PlayStation Store Update - Octodad & The Walking Dead

Article
door Wouter
donderdag, 24 april 2014 om 12:00
xgn google image
Het moment is daar! Tijd voor alweer een nieuwe PlayStation Store Update. Wil je weten wat voor een mooie dingen je deze week allemaal terugvindt in Sony's virtuele winkel, neem dan een kijkje hieronder, waar wij de hoogtepunten voor jullie uitlichten.
Deze week kunnen de mensen met een PlayStation 4 aan de slag met Octodad: Dadliest Catch. Het gaat hier zeker niet om de allerbeste game van de laatste jaren, maar we kunnen het er allemaal over eens zijn dat het een van de meest absurde is met een octopus die een menselijk leven probeert te leiden. Op de PlayStation 3 zien we voor de verandering weer eens een gratis titel verschijnen, genaamd SoulCalibur: Lost Swords. Een serie die geen introductie behoeft lijkt ons met zijn langlopende lijn aan vechttitels. De mensen met een Vita zijn in voor een traktatie met het tweede seizoen van The Walking Dead. De zombies van Telltale Games vinden hun weg na het eerste siezoen eindelijk weer naar de handheld van Sony.

Octodad: Dadliest Catch (€13,99) (PS4)

Het is deze week tijd voor dé game waar iedereen met een PlayStation 4 al maanden op zit te wachten. Een spel over een man met een doodnormaal gezin en een doodnormaal leven, maar zelf is hij eigenlijk niet zo normaal. Hij draagt namelijk een geheim met zich mee en dat is dat hij eigenlijk *Spoiler alert* een octopus is. Maar we horen jullie denken, wat is hier dan precies de uitdaging? Wat maakt van dit absurde concept nou een game? Nou alles. Probeer maar eens de dagelijkse taken van een huisvader op te pakken als je acht armen en zuignappen hebt. Aan het rechtop lopen alleen al heb je dus een aardige kluif, maar daarnaast zul je ook voor je kinderen en je vrouw moeten zorgen en heb je een baan waarvoor je hard zult moeten werken.

SoulCalibur: Lost Swords (gratis) (PS3)

De SoulCalibur serie bestaat al uit aardig wat titels en met Lost Swords komt daar weer een bij. Het gaat hier om een free-to-play game die exclusief voor de PlayStation 3 beschikbaar wordt gesteld. Het is, in tegenstelling tot wat je verwacht van een free-to-play titel, geen multiplayer maar juist een singleplayer game. De nadruk zal liggen op het voltooien van missies, waarbij je speeltijd verliest wanneer je een gevecht verliest. Hierdoor zul je of een korte periode moeten wachten of je koopt nieuwe speeltijd door middel van een microtransactiesysteem. Het spel beschikt over hetzelfde vechtsysteem als het vijfde deel, maar dan wel met een aantal verbeteringen en nieuwe toevoegingen.

The Walking Dead: Season 2 Season Pass (€19,99) (Vita)

De avonturen van het eerste seizoen zijn ten einde en het tweede seizoen van The Walking Dead heeft ook al een goede start gemaakt op de PC en consoles. De Vita stond nog niet in dat rijtje, maar daar komt nu verandering in. De Season Pass, samen met de eerste twee afleveringen van Telltale's succesvolle serie, zijn nu ook onderweg naar de handheld. In dit seizoen kruip je in de huid van het kleine meisje Clementine dat een van de weinige personages is die de gruwelen van het eerste seizoen heeft overwonnen. Hierdoor is ze een stuk volwassener geworden en weet Clementine dat ze tot vreselijke dingen in staat moet zijn om te overleven.
Dat waren weer de hoogtepunten van deze week. Voor meer nieuwe releases en meer informatie over de Paas-uitverkoop kun je terecht op het PlayStation Blog.