Pokemon GO gameplay details - Alles wat je moet weten!

Article
zaterdag, 12 september 2015 om 12:38
xgn google image
Nintendo onthulde eergisteren een nieuwe Pokemon game. Nee, niet voor de 3DS, maar voor smartphones! Het gaat om een augmented reality game, waarmee je in de echte wereld Pokemon kan vangen. Lees in deze special meer Pokemon GO gameplay details!
Pokemon GO is een mobiele game, die via gebruik van augmented reality spelers in staat stelt om er in de echte wereld op uit te gaan en Pokemon te vangen! Hiermee kunnen we dus allemaal eindelijk onze jeugddroom, om Pokemon Trainer te worden natuurlijk, laten uitkomen.
Dat een Pokemon game de 'echte wereld' als inspiratie gebruikt is niet heel nieuw: denk maar aan de wereld uit de eerste Pokemon games, genaamd Kanto: deze is gebaseerd op de gelijknamige Kanto regio in Japan. Verder zijn locaties als New York of Parijs wel eens te zien geweest in Pokemon games. Dit is echter de eerste keer dat Pokemon op deze manier gebruik maakt van de 'echte wereld', en spelers dus ook echt het huis uit stuurt om de game te spelen.
Pokemon GO komt ergens in 2016 uit voor iOS en Android en zal gratis te downloaden zijn. De Pokemon GO gameplay zal wel gebruik gaan maken van microtransacties, iets wat we al hebben gezien in Pokemon Shuffle, een free-to-play Pokemon game voor de 3DS die recent ook op smartphones is verschenen.
78206

Hoe werkt het?

In Pokemon GO kunnen spelers in de echte wereld Pokemon vangen, ruilen en deze gebruiken om te vechten tegen andere spelers en Pokemon. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door gebruik te maken van locatie-informatie. De Pokemon GO gameplay bestaat niet alleen op het scherm van je smartphone, maar ook in de woonplaatsen en communities van de spelers. Eigenlijk neemt de Pokemon GO gameplay de hele wereld in beslag.
Je hoeft niet de hele tijd naar je smartphone te staren om Pokemon GO te spelen. De game werkt namelijk samen met een uniek apparaat genaamd de Pokemon GO plus. Dit is een apparaat dat je om je arm kan dragen, een soort Pokemon smartwatch dus. Door het indrukken van een knopje op de Pokemon GO plus kunnen spelers simpele in-game acties uitvoeren, zoals het vangen van een Pokemon.
De Pokemon GO Plus gebruikt Bluetooth om met de smartphone in verbinding te staan, en maakt gebruik van flitsen en vibraties om spelers te laten weten dat er activiteiten in de buurt zijn, bijvoorbeeld wanneer een Pokemon tevoorschijn komt.
Zo loop je dus over straat, en krijg je bijvoorbeeld een melding dat er een Pokemon in de buurt is. Je kan deze Pokemon vervolgens vangen via de Pokemon GO app, of via het Pokemon GO plus apparaat. Daarna kan je net zoals in andere Pokemon games deze gevangen Pokemon later gebruiken in gevechten, of je kan hem bijvoorbeeld ruilen met vrienden
78207

Wie werken er mee aan dit project?

Niemand anders dan de Junichi Masuda, de Game Director van de Pokemon spelserie bij GAME FREAK, zal meehelpen met Pokemon GO. Zijn inbreng moet ervoor zorgen dat het plezier van Pokemon ook in de Pokemon GO gameplay te vinden is. Verder is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe gameplay en nieuwe denkwijzen om dit project met de hoofdserie van de Pokemon games te verbinden.
Voor deze nieuwe titel werkt Nintendo samen met Niantic, die we kennen van de game Ingress, de augmented reality game voor mobiele apparaten. Niantic maakt gebruik van GPS technologie om een sci-fi verhaal te vertellen dat zich over de hele wereld afspeelt. Op dit moment heeft Ingress meer dan 12 miljoen downloads wereldwijd.
Pokemon GO komt ergens in 2016 uit voor iOS en Android. De game zal free-to-play worden, en bevat bovendien microtransacties.
Voor alle nieuws, specials, tips & tricks omtrent de Pokemon GO app kan je terecht op onze Pokemon GO pagina.

Populair Nieuws