Star Wars Rogue One release - Alles wat we weten!

  Na The Force Awakens krijgen fans van Star Wars amper de tijd om op adem te komen want dit jaar verschijnt er alweer een film uit hetzelfde universum. Op de Star Wars Celebration zijn er een hoop details over de nieuwe film vrijgegeven. In deze special lees je alles wat we weten over de Star Wars Rogue One release!

  Vandaag is er veel nieuwe info naar buiten gekomen over Star Wars Rogue One. Daarom lees je er hier alles over in deze special over de Star Wars Rogue One release!

  De terugkeer van Darth Vader

  Rogue One: A Star Wars Story, zoals de film officieel heet, speelt zich af tussen Episode III: Revenge of the Sith en Episode IV: A New Hope. De film vertelt het verhaal van de groep rebellen die de blauwdrukken van de originele Death Star stelen, waardoor Luke Skywalker deze in A New Hope kon opblazen.

  We horen je misschien al denken: de eerste Death Star?! Dan zal toch zeker niet… Jawel, een van de meest iconische movie-villains aller tijden keert terug naar het grote doek: Anakin Skywalker, ook wel bekend als de enige echte Darth Vader.

  Na zijn dood in The Return of the Jedi achtte niemand ooit meer wat nieuws van de slechterik te zien, totdat Lucasfilm en Disney besloten om nogmaals de Star Wars serie terug de tijd in te laten gaan.

  De man die de welbekende stem van Darth Vader destijds insprak keert ook terug voor Star Wars: Rogue One. James Earl Jones heet hij, en de inmiddels 85-jarige gaat nogmaals de stem van Darth Vader inspreken.

  Tot in hoeverre Darth Vader aanwezig zal zijn in Rogue One is nog niet bekend. In de laatste trailer voor Rogue One (die exclusief achter de schermen bij de Star Wars Celebration werd getoond) zien we eindelijk Darth Vader weer in beeld…

  Star Wars: Anthology

  Star Wars: Rogue One is de eerste film uit de Star Wars: Anthology reeks. Dit is een serie aan spin-off films in het Star Wars universum.

  Rogue One is de eerste uit serie en speelt zich af tussen episode drie en vier. De film die deze zal gaan vervolgen gaat zich focussen op het achtergrondverhaal van Han Solo en speelt zich af ergens voor A New Hope. Alden Ehrenreich zal de rol van de smokkelaar Han Solo op zich nemen.

  De Han Solo film staat op de planning voor 25 mei 2018, een aantal maanden na de release van Episode 8.

  Deze Star Wars: Anthology serie betekent ook dat we twee welbekende elementen uit de "hoofdreeks" van Star Wars niet terug zullen zien. Zo zal de film niet de bekende opening crawl bevatten, waarbij het verhaal wordt geïntroduceerd middels een lap gele tekst die door het beeld schuift, ondersteunt door de Star Wars hoofdthema muziek.

  En over de muziek gesproken: Rogue One en daarmee de Anthology serie worden de eerste bioscoopfilms van Star Wars waarin de originele muziek niet door de legendarische 84-jarige componist John Williams wordt bedacht.

  De Star Wars Rogue One cast

  De cast van Rogue One is er eentje van formaat. Er spelen minder bekende acteurs in de film, maar ook zeer bekende acteurs en actrices zullen in Star Wars Rogue One voorkomen.

  De hoofdrol wordt gespeeld door Felicity Jones. Zij speelt het karakter Jyn Erso, die vanaf haar vijftiende op eigen benen moest gaan staan en daarop in de onderwereld terecht kwam. Ze werd uiteindelijk gered door de leider van de Rebellen, waardoor ze in het team belandde dat de plannen van de Death Star zou stelen. Je kent Felicity misschien van The Theory of Everything of The Amazing Spider-Man 2. Ook speelt ze in de nieuwe film Inferno.

  Als haar tijdens het panel wordt gevraagd hoe ze het karakter tegenover andere helden uit het Star Wars universum ziet (á la Luke Skywalker en Rey) zegt Felicity daarop het volgende:

  "Ze probeert niet meer erachter te komen wie ze is en welke achtergrond ze heeft, dat weet ze maar al te goed."

  De vader van Jyn Erso wordt gespeeld door Mads Mikkelsen. Hij speelt dat karakter, Galen Erso genaamd, in de verschillende flashbacks die de film gaat krijgen. Er wordt dan teruggekeken naar de kindertijd van Jyn. De Deen speelde voorgaand aan Rogue One in films als Casino Royale en King Arthur. Ook werd hij bekend door zijn rol als Hannibal Lecter in de TV serie Hannibal.

  De Australiër Ben Mendelsohn speelt de leider van de gehele militaire divisie van het Galactic Empire. Een slechterik dus! Hij is verantwoordelijk voor de veiligheid van het Death Star project. Ook gaf hij leiding aan een squad death troopers. Dit zijn een soort soldaten van het Empire die we nog niet eerder in een live-action Star Wars film hebben gezien. Het zijn de elite troepen van het leger. Mendelsohn speelde hiervoor onder andere in The Dark Knight Rises, Killing Them Softly en Bloodline.

  Een nieuwe droid

  K-2SO, zo heet de droid die we in het Star Wars universum mogen verwelkomen. De machine wordt gespeeld door Alan Tudyk en was oorspronkelijk onderdeel van het Empire-leger.

  Dat was totdat de rebellen hem te pakken kregen, meenamen naar hun basis en zijn gehele harde schijf (en dus ook bewustzijn!) wisten en herprogrammeerden om aan hun zijde te dienen. Dit ging echter niet zonder complicaties. K-2SO kamt namelijk nog al eens met wat… communicatieprobleempjes.

  Zoals beschreven door Tudyk moet K-2SO een beetje het komische aspect van de Star Wars films gaan waarborgen in Rogue One.

  Nieuwe planeten

  Zoals ook te zien is op de vanmiddag onthulde poster van Star Wars Rogue One gaan we voorheen nog nooit vertoonde planeten binnen het Star Wars universum bezoeken.

  Zo komen we op de planeet Jedha terecht, een tropisch paradijs waar het Galactic Empire naar de zin van de rebellen net iets te lang hun eigen gang is gegaan.

  Rogue One: A Star Wars Story is vanaf 16 december te zien in de bioscoop. De Star Wars Celebration 2016 is op dit moment in volle gang in Londen. Bekijk onze videoreportage voor meer.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.