Pokemon GO hype - Wereldwijde drukte voor Pokémon in beeld

Article
maandag, 18 juli 2016 om 10:17
xgn google image
De Pokemon GO hype is vorige week van start gegaan en het ziet er niet naar uit dat deze snel voorbij is. Grote groepen aan mensen komen bij elkaar om gezamenlijk de digitale wezens van katoen te geven. Dat die drukte niet overdreven is, zie je hier!
Grote groepen spelers creëren zowel kansen voor lokale bedrijven, als overlast voor de mensen die in het gebied wonen. Niemand zit natuurlijk te wachten op groepen van honderden mensen die rustig in je voortuin staan, opzoek naar een aantal Pokémon. De volgende voorbeelden laten zien hoe de Pokemon GO hype zich ontpopt tot gamers bijeenkomsten van ongekende schaal.

Rhodes, Sydney

Pokemon GO hype Rhodes
In Rhodes, Sydney, zijn meer dan 300 spelers bij elkaar gekomen om gebruik te maken van drie bij elkaar geplaatste Pokéstops. Tot afgrijzen van de buurtbewoners gebeurde dit 's avonds, dus de rust zat er niet bepaald in. De Pokémon GO spelers zijn bekogeld met waterbommen en de politie heeft de hele menigte uiteindelijk weg moeten halen.
94773

Santa Monica

De game is al officieel uitgekomen in de Verenigde Staten, en dat is goed te merken aan de Pokemon GO hype . De spelers nemen nu al zoveel ruimte in dat bepaalde wegen of locaties helemaal niet meer begaanbaar zijn. De onderstaande video is gefilmd op de pier van Santa Monica en laat zien hoeveel mensen de game op de been brengt.
94774 1

Bellevue Park

Het is behoorlijk raak in de Verenigde Staten met de Pokemon GO hype, want ook het park van Bellevue moet er aan geloven. Volgens de video van Shawn Whiting is te zien hoe honderden mensen door het dolle heen naar een punt toe rennen, omdat er een Squirtle te vinden is.
Taferelen als deze worden straks over de gehele wereld verwacht. Bekijk de video van deze hype hierboven.
94777 1

Central Park, New York

Ook het bekendste park van New York moet aan de Pokemon GO hype geloven. Letterlijk overal waar je kijkt zie je spelers verzonken in hun beeldschermen, op zoek naar bekende monsters. Bovenaan de pagina kan je zelf zien hoe druk het ondertussen is geworden.
94778 1

Provo, Utah

De plaats Provo van de staat Utah is besmet met de Pokemon GO hype. Daar is de bibliotheek waarschijnlijk nog nooit zo druk bezocht op zo'n tijdstip, want honderden mensen hebben zich daarom om 23:30 uur verzameld om Pokémon te vangen. Als je daar drinken zou verkopen, loop je in ieder geval wel binnen! Als je het niet gelooft, kan je altijd nog de video hierboven bekijken.
94779 1

Des Moines, Iowa

Sommige Pokémon zijn zo moeilijk te vinden dat wanneer er eentje op komt dagen, gelijk hele steden uitlopen om dat ene wezen te vangen. In Des Moines teistert een Snorlax de buurt en dat is genoeg reden om elke Pokémon speler op te roepen om het gigantische beest in bezit te krijgen. De korte video van hoe de gehele menigte zich beweegt kan je hierboven zien. Stel je voor dat zo iets gebeurt in de Kalverstraat!
94780 1

Altamonte, Florida

Als er dan toch een hoop mensen met hetzelfde doel bij elkaar komen, kan er net zo goed een gezellige boel van gemaakt worden. In Altamonte heeft een gigantische Pokémon meeting plaatsgevonden waarbij mensen met dezelfde interesses, Pokémon vangen, de mogelijk kregen om de nieuwe game met elkaar te delen. Hoe dit is gegaan kan je zien in de bovenstaande video.
Ook Nederland moet geloven aan de Pokemon GO hype. De evenementen en opkomsten in ons land zijn dan nog wel niet zo groot als die in de Verenigde Staten, maar na de officiële release van de app kan dit altijd nog komen. Het schept in ieder geval de mogelijkheid om heel wat nieuwe mensen te leren kennen!
Voor alle nieuws, specials, tips & tricks omtrent Pokemon GO kan je terecht op onze Pokemon GO pagina. Als je Pokémon GO nog niet gedownload hebt, kan je dat met deze tutorial doen.