PlayStation Store Update - Thief & Castlevania

Article
door Wouter
donderdag, 27 februari 2014 om 12:00
xgn google image
Het moment is daar! Tijd voor alweer een nieuwe PlayStation Store Update. Wil je weten wat voor een mooie dingen je deze week allemaal terugvindt in Sony's virtuele winkel, neem dan een kijkje hieronder, waar wij de hoogtepunten voor jullie uitlichten.
Er wacht ons deze week een mooie update met een release waar een hoop mensen al jaren op zitten te wachten. We hebben het dan natuurlijk over Thief die na een pauze van bijna tien jaar eindelijk weer met een nieuw deel komt. Maar dat is deze week niet de enige game met een duistere ondertoon. In Basement Crawl voor de PS4 bevindt jij je in allerlei duistere doolhoven zoals we die kennen van series als Bomberman. Het doel is om met de meest rare wapens en explosieven je tegenstanders een kopje kleiner te maken. Een ander hoogtepunt deze week is Castlevania: Lords Of Shadow 2. Meer hierover lees je hieronder terug.

Thief (€69,99) (PS4, PS3)

Het is al weer tien jaar geleden dat het laatste deel in de Thief serie verscheen, en toch zullen een hoop gamers nog steeds bezig zijn om alle knopjes van hun kapot geslagen toetsenbord terug te vinden. Thief staat namelijk niet bekend vanwege zijn makkelijke moeilijkheidsgraad, maar daar zal met het nieuwste deel verandering in komen. Deze game is een stuk toegankelijker, maar als je toch wat meer uitdaging zoekt dan kun je in het menu nog allerlei dingen aanvinken om het moeilijker te maken. Bijvoorbeeld dat je geen geweld mag gebruiken of dat gezien worden ervoor zorgt dat een missie faalt. Wij hebben al vrij veel geschreven over de terugkeer van Garrett in de vorm van impressies en binnenkort ook een recensie, maar mocht je toch nog een reden zoeken om de game in huis te halen lees dan deze rubriek waar we je er acht geven.

Basement Crawl (€9,99) (PS4)

Basement Crawl zal misschien niet bij iedereen een belletje doen rinkelen en dat kan goed kloppen. De game werd namelijk begin juni aangekondigd en sindsdien is het vrij stil gebleven omtrent het nieuwe project van Blooper Team. Wat dan wel weer bekend voor zal komen is de gameplay van Basement Crawl, omdat het heel erg doet denken aan de bekende gameplay van Bomberman. Je belandt in een groot doolhof, met computer gestuurde tegenstanders of met echte spelers, en het is jouw taak om ieder personage weg te vagen. Je krijg hiervoor allerlei explosieven en wapens die je kunt gebruiken, maar vallen die je neer kunt leggen behoren ook tot het arsenaal. En in plaats van de vrolijke toon van Bomberman, brengt Basement Crawl een duistere sfeer naar het toneel. Vol met griezelige clowns en allerlei andere enge wezens.

Castlevania: Lords of Shadow 2 (€49,99) (PS3)

Castlevania is een serie die geen introductie behoeft. Deze franchise vertegenwoordigt zich op bijna ieder platform en heeft door de jaren heen de interesse weten te trekken van menig gamer. En mocht jij ook tot deze groep behoren dan wacht je een aangename week met de release van Castlevania: Lords of Shadow 2, het vervolg op de in 2010 verschenen game. In Lords of Shadow 2 kruip je in de huid van de duistere heer Dracula. Maar alleen omdat je als 's werelds bekendste vampier speelt betekent het niet dat je een gemakkelijk avontuur tegemoet gaat. Je neemt het namelijk op tegen niemand minder dan Satan en een sterkere slechterik is er niet zou je zeggen. Daarom zul je de open wereld van Lords of Shadow 2 moeten verkennen om sterker te worden. Je moet jouw oude krachten zien terug te krijgen om zo te voorkomen dat de duivel over de aarde zal heersen.
Dat waren de hoogtepunten voor deze PlayStation Store Update. Deze week kun je verder nog aan de slag met de Onslaught uitbreiding voor Call of Duty: Ghosts en met Pac-Man Museum voor de PlayStation 3. Neem dus vooral een kijkje op het PlayStation Blog voor de volledige lijst met nieuwe releases.