PlayStation Store Update - Wolfenstein: The New Order & Transistor

Article
door Wouter
donderdag, 22 mei 2014 om 13:26
xgn google image
Het moment is daar! Tijd voor alweer een nieuwe PlayStation Store Update. Wil je weten wat voor een mooie dingen je deze week allemaal terugvindt in Sony's virtuele winkel? Neem dan een kijkje hieronder, waar wij de hoogtepunten voor jullie uitlichten.
Het belooft een drukke week te worden met de nieuwe releases in de PlayStation Store. Er zijn namelijk drie dikke nieuwe titels aan de virtuele winkel toegevoegd, waar je voorlopig wel even zoet mee bent. Allereerst is het deze week natuurlijk tijd voor het langverwachte Wolfenstein: The New Order. Dé franchise die het first-person shooter genre op de kaart heeft gezet met de allereerste Wolfenstein.
Transistor is ook niet bepaald een kleine release in deze update. Deze actievolle role-playing game is in ontwikkeling bij dezelfde mensen die een tijdje terug Bastion uitbrachten. De derde topper deze week is Drakengard 3. Een naam die misschien niet bij iedereen een belletje doet rinkelen, maar deze serie draait al wel op volle toeren mee sinds het tijdperk van de PlayStation 2.

Transistor (€18,99) (PS4)

Supergiant Games kennen we allemaal van het goed ontvangen Bastion, maar het is alweer drie jaar geleden dat deze game voor het eerst het licht zag. Hoog tijd dus voor iets nieuws. Het heeft even geduurd, maar met Transistor voor de PlayStation 4 en PC laat de studio dan eindelijk weer eens wat van zich horen.
In deze futuristische game volg je de jongedame Red in de fictieve stad Cloudbank. Wanneer zij en de stad worden aangevallen door kwade robots, neemt Red het heft in eigen handen. Letterlijk. Ze krijgt namelijk een groot zwaard genaamd de Transistor in haar handen gedrukt, waarmee ze de robot plaag te lijf kan gaan. Opvallend hierbij is de koerswijziging die Supergiant Games ondergaat. Transistor is nu exclusief beschikbaar voor de PlayStation 4 en PC, terwijl er met Bastion juist voor de Xbox 360 werd gekozen als platform.

Wolfenstein: The New Order (€69,99) (PS4, PS3)

Wolfenstein behoeft geen introductie. De eerste release in deze serie liet ons kennis maken met de first-person shooter zoals we die vandaag de dag kennen. Maar dat de franchise al zo oud is, betekent niet dat we het laatste hebben gezien van de nazi-shooter. Bethesda gaat gewoon door met Wolfenstein en komt deze week met The New Order.
Deze game speel zich af in het jaar 1946, alleen is dit niet het jaar 1946 zoals wij dat kennen. Het spel speelt zich af in een alternatieve tijdslijn, waarin de nazi’s de Tweede Wereldoorlog gewonnen hebben. Door hun superioriteit in de technologie ten opzichte van de geallieerden wisten de Duitsers als eerste een atoombom te ontwikkelen.
Hierdoor heeft Duitsland de Verenigde Staten gemakkelijk de mond gesnoerd. Voor protagonist B.J. Blazkowicz is het hierdoor persoonlijk geworden en is hij er op uit om alle nazi's hoogstpersoonlijk uit te roeien.

Drakengard 3 (€49,99) (PS3)

In de Japanse game Drakengard 3 volg je de avonturen van de vechtlustige vrouw Zero. Zij leeft in een middeleeuwse wereld waar zes goddelijke zusters genaamd de Intoners de wet uitmaken. Zero is ook een van deze zusters, maar dat weerhoudt haar er niet van om het gevecht op te zoeken met deze dames.
Om onbekende redenen is Zero op een missie om alle Intoners te vermoorden waarbij ze wordt geholpen door haar draak Mikhail. Drakengard 3 speelt zich af voor de eerste twee delen in de serie, maar focust zich wel op een totaal nieuwe verhaallijn. Als speler krijg je de mogelijkheid om vijanden aan je zwaard te rijgen op de grond, maar ook om deel te nemen aan grootschalige luchtgevechten met jouw draak.
Dat waren de hoogtepunten van deze week. Voor het volledige overzicht met alle nieuwe releases kun je terecht op het PlayStation Blog.