Top 8 beste Game of Thrones personages

Article
zondag, 17 juli 2016 om 16:05
xgn google image
De immens populaire HBO-serie Game of Thrones loopt al een hele tijd. En in de serie is het een waar komen en gaan van personages. Maar wie zijn nou de meest indrukwekkende of kenmerkende personages in de serie? Wij zetten deze op een rijtje om tot de Top 8 beste Game of Thrones personages te komen.
Als je het over Game of Thrones hebt is er altijd wel een aantal personages waar je gelijk aan denkt. Natuurlijk zijn dit personages die er vanaf het begin in zitten en nog steeds het voorrecht hebben te ademen in Westeros. Maar ook personages die zo’n indruk hebben gemaakt dat ze altijd weer terug komen.
In deze special behandelen we een aantal van deze personages die in ieder geval op ons een onwisbare indruk hebben gemaakt!
beste Game of Thrones personages

8. Sansa Stark

In het begin zag het er best positief uit voor Sansa Stark toen haar vader de hand van de koning werd. Alleen dat sloeg al snel om in een ware nachtmerrie die voor Sansa zowel fysieke als mentale ellende met zich meebracht. Ze is door Joffrey geterroriseerd, door Littlefinger bespeeld en door Ramsay Bolton aan de nodige kwelling onderworpen.
Het was dan ook lange tijd niet specifiek Sansa die een indrukwekkend personage was, maar vooral was er om haar heen gebeurde. Maar door de gebeurtenissen in het afgelopen seizoen is Sansa ineens een heel interessant personage geworden. Het lijkt alsof ze het zat is en klaar is om terug te slaan. Wij zijn benieuwd!

7. Daenerys Targaryen

In deze lijst mag natuurlijk Daenerys Targaryen, de moeder van draken, de onbrandbare enzovoorts, niet ontbreken. Wij hebben deze blonde dame op de zevende plek neergezet in deze lijst. We hebben haar gedurende de afgelopen zes seizoenen Game of Thrones zien veranderen van een fragiel meisje in de koningin van Mereen. Haar leger groeide gestaag door en de drie draken werden steeds bruter.
Kortom: Daenerys is iemand waar je echt niet mee wil spotten. Toen ze eenmaal in Mereen was heeft ze alleen een hele tijd vrij weinig gedaan en dat heeft haar toch wel wat plekjes doen zakken in deze lijst. Ze heeft wat slaven bevrijd en onder andere Mereen in toom proberen te houden, maar kwam daarbij zelf in gevaar toen de Sons of the Harpy een opstand ontketenden.
Gelukkig had ze hulp van onder andere onze eigen Michiel Huisman, die de rol van Daario Naharis vertolkt in de serie. Het gevolg is dat ze nu een nóg groter leger heeft en ook nog eens als een godin beschouwd wordt door de Targaryen. Daarbij heeft ze gelijk ook korte metten met de slavendrijvers gemaakt die Mereen belegerden door simpelweg thuis te komen met haar nieuwe leger.
Nu Daenerys in seizoen 6 haar vloot compleet heeft gemaakt en haar draken wat groter zijn, stijgen de verwachtingen weer. En Daenerys is al onderweg naar King’s Landing. Het lijkt dan ook op dat de Moeder der Draken klaar is om de ijzeren troon over te nemen en te schitteren als de ster die ze is!

6. Arya Stark

Eigenlijk geldt voor Arya Stark hetzelfde als voor Daenerys. Alleen Arya lijkt nu pas echt voor het eerst echt los te komen. Op zich is het verhaal van Arya ontzettend interessant en ze is ook één van de belangrijkere karakters in de serie. Alleen Arya heeft een beetje een saai verhaal gehad de afgelopen seizoenen. Je zag eigenlijk alleen maar hoe ze in training was bij de The House of Black and White in Braavos.
Maar daar is afgelopen seizoen een eind aan gekomen. Arya heeft afgerekend met de irritante 'klasgenote' die haar keer op keer wilde vermoorden en heeft voor zichzelf gekozen dat ze niet 'A girl with no name' is, maar gewoon Arya Stark. En wie daar niet mee kan leven, heeft vette pech! En er zijn nog meer mensen die in de komende seizoenen pech zullen hebben.
Arya heeft een tijd geleden natuurlijk een lijstje met namen gemaakt van mensen die ze de dood in wil jagen, zeg maar een to kill lijst. Daarvan heeft ze er intussen al een paar van af mogen strepen, maar er zijn er nog genoeg over, waaronder Melisandre en Cersei Lannister. Arya Stark is in een soort Terminator veranderd en het is tijd dat ze haar lijst af werkt.

5. Cersei Lannister

Op de vijfde plek in deze lijst van meest indrukwekkende personages in Game of Thrones komt Cersei Lannister. We weten niet zo goed of we medelijden met haar moeten hebben of haar moeten verwensen. En juist dat is wat haar zo indrukwekkend maakt. Cersei wil macht, koste wat het kost. Daarbij is ze behoorlijk wraakzuchtig en doortrapt.
Mevrouw Lannister heeft altijd wel een plan achter de hand en je weet nooit wat haar volgende stap zal zijn. Logisch dan ook dat dit één van de interessantste én indrukwekkendste karakters in de serie is. Alleen lijkt de voorspelling die enkele seizoenen eerder is gedaan helemaal uit te komen. Haar drie kinderen zijn al dood zoals voorspeld is, en er is eigenlijk nog maar één voorspelling over.
Dat is dat ze door haar jongere broer vermoord zal worden. WIj verwachten dat ook deze uit zal komen, maar wie zal het doen? Zal het Tyrion zijn die haar wurgt of zal het toch Jaimie zijn, haar broer waarmee ze incest pleegt? Hoe dan ook, Cersei hoort in deze lijst terecht op een terechte vijfde plek als je het ons vraagt!

4.Tyrion Lannister

Een van de karakters die in Game of Thrones toch wel het meest schittert is Tyrion Lannister. Hij is klein van formaat maar weet wel altijd voor flink wat opschudding te zorgen. Helemaal als hij gedronken heeft en ja, dat doet hij de hele tijd. Hij is een rasechte Lannister, maar heeft intussen wel een hekel aan alles wat die naam draagt. Logisch ook als je bedenkt wat er allemaal is gebeurd in King’s Landing.
Tyrion is een kenner op het gebied van politiek en manipulatie en heeft daarbij een heerlijk sarcastische ondertoon bij bijna alles wat er uit zijn mond komt. Hij is vanaf het begin van de serie al een favoriet van menig kijker en waarschijnlijk ook één van de personages die we niet willen zien gaan. En dat kunnen we van de volgende drie personages niet zeggen.

3. Ramsay Bolton

Als je het over karakters hebt die absoluut zullen blijven hangen kan Ramsay Bolton natuurlijk niet ontbreken. De smerige, achterbakse en sadistische bastaardzoon van Roose Bolton heeft Winterfell geclaimd, diverse mensen levend gevild en Sansa mentaal en fysiek mishandeld.
Daarbij heeft hij Theon omgetoverd naar Reek door hem van zijn worstje en identiteit te ontdoen, zijn eigen vader vermoord en diens vrouw en pasgeboren kind aan de honden gevoerd. Wauw, een grotere sadist bestaat er toch bijna niet zou je zeggen? Bolton maakte van de dood zijn bitch en genoot van zijn eigen sadistische spelletjes.
Maar hij was wel een briljant tacticus. Dat was wel te zien toen hij Theon ving en toen hij te strijde trok tegen Jon Snow. Wie verzint het nou om een muur van lijken te maken om een leger in te sluiten? Een indrukwekkende en zieke tactiek. En Bolton is ook op indrukwekkende manier aan zijn einde gekomen: als hapje voor zijn eigen honden.

2. Jon Snow

Jon Snow komt op de tweede plek in deze Top 8 Game of Thrones personages voorbij. We kunnen gewoon niet om hem heen. Hij heeft de afgelopen seizoenen zo ontzettend veel meegemaakt en krijgt waarschijnlijk ook nog zo veel te verduren dat hij in deze lijst op de tweede plek terecht is gekomen.
De man die als bastaard geboren is, had in het begin niets behalve zijn enorme direwolf en zijn familie. Daarna is hij naar de Night's Watch gegaan en al snel kreeg hij daar de leiding. Maar zijn team kon het niet waarderen dat hij knus aan het doen was met de Wildlings aan de andere kant van de muus en dus moest hij dood. Door een heel aantal messteken is dat ook behoorlijk goed gelukt.
Jon Snow was even de pijp uit, maar onze eigen Carice van Houten (Melisandre) heeft hem weer tot leven gewekt. Het was tijd voor Jon om Winterfell van de Boltons terug te pakken. Na een enorme veldslag met de sadistische rotzak Ramsay Bolton is dat uiteindelijk gelukt en nu zit Jon Snow weer lekker thuis. Nou ja, lekker... De winter komt er natuurlijk wel aan. Wij zijn benieuwd waar dat heen gaat.

1. Joffrey Baratheon

Joffrey, koning Joffrey, wat een vreselijk etterbakje van een koning was dat. Daar zal iedereen het ongetwijfeld mee eens zijn. Hij heeft Ned Stark vermoord, Sansa vreselijk behandeld, verschillende mensen gemarteld en nog veel meer mensen inclusief ons, het bloed onder de nagels vandaan gehaald. En dat is precies de reden waarom juist Joffrey in deze lijst terecht is gekomen en dan wel bovenaan.
Al moeten we zeggen dat dit wel echt een foto finish was met Ramsay Bolton. Die twee zijn zo vreselijk kwaadaardig zat de namen van beide heren steeds weer naar boven zullen komen zodra er iemand mishandeld wordt. Maar Joffrey is net even een iets gehatere kerel en gaat er daarom met de eerste plek vandoor. Gefeliciteerd Joffrey, we haten je nog steeds!
En met Joffrey eindigt onze top 7 personages in Game of Thrones. Hij is, ondanks dat hij allang het loodje gelegd heeft (en hoe!), nog steeds de nummer 1 in Westeros. En dat allemaal omdat het een ettertje is. Game of Thrones gaat nog 13 afleveringen krijgen waarin de meeste van bovengenoemde personages nog even voorbij komen. Wij kunnen nu al niet wachten tot seizoen 7 en hebben ook al zo onze verwachtingen.

Populair Nieuws