PlayStation Store Update - Uncharted 3 multiplayer & God of War demo

Article
door Wouter
donderdag, 28 februari 2013 om 12:15
xgn google image
Het is alweer donderdag en dat betekent dat de PlayStation Store weer gevuld is met gloednieuwe content. Ben je dus op zoek naar een nieuwe game of demo, dan doe je er goed aan om Sony's digitale winkel te bezoeken. De hoogtepunten van deze update vind je hieronder!
Deze week kunnen we ons koude Nederland verruilen voor het warme en zwoele klimaat van de woestijn. Zoals hier eerder al was te lezen, komt de multiplayer modus van Uncharted 3: Drake's Deception deze week naar het PlayStation Network als een op zichzelf staande game. Bovendien kun je tot en met level vijftien ook nog eens geheel gratis spelen. De rol van wekelijkse demo wordt in deze update vertegenwoordigd door God of War: Ascension, het zesde avontuur van de vechtersbaas Kratos. Dat en meer lichten we hieronder nog even uit.
Uncharted 3: Drake's Deception multiplayer (€14,99)
Nathan Drake is inmiddels een waar icoon geworden onder de PlayStation gamers. De avonturier reist stad en land af op zoek naar de verborgen schatten van oude samenlevingen. Hoewel er gehoopt werd op de onthulling van Uncharted 4 tijdens de aankondiging van de PlayStation 4 van vorige week, zullen we het voorlopig toch nog even met het derde deel in de serie moeten doen. En laat Naughty Dog nou net weer een poging doen om nieuw leven in de game te blazen door de multiplayer modus als stand alone versie naar de virtuele schappen te brengen. Dat betekent dat je tot level vijftien gratis kunt spelen, maar daarna geacht wordt om een klein bedrag neer te leggen. Hetzelfde systeem waar Killzone 3 een tijdje geleden ook voor is gevallen.
PlayStation Plus - God of War HD (gratis)
Voor de Plus-leden brengt de PlayStation Store update van deze week ook iets nieuws, namelijk de HD-versie van de allereerste God of War. Met de naderende release van God of War: Ascension, is het natuurlijk geen gekke gedachte dat de eerdere delen nog even in de aandacht worden gezet. Als grote fan wil je immers het tragische verhaal van Kratos vers op je netvlies hebben, wanneer je eenmaal begint met het nieuwste avontuur van de god van de oorlog. In God of War HD maak je mee hoe Kratos door de goden wordt gebruikt voor allerlei vuile karweitjes. Maar na jaren lange dienst valt dan eindelijk de spreekwoordelijke druppel die een serie aan acties in beweging zet die de complete wereld van zowel de goden als de mensheid op zijn kop zet.
(Demo) God of War: Ascension
Officieel het vierde deel in de serie, de PSP-titels niet meegerekend, komt op 12 maart in de winkels te liggen en laat net als de eerste game zien waar het allemaal mee begon. Wie was Kratos voordat hij de God of War werd. De periode van zijn leven waarin hij nog niet bekend stond om zijn vechtlust en tocht naar wraak. Kortom, spelers zullen kennis maken met de menselijke kant van de Spartaan. Vlak nadat hij zijn familie heeft vermoord en voor zijn lange periode als slaaf van de goden. De multiplayer bèta werd een tijdje geleden al beschikbaar gesteld, maar nu is het dan eindelijk tijd voor een voorproefje op de singleplayer.
The Elder Scrolls V: Skyrim - Dawnguard (€7,99)
We bevinden ons alweer in de derde week sinds Bethesda de aftrap gaf voor alle downloadbare uitbreiding voor The Elder Scrolls V: Skyrim op de PlayStation 3. Na eerst Hearthfire en Dragonborn te mogen ontvangen is het nu de beurt aan Dawnguard om zichzelf op Sony's console te bewijzen. Maar zoals in onze recensie is te lezen, moet dat wel goed komen. De vampiers die in deze uitbreiding centraal staan weten namelijk voor redelijk wat uurtjes extra speelplezier te zorgen. Bij jou ligt de keuze of dat jij je bij deze wezens van de nacht voegt of ze juist gaat opjagen.
En dat waren weer de hoogtepunten van deze update. Volgende week is er weer nieuwe content in de PlayStation Store terug te vinden. Voor de volledige inhoud van deze week kun je terecht op het PlayStation Blog.