PlayStation Store Update - Rayman & Assassin's Creed

Article
door Wouter
donderdag, 20 februari 2014 om 12:00
xgn google image
Het moment is daar! Tijd voor alweer een nieuwe PlayStation Store Update. Wil je weten wat voor een mooie dingen je deze week allemaal terugvindt in Sony's virtuele winkel, neem dan een kijkje hieronder, waar wij de hoogtepunten voor jullie uitlichten.
Het ziet ernaar uit dat het voor de PlayStation 4-bezitters eindelijk weer even mee zit. We zien maar liefst drie games verschijnen voor de nieuwe console deze week met daarbij ook nog eens de béta van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Kijk, dat houd je tenminste even warm tot de release van inFamous: Second Son volgende maand. Maar niet alleen de PS4 lijkt geluk te hebben deze week, want ook de vorige console krijgt drie nieuwe titels. Meer over deze games lees je hieronder terug waar we de hoogtepunten in de spotlights zetten.

Assassin’s Creed Freedom Cry (€14,99) (PS4, PS3)

We hebben nog lang niet het laatste gezien van Assassin's Creed IV: Black Flag. Ontwikkelaar Ubisoft heeft besloten om nog een laatste downloadbare uitbreiding uit te brengen, maar dan niet in de traditionele vorm. Assassin's Creed Freedom Cry is namelijk een stand-alone titel wat betekent dat je deze DLC zonder de daadwerkelijke game kunt spelen. Reden hiervoor is dat Ubisoft deze ervaring aan niemand wil ontzeggen. In Freedom Cry volg je het verhaal van Adewale. Deze man is geboren als slaaf, werd later piraat en is nu een volleerd Assassin en roemrijk lid van het genootschap. Het spel speelt zich af in Haïti waar Adewale vecht voor de vrijheid van de bevolking daar. In de trailer hieronder kun je deze nieuwe moordenaar in actie zien.

Rayman Legends (€39,99) (PS4)

De platformheld Rayman is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. De wat oudere gamers zullen hem al kennen sinds zijn avonturen op de eerste PlayStation, maar de nieuwste console van Sony zal nu ook aan de arm- en beenloze held moeten geloven. In deze 2D platformgame volgen we Rayman en zijn goede vriend Globox op hun avonturen in de meest bizarre werelden. Waar ze naar alle hartenlust lums verzamelen, Teensies bevrijden en vijanden in elkaar slaan. Dat staat natuurlijk garant voor flink wat chaos. De versie die voor de vorige consoles verscheen hebben wij al aan de tand mogen voelen. Groot Rayman fan Theo beloonde deze game met een 9,0. Ons oordeel voor de PS4-versie is inmiddels ook onderweg en zul je binnenkort hier aantreffen.

Strider (€14,99) (PS4, PS3)

De oudere gamers zullen de ninjaserie Strider misschien wel kennen. De allereerste game in de serie dateert alweer uit 1989 en vorig jaar maakte ontwikkelaar Capcom bekend bezig te zijn met een nieuw deel. Dit nieuwste deel is vanaf deze week beschikbaar voor de PlayStation 3 en 4 en plaatst mensen in de huid van Hiryu. Deze speciaal getrainde ninja, ook wel strider genoemd, neemt het in Kazakh City op tegen de slechterik Grandmaster Meio. De game zal hetzelfde gevoel overbrengen als de eerdere delen, maar biedt daarnaast ook de nodige extra's. Zo is er de zogenaamde Beacon Run, waarbij je je een weg door allerlei vijanden moet banen binnen een bepaalde tijd. De andere extra is de Surival Mode, waarbij de vechtkwaliteiten van de speler worden getest door golven van aanvallen van moeilijke en diverse vijanden. Ons oordeel kun je binnenkort teruglezen in de recensie.
Dat waren de hoogtepunten voor deze PlayStation Store Update. Onder de verdere releases worden onder andere Earth Defense Force 2025 en nieuwe Battlefield 4 DLC verstaan. Neem dus vooral een kijkje op het PlayStation Blog voor de volledige lijst met nieuwe releases.