Pokemon Direct op 5 juni 2019 - 5 dingen die wij verwachten te zien!

  Nintendo heeft aangekondigd dat er volgende week een Pokémon Direct uitgezonden zal worden. De presentatie gaat 15 minuten duren en staat helemaal in het teken van Pokémon Sword en Shield. Uiteraard weten we niet wat we gaan zien, maar we kunnen je wel onze voorspellingen geven!

  The Pokémon Company

  5. Informatie over de stadions

  Als je in de vorige Pokémon Direct de onthullingstrailer voor Sword en Shield hebt gezien en de kaart van Galar hebt bestudeerd, heb je vast gemerkt dat er meerdere gebouwen te zien zijn die lijken op een soort voetbalstadions. Op ieder stadion is het symbool van één van de achttien Pokémon-types te zien. Dat lijkt te suggereren dat deze stadions dit keer de rol van Pokémon-gyms overnemen.

  Het zou niet de eerste keer zijn dat gyms vervangen worden door iets anders. In Alola waren er al Island Trials die deze rol op zich namen. We zijn zeer nieuwsgierig hoe de stadions zich onderscheiden van traditionele gyms. Is het puur cosmetisch, of werken de stadions anders dan gyms en Island Trials? Of zijn er alsnog gyms en zijn de stadions een volledig nieuwe toevoeging aan de wereld van Pokémon? Hopelijk horen we het in de komende Pokémon Direct.

  The Pokémon Company

  4. Nieuwe features

  Elke Pokémon game heeft wel iets om zich een beetje te onderscheiden van de rest. In sommige games kun je naast vechten ook deelnemen aan een soort schoonheidswedstrijden. In andere games is het een nieuwe manier om te vechten, zoals de Battle Royal van Sun en Moon. In ieder geval verwachten we dat er ook in deze games iets nieuws te doen zal zijn.

  We zeiden op de vorige pagina al dat als de stadions geen gyms zijn, ze misschien een compleet nieuwe feature zijn. Het zou kunnen dat je in Galar sportminigames kunt spelen met je Pokémon. We gaan in deze Pokémon Direct waarschijnlijk veel zien van wat er in Galar te doen is en we zijn erg benieuwd hoe ontwikkelaar Game Freak ons dit keer bezig gaat houden. Misschien wordt er na de Mega Evolutions en Z-moves weer iets nieuws in de gevechten geïntroduceerd.

  The Pokémon Company

  3. Het Team

  Je weet wat we bedoelen, toch? Elke Pokémon game heeft een Team. Als ze niet kwaadaardig zijn, zijn het meestal evengoed gevaarlijke extremisten. Op zich zouden we zonder Team kunnen, maar we denken dat een Pokémon game zonder schurken een beetje saai zou worden. Of het in de vorm van een Team komt of niet, we verwachten dat de Pokemon Direct ons minstens een kleine hint gaat geven naar de schurken van het verhaal.

  We vragen ons ook af wat het motief van dat Team gaat worden. Meestal heeft het uiteindelijk iets te maken met een legendarische Pokémon, maar het klassieke Team Rocket kon prima zonder. Wat het ook wordt, we hopen stiekem dat het net zo Brits is als de regio zelf. Misschien wil het Team uit de Pokémon Unie stappen en zijn ze daar nu al drie jaar mee bezig. Een beetje absurd misschien, maar in fictie kan alles.

  The Pokémon Company

  2. Evoluties van Grookey, Scorbunny en Sobble

  In de Pokémon Direct waar Sword en Shield in werden onthuld kregen we drie nieuwe Pokémon te zien: de starters. Alle drie de wezentjes hebben een leuk ontwerp en misschien heb je al een favoriet. Dit kan allemaal zomaar veranderen, want als je dit leest weet je wat er zo rond level 16 met je prachtige starter gaat gebeuren. Een evolutie kan fantastisch zijn, maar ook teleurstellend.

  Gelukkig laat Game Freak ons meestal weten waar onze starters in veranderen. Zo kun je je keuze nog wat bijstellen voordat je een Pokémon kiest die verandert in iets dat je helemaal niet leuk vindt. Ook als het uiterlijk je niet zoveel uitmaakt kan het helpen met je keuze. Krijgt je starter er een type bij? Heeft hij unieke moves? Moet er een protestactie komen omdat de Scorbunny-evoluties Fire Fighting worden? Nog even wachten en we weten het.

  The Pokémon Company

  1. Nieuwe Pokémon

  Een nieuwe generatie Pokémon is natuurlijk niks zonder de Pokémon zelf. De teller staat nu op 815 (Alolan forms niet meegerekend, Galar starters wel). Wij zouden verbaasd zijn als dat getal na de Pokémon Direct niet boven de 820 uitkwam. We hoeven niet elke nieuwe Pokémon voor release te zien, maar niets krijgt Pokémon fans aan het praten als een schattige, grappige of toffe nieuwe Pokémon.

  Ook niet onbelangrijk zijn de legendarische Pokémon die op de doosjes komen te staan. Veel fans kiezen op basis van die Pokémon welke versie ze kopen. Hoe zien ze eruit? Waar staan ze voor? Welk(e) type(s) hebben ze? Allemaal interessante vragen, maar er hoeft maar één maffe normale Pokémon in de presentatie te zitten voordat niemand het meer over de legendarische Pokémon heeft.

  Wat verwacht jij van de Pokemon Direct?

  We hebben al heel wat verwachtingen genoemd, maar technisch gezien is er tijd voor meer, als er tussendoor niet teveel gepraat wordt. Wat denk jij dat we nog meer gaan zien? Is er misschien iets op de lijst waarvan je verwacht dat we het nog lang niet te weten gaan komen? Ben je team Grookey, team Scorbunny of team Sobble? Kan dat veranderen door hun evoluties? Allemaal dingen die we graag van je horen in de reacties!

  De Pokémon Direct is woensdag 5 juni om 15.00 uur te zien op het YouTube kanaal van Nintendo, of op de Nintendo Direct Website. Pokémon Sword en Pokémon Shield liggen dit najaar in de winkel.

  Pokemon Shield

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.