PlayStation VR kopen? - Dit hebben jullie ervoor over

Article
donderdag, 04 augustus 2016 om 17:06
xgn google image
Nog twee maanden en dan verschijnt de PlayStation VR op de markt. De meningen omtrent de bril zijn nogal gemengd. Zo zou die duur zijn, maar wel iets toevoegen aan je game-ervaring. Ook op de redactie zijn de meningen verdeeld en daarom vroegen we jullie zou je een PlayStation VR kopen? En wat zou je hier voor over hebben?
Op 13 oktober verschijnt de PlayStation VR. De virtual reality moet een nieuwe dimensie brengen voor de console van Sony. Niet iedereen is hiervan overtuigd, ook al worden er steeds meer games bekendgemaakt die compatibel zijn met de bril. RIGS Mechanized Combat League is zelfs helemaal om de PlayStation VR gebouwd om bij de release tiptop voor de dag te komen. We schakelden jullie hulp in en vroegen jullie; ga je een PlayStation VR kopen? En wat heb je hier voor over.

5. 400 euro mits er interessantere games komen

Op een vijfde plaats vinden we een hoop mensen terug die niet overtuigd zijn van de titels die met de PlayStation VR gelanceerd worden. RIGS Mechanized Combat League, Until Dawn Rush of Blood, Resident Evil 7 en Farpoint zijn geen games waar jullie erg warm van worden.
Toch blijkt hier uit dat een groot deel van de gamers wel bereid is om het enigszins hoge bedrag voor de VR neer te leggen. We zijn dan ook erg benieuwd welke titels jullie zelf graag zouden zien voor de PlayStation VR zodat je ervan overtuigd raakt een bril aan te schaffen. Laat je wensen achter in de comments.
95682

4. 400 euro maar wachten op de reacties

Met evenzoveel stemmen als de nummer 5 staat op nummer 4 dat jullie liever de reacties even afwachten. Een groep gamers is nog niet overtuigd van het kunnen van de PlayStation VR. Of misschien niet overtuigd van het feit of de bril daadwerkelijk iets toevoegt aan de beleving van je games.
Mits de reacties goed zijn, zijn deze stemmers wel bereid om het bedrag van 400 euro neer te leggen voor de bril. Dit geeft toch aan dat de bril volgens deze mensen wel een dergelijke hoge vraagprijs verdient als het daadwerkelijk doet wat het moet doen; je helemaal opzuigen in de game. Meer nog dan dat zonder bril mogelijk is.
95683

3. 100 euro maximaal

Op de derde plaats vinden we de mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Of diegene die helemaal niet overtuigd zijn van VR in combinatie met de PlayStation, maar stiekem toch wel benieuwd zijn. 100 euro is namelijk wel erg weinig voor een ontwikkeling waar veel techbedrijven momenteel toch mee bezig zijn.
De gamers die op dit antwoord gestemd hebben, moeten of heel veel geluk hebben dat een bril tweedehands voor deze prijs wordt aangeboden of hopen dat de PlayStation VR flopt. Op een andere manier zul je de bril de komende tijd vast niet voor 100 euro kunnen krijgen. Tegen de tijd dat dat zo is, hebben deze stemmers er waarschijnlijk allang één gekocht.
95684

2. De bril is allang besteld!

Daar zijn ze dan toch op een tweede plaats. De early adopters, de liefhebbers, de fans. Net niet genoeg stemmen voor een eerste plaats, maar toch een groot aantal mensen heeft de bril allang in de pre-order staan en verwacht de pakketbezorger op 13 oktober met de PlayStation VR.
Deze mensen zweren bij Sony en PlayStation, hebben zelf al kennis mogen maken met de PlayStation VR of zijn gewoon zo erg overtuigd van de nieuwsberichten, waaronder onze PlayStation VR hands-on, dat ze besloten hebben om de bril vooruit te bestellen. Geen gezeur 400 euro, hebben dat ding!
95685

1. Vanaf 200 euro

Op nummer 1 staan de mensen die de bril wel willen hebben, maar de prijs aan de te gortige kant vinden. 400 euro is een hoge prijs voor iets dat zich nog niet bewezen heeft en waarvoor nieuwe titels langzaam aan onthuld worden.
Voor deze gamers is het nog even geduld hebben voor de eerste brillen verkocht zijn en de gimmick of hype wat is gaan rusten. Het zal overigens wel even duren, want voordat de prijs tot 200 euro gezakt is, zijn we wel een tijdje verder. Misschien dat deze stemmers dan inmiddels overgestapt zijn naar de nummer 4 of 5 van de top 5 PlayStation VR.
Of de bril nu duur is of niet, de strekking van de poll is wel dat iedereen op zijn eigen manier wel iets in virtual reality ziet en stiekem wel benieuwd is naar de PlayStation VR. Het feit dat de minste stemmen geteld zijn op de antwoorden 'wat is VR?' en 'Ik hoef geen VR' ondersteunt dit gegeven.
Op 13 oktober zal de PlayStation VR verschijnen. Heb je hem nog niet vooruitbesteld, dan kan dat hier alsnog.