Pokémon demonstratie door een Pokémon professor (video)

  Onlangs waren we aanwezig bij een demonstratie van de Pokémon trading card game. Een gediplomeerde Pokémon professor legde de genodigden uit hoe het spel in elkaar zit, en jureerde tijdens een potje tussen 2 spelers. Ook vroegen we de Pokémon professor een paar vragen.

  De nieuwe trading card game Sun & Moon: Unbroken Bonds is al sinds 3 mei 2019 te koop in de winkel. Nu kennen we allemaal nog de tijd dat we deze Pokémon kaarten verzamelden en met elkaar ruilden om uiteindelijk alle kaarten te bemachtigen, alleen weten veel mensen niet hoe je het kaartspel speelt.

  Pokémon Demonstratie door een Pokémon professor

  Ook wij wisten niet hoe dit kaartspel gespeeld moest worden. We besloten dus een demonstratie te bekijken, waar een gediplomeerde Pokémon professor haarfijn uitlegde hoe het spel nou echt gespeeld moest worden en hoe je uiteindelijk kon winnen. Deze Pokémon professor jureerde daarna nog bij een Pokémon match tussen twee spelers om ervoor te zorgen dat alles eerlijk verloopt.

  Uiteraard waren wij ook benieuwd hoe je nou een Pokémon professor kon worden en hoe je daar nou op komt om dat te worden. Wij vroegen het aan Pokémon professor Kelly Kuipers. Ze vertelde dat ze begon met spelen met de trading card game Steam Siege in 2016. Een half jaar later haalde ze via Pokémon.com haar "Judge exam". Ze vertelde dat ze hierna is begonnen met vooral lokaal te gaan jureren bij wedstrijden en veel is mee gaan kijken. Zo is dat eigenlijk steeds meer gegroeid en op gegeven moment had ze het geluk dat ze werd uitgenodigd voor een regionaal kampioenschap.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.