PlayStation Store Update - Thief, Enemy Front en Entwined

  Het moment is daar! Tijd voor alweer een nieuwe PlayStation Store Update. Wil je weten wat voor een mooie dingen je deze week allemaal terugvindt in Sony's virtuele winkel? Neem dan een kijkje hieronder, waar wij de hoogtepunten voor jullie uitlichten.

  Het is de week van de E3 en met al dat nieuws en lange liveshows zou je het haast vergeten om tijd vrij te maken voor wat game vermaak. Bij de PlayStation Store kun je hiervoor weer goed terecht deze week, want zelfs met de E3 gaat het updaten van Sony's virtuele winkel gewoon door. Deze week is er onder andere een demo waar we mee aan de slag kunnen en wat voor een!

  Niemand minder dan de meesterdief Garrett baant zich een weg naar de PlayStation Store met een demo van Thief. Een andere release om in de gaten te houden is Enemy Front voor de PlayStation 3. Een shooter in de bekende Tweede Wereldoorlog setting waar we zo van houden. Voor de indieliefhebber is er deze week Entwined. Een game die een paar dagen terug werd aangekondigd, maar nu al zijn weg naar de virtuele winkel vindt.

  Thief (Demo) (PS4)

  Thief ligt al weer een tijdje in de schappen, maar er zullen vast mensen zijn die nog niet toegekomen zijn aan deze sluip-en moordervaring. Mocht jij ook tot deze mensen behoren, dan is deze demo iets voor jou. Je krijgt een kort voorproefje van de game zodat je aan den lijve kunt ondervinden of Thief iets voor jou is.

  Wees wel voorbereid op flink wat stress. De Thief serie staat namelijk bekend om zijn moeilijke en frustrerende gameplay. De nieuwe Thief is gelukkig al een stuk toegankelijker, maar mocht je toch wat meer uitdaging zoeken dan kun je in het menu nog allerlei dingen aanvinken om het moeilijker te maken. Bijvoorbeeld dat je geen geweld mag gebruiken of dat gezien worden ervoor zorgt dat een missie faalt. In de recensie beloonden wij het spel destijds met een 8,0.

  Enemy Front (€39,99) (PS3)

  Je zou zeggen dat we onderhand wel genoeg hebben gezien van de Tweede Wereldoorlog in games, maar Enemy Front doet gewoon nog een poging om de setting weer populair te maken. In deze titel speel je als de Amerikaanse oorlogscorrespondent Robert Hawkins. Hij trekt door diverse landen in Europa om het verzet te helpen in zijn strijd tegen Duitsland.

  Op die manier komen er verschillende bekende slagen aan bod. Zo reist Hawkins bijvoorbeeld af naar Polen, waar hij in 1944 deelneemt aan de opstand in Warschau. Vervolgens belicht de game de bezetting in Scandinavië, iets wat nog nooit eerder in een videospel voorkwam. Als je snel bent, kun je de game misschien nog wel gratis en voor niets in huis krijgen door mee te doen aan onze prijsvraag.

  Entwined (€7,99) (PS4)

  Als de naam Entwined jou niet bekend in de oren klinkt, kan dat goed kloppen. Dit downloadbare spelletje is namelijk pas een paar dagen geleden aangekondigd, maar ligt wel deze week al in de virtuele schappen. In dit rustgevende spel draait het om origami en krijg je de controle over een vogel en een vis die zijn gevouwen middels deze vouwtechniek.

  Maar hoe lieflijk dit ook klinkt het verhaal dat Entwined vertelt, is meer droevig dan vrolijk. Deze twee zielen zijn namelijk verliefd, maar zijn helaas door het lot gescheiden van elkaar. Aan jou dus de taak om ze toch bij elkaar te brengen. Nadat je ze door meerdere levensduren heen loodst, zullen ze uiteindelijk elkaar vinden en voor eeuwig verbonden worden.

  Je kunt dus wel stellen dat het een abstract avontuur is waar een echte indie-liefhebbers warm van wordt. Entwined is nu beschikbaar voor de PlayStation 4, maar zal later ook naar de Vita worden gebracht. Door middel van cross-buy kun je beide versies in huis halen voor de prijs van één.

  Dat waren de hoogtepunten van deze week. Voor het volledige overzicht met alle nieuwe releases kun je terecht op het PlayStation Blog.

  Enemy Front

  Verkijgbaar vanaf 12 june 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.