Viva la games: De Sims in muziek en Halo in That Awkward Moment

Article
woensdag, 19 februari 2014 om 19:00
xgn google image
Jawel, het is alweer tijd voor een nieuwe Viva la games: verwijzingen naar games in de echte wereld! Met dit keer een verwijzing naar The Sims in een muzieknummer en Halo wordt genoemd in de film That Awkward Moment, een film die net in de bioscoopzalen draait.
Mijn muzieksmaak is nogal breed, maar het liefst luister ik op mijn werk lekker naar Juize, een hiphop/R&B-zender. Ik voel me soms de enige op de wereld die ernaar luistert, want ik spreek nooit iemand die het kent. Toch blijf ik doorgaan, want hoewel er wel wat veel herhaling is, vind ik wel bijna alles tof wat ze er draaien. Zo ook het nummer Zusje van Ronnie Flex. De tekst is voor mij niet helemaal te begrijpen hoor, daar ben ik heel eerlijk in. Ik ken niet heel veel straattaal en natuurlijk is er ook altijd wat poetische vrijheid in hiphop waardoor het helemaal soms moeilijk te begrijpen is.
De Sims
Maar er zit een zin in dit nummer die op gamen slaat, hoewel ik wederom niet helemaal zeker weet hoe het te interpreteren is. "Je dacht dat dit de Sims was, maar dat dacht je verkeerd schat". Ik denk dat hij ermee bedoeld dat dit 'zusje' dacht alles naar haar hand te kunnen zetten, maar dat ze nu te laat is omdat Ronnie Flex zwaar populair is. Dit is dus niet de Sims, waarin je God speelt. Ik weet niet zeker of dat is wat het betekent, maar dat lijkt mij een logische verklaring. Ik vind het heel erg tof dat hij zo'n game eens bespreekt, zeker nu de Sims serie zijn veertiende verjaardag viert deze maand.
Sinds afgelopen week draait That Awkward Moment in de bioscoop en daarin zit een leuke gameverwijzing. Nu zie je in series wel geregeld even een paar seconden een game terugkomen, maar nu nam het gamen toch echt wel een paar minuten in beslag. In een huis wonen twee jonge jongens bij elkaar en een vriend van hen komt geregeld over de vloer. Dus als zij drieën bij elkaar zitten is het zowat een typisch studentenhuis met die jongens op de bank, een biertje in handen, flauwe grappen en een spelcomputer aan. Al bij het eerste shot zag ik dat er Halo gespeeld werd op een Xbox. Ik bedoel, die gameserie herkent iedere liefhebber meteen.
Het moment daarop komt er een chickie langs, een meisje met wie één van de drie jongens druk aan het daten is. Ze komt spontaan langs en de twee anderen zitten daar niet op te wachten. Want wat moet zij in een jongenshuis en het is jongensavond et cetera. Bovendien zal ze vast wel niet langskomen omdat ze op de Xbox wil spelen, roept één van de jongens.
Vervolgens is het moment daar natuurlijk waarop het meisje naar binnen stapt en dan wil ze zelf achter de knoppen. Je snapt het al de mannen zijn stomverbaasd en diggen haar meteen. Wauw, zij is cool. Ha ha. Lekker stereotype gedacht, maar de film is dan ook een simpele komedie. Ik moet zeggen: vermakelijk en zeker weten ook bedoeld voor jongens. De film draagt het kaartje romantische komedie, maar het is eerder flauw (seks)grappen dan gezwijmel.