PlayStation Store Update - Remember Me & Limbo

Article
door Wouter
donderdag, 06 juni 2013 om 11:00
xgn google image
Het is weer die tijd van de week. Het moment dat de PlayStation Store gevuld wordt met gloednieuwe games, demo's en downloadbare content. Ben je op zoek naar iets nieuws om de week mee door te komen, dan doe je er goed aan om Sony's virtuele winkel een bezoekje te brengen. De hoogtepunten van deze update vind je hier!
Vol verwachting klopt ons hart. We zijn namelijk nog maar een paar dagen verwijderd van de E3 en de gloednieuwe aankondigingen zijn al te ruiken. Iedereen is natuurlijk heel benieuwd naar nieuwe informatie omtrent de volgende generatie consoles, maar tot die tijd keren we nog even terug naar de PlayStation Store voor Sony's console en handheld van de huidige generatie. Hier vinden we het langverwachte Remember Me terug van ontwikkelaar Dontnod. Een game over de strijd tussen een kwade macht en het gewone volk. Daarnaast zien we het klassieke Limbo naar de Vita komen. In dit avontuur volgen we de zoektocht van een klein jongetje naar zijn zusje. Dat en meer wordt hieronder uitgelicht.
Remember Me (€59,99)
Vanaf vrijdag is het mogelijk om de virtuele versie van Remember Me binnen te hengelen. In deze game volg je het leven van Nilin, een zogenaamde Memory Hunter in de futuristische stad Neo-Paris. Deze stad wordt geteisterd door de implantaat Sensen die het mogelijk maakt om te knoeien met de herinneringen van mensen. Het bedrijf Memorize heeft door deze uitvindingen alle touwtjes in handen gekregen en regeert met ijzeren hand over het volk. Wanneer Nilin op een dag wakker wordt in een oude gevangenis zonder herinneringen begint ze een zoektocht naar haar eigen identiteit. Want waarom doet Memorize zoveel moeite om haar het zwijgen op te leggen? Wat volgt is een strijd tussen een meedogenloze macht en het alledaagse volk. Inmiddels hebben wij al een aantal keer in de schoenen van Nilin gestaan en ons definitieve eindoordeel lees je terug in de recensie.
Strength of the Sword 3 (€9,99)
Met Strength of the Sword 3 voor de PlayStation 3 hebben we te maken met een hack and slash titel van de jongens van Ivent Games. Vijf jaar heeft het team gewerkt aan deze game en hoewel het hier om het derde deel gaat in de serie zijn de eerste twee games (nog) niet aan het publiek getoond. Officieel hebben we hier dus te maken met een nieuwe IP die het niet bepaald makkelijk maakt voor spelers als we de ontwikkelaar mogen geloven. Je kruipt in de huid van een zwaardvechtende robot die zich verzet tegen een kwade macht en diens volgers. Het verhaal krijgt vrij weinig aandacht in deze game, aangezien de focus ligt op het vechten. De tegenstanders zullen de zetten van de speler goed analyseren en dit meenemen in komende gevechten, waardoor de game met iedere nieuwe tegenstander weer moeilijker wordt. Wisselen tussen speelstijl is dus vrijwel een noodzaak.
Limbo (Vita)(€12,99)
Het avontuur Limbo zag in 2010 voor het eerst het levenslicht op de Xbox 360 en vanaf het allereerste moment was de game al een groot succes. Je belandt in een erg duistere wereld zonder kleur, waar een klein jongetje op een dag wakker wordt. Wat volgt is een zoektocht naar het zusje van het jongetje dat ergens in de gevaarlijke grauwe wereld zit te wachten. Dit gaat helaas niet zo maar, want er zijn vreemde dingen en wezens die zich ophouden in de duistere wereld. Uit de kluiten gegroeide spinnen die hun territorium beschermen, gebouwen die op het punt van instorten staan, valstrikken en zelf moordlustige kinderen. Dat het geen makkelijke tocht wordt is dus wel zeker, maar voor familie heb je natuurlijk alles over. Na de eerste release zijn wij ook met de game aan de slag geweest en we beloonden het spel met een 9,0 in de recensie.
En dat waren de hoogtepunten van deze update. Volgende week rond dezelfde tijd is er weer nieuw materiaal terug te vinden in de PlayStation Store. Voor de volledige inhoud van deze update kun je terecht op het PlayStation Blog.