémon GO is zo accuraat met het plaatsen van Pokémon, afhankelijk van de omgevingen, dat je water Pokémon zo goed als alleen bij plaatsen met water kan vinden. Zeeën, meren, rivieren en kanalen bieden een thuis aan dit type, maar je hoeft er niet speciaal voor te gaan zwemmen. Ook kleinere plassen en stromen zorgen ervoor dat je niet helemaal naar de andere kant van het land hoeft te reizen als je geen groot water oppervlak in de buurt hebt.

  Insect

  Insect Pokémon hoef je niet per se tegen te komen in de hoekjes van je kamer. Zo komen deze vaak voor op het platteland waar veel natuur en open lucht is. Ook zijn de insect Pokémon te vinden in bossen, handig voor als je met een wandeling door de natuur bezig bent. Woon je midden in de stad? Wees niet getreurd, aangezien de kruipers ook vaak voorkomen op locaties met stadsparken en speeltuinen.

  Vuur

  Voor vuur Pokémon hoef je een klimaat te bezoeken waar het standaard 40 graden Celsius is. Zo zijn de vlammende Pokémon gewoon te vinden in behuisde gebieden, maar wel enigszins zeldzaam. Wat wel helpt bij het vinden van vuursoorten is een droog klimaat. Hier worden ze namelijk door aangetrokken.

  Ijs

  De ijzige Pokémon zijn ongeveer de zeldzaamsten die er te vinden zijn. Deze komen namelijk maar heel beperkt voor en je mag jezelf gelukkig prijzen. Denk je dat het geluk aan jouw kant is, dan kan je het beste over stranden lopen om de ijs Pokémon te vinden. Ook waterbronnen zijn nog wel eens een hotspot voor deze soort.

  Vliegende

  Vogels eten een ongelofelijke hoeveelheid insecten. De vliegende Pokémon zijn daarom op dezelfde locaties te spotten als insect Pokémon. Zij prefereren open gebieden, maar komen toch ook wel regelmatig in de stad voor. Vliegende Pokémon vereisen in ieder geval niet dat je op een ongelofelijke hoogte moet staan!

  Gras

  Het gras is altijd groener aan de overkant, en dat geldt ook zo in de Pokémon wereld. Zo moet je voor het opzoeken van deze soort reizen naar gebieden waar een hoop gras te vinden is zoals tuinen, bossen en zelfs golfbanen. Pas alleen op dat je geen vuur Pokémon meeneemt, want voor je het weet is er totaal geen leefgebied meer voor de grasachtigen.

  Elektrische

  Pokémon met een hoog voltage kunnen niet zo goed tegen vochtig weer, aangezien zij zichzelf dan onder stroom kunnen zetten. Om die reden zijn elektrische Pokémon vaak alleen maar te vinden in een droog klimaat. Is dit het geval, dan kan je het best langs industrieterreinen en havens gaan. Ook steken zij hun kop nog wel eens op bij scholen.

  Grond

  Grond Pokémon kunnen zorgen voor de nodige gevaren als je naar ze opzoek gaat. Zo kan je deze vinden in de buurt van spoorwegen, stranden en vliegvelden. Ook komen de grond Pokémon nog wel eens voor in openvelden of wat minder grote stromingen. Als je je zoektocht naar dit soort Pokémon start, zorg dan dat je veilig blijft.

  Psychisch

  Psychische Pokémon proberen je natuurlijk te misleiden om geen prooi te worden van jouw Pokéballs. Zo zijn deze wezens redelijk moeilijk te vinden, waarbij je vooral de grasachtige gebieden af moet struinen. Ook het strand is een plaats waar de helderziende Pokémon voorkomen, dus een prima excuus om met je mobiel op het strand te gaan zitten.

  Gif

  De gif Pokémon zijn in grote getalen te vinden. Toch komen ze in gebieden voor waar je ze het meest verwacht. Moerassen zijn hun thuisgebied, maar aangezien wij er daar niet veel van hebben in Nederland doen vijvers ook wel dienst. In industriële gebieden kom je gif Pokémon als Koffing tegen.

  Vecht

  De vechtersbazen onder de Pokémon hebben ook hun eigen gebieden. Zo komen creaties als Machop en Hitmonlee vaak voor bij de locaties waar fysieke training een must is. Het vecht type is vooral de vinden bij sportscholen, stadions en arena's. Daarnaast komen zij ook nog wel eens voor in de buurt van spoorwegen en vliegvelden, net als bij grond Pokémon.

  Steen

  Zo hard als steen én asfalt! Steen Pokémon domineren de locaties waar zo goed als geen natuur aan te pas komt. Parkeerterreinen en straten zijn hun thuisbasis, en mocht je toevallig een mijn naast je huis hebben, kom je de ze daar ook tegen. Je moet wel goed zoeken, want steen Pokémon komen iets minder vaak voor dan de gemiddelde Pokémon.

  Staal

  Staal is meer waard dan een simpele steen en die regel geldt ook in het Pokémon universum. De Pokemon Go Pokemon locaties van staal soorten vereist nogmaals het nodige gevaar. Zo zijn deze ook in de buurt van spoorwegen te vinden, maar het is niet aangeraden daar te zoeken. Er is een veiliger alternatief, want je kan ook gewoon in steden opzoek gaan naar dit type.

  Fee

  Feeën bestaan niet alleen maar in sprookjes, want ook Pokémon heeft er een aantal. Deze mythische Pokémon staan het dichtstbij het hogere leven en bevinden zich op plaatsen waar je met je geloof terecht kan. Zo vind je het fee type bij kerken en monumenten, maar heb je wel het nodige geduld nodig want ze blijven vrij schuw. Nu maar bidden dat je ze snel aan je collectie kan toevoegen.

  Duister

  Niet alle Pokémon zijn lieverdjes, want er is ook een aantal dat innig slecht is. De duistere Pokémon zijn de wezens die je in de duisternis vindt. Verwacht hierbij afgesloten ruimtes waar weinig licht bij komt kijken. Deze Pokémon zijn nog niet aanwezig in de game, maar wat niet is kan nog komen!

  Geest

  In het holst van de nacht komen de geest Pokémon naar buiten. Zij komen dan vaker voor dan overdag, maar dat sluit niet uit dat ze helemaal niet te vinden zijn in het brandende zonnetje. Geest Pokémon komen ook op donkere plaatsen met veel schaduw, waaarbij vooral overdekte parkeerplaatsen het doelwit lijken te zijn. In mindere mate zijn ze ook in het park gesignaleerd.

  Draak

  Over de broedplaats van draakachtige Pokémon kan er maar kort en krachtig geantwoord worden. De Pokemon GO Pokemon locaties voor de draken zijn alleen in steden te vinden. Deze Pokémon zijn wel redelijk lastig te vinden, dus een hoop rondlopen blijft een vereiste.

  Met deze lijst aan Pokemon GO Pokemon locaties heb je in ieder geval genoeg materiaal om je collectie zo goed mogelijk aan te vullen. Houdt wel in de gaten dat je altijd oppast tijdens het vangen van Pokémon, want Pokémon GO kan ook voor lastige situaties zorgen. Aan het eind van het jaar kan je ook met de nieuwe generatie Pokémon aan de gang, door middel van Sun en Moon.

  Voor alle nieuws, specials, tips & tricks omtrent de Pokemon GO app kan je terecht op onze Pokemon GO pagina. Heb je de game nog niet, maar wil je deze wel? Volg dan onze download tutorial voor iOS en Android.

  Pokemon GO

  Verkijgbaar vanaf 15 july 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.