PlayStation Store Update - Need for Speed & Assassin's Creed

Article
door Wouter
donderdag, 01 november 2012 om 9:00
xgn google image
Het is weer donderdag en dat betekent dat de PlayStation Store weer een dag later gevuld wordt met gloednieuwe content. Ben je dus op zoek naar een nieuwe game of demo dan doe je er goed aan om Sony's digitale winkel te bezoeken. De hoogtepunten van deze update vind je hieronder!
Vandaag is niet zo maar een donderdag. Naast dat we de gebruikelijke PlayStation Store Update krijgen, is het ook de dag na Halloween. Een van de weinige keren in het jaar dat je je zo gek mogelijk mag verkleden. En daarbij hoort natuurlijk ook lekker griezelen voor de tv met een paar goede horrorgames. Helaas zien we die in deze update niet terug. Wel zien we titels als Assassin's Creed: Liberation en Need for Speed: Most Wanted. Iets dat ook niet bepaald vervelend is toch?
Okami HD (€19,99)
De eerste game die we deze week bespreken is Okami. Dit spel zag zes jaar geleden het licht als een PlayStation 2-titel. Na de vele goede reacties is het spel ook naar de Wii gebracht en nu is de PlayStation 3 aan de beurt om van dit kleurrijke avontuur te genieten. In deze game kruip je in de huid van de godin van de zon genaamd Amaterasu. Deze verschijnt in de vorm van een grote witte wolf en is op een missie om het land te redden van de kwade Orochi. Deze demon vervloekt het land en zuigt langzamerhand al het leven uit de natuur. Hoe dat precies uitpakt zie je in de onderstaande trailer.
Sports Champions 2 (€19,99)
De winter komt er weer aan en dat betekent dat een hoop sporten op een laag vuurtje komen te staan. Met Sports Champions 2 kun je gewoon door bewegen en wel in je eigen woonkamer. Zo kun je lekker gaan tennissen, boksen en golfen. Maar als je echt in de winterse sfeer wil komen dan kun je ook gaan skiën. En daarbij is het ook een titel die de PlayStation Move ondersteunt. Is het al een tijdje geleden sinds je deze controller hebt gebruikt dan moet je misschien toch overwegen om Sports Champions 2 in huis te halen. Uit onze recensie komt namelijk naar voren dat het een van de beste Move-games is van het moment.
(Vita) Need for Speed: Most Wanted (€49,99)
En in een gevarieerde PlayStation Store Update hoort natuurlijk ook een racegame. Deze week wordt die rol gevuld door Need for Speed: Most Wanted. Need for Speed is waarschijnlijk de bekendste serie binnen het genre en levert al vele jaren trouw nieuwe titels af. Het principe van Most Wanted was een paar jaar geleden ook al terug te vinden in de franchise, maar nu is het weer helemaal terug. Wilde politieachtervolgingen, tal van missies en natuurlijk de mooiste sportwagens die de serie kenmerkend maken. De console- en PC-versies hebben wij al uitgebreid aan de tand gevoeld. In de recensie gaven we het een 8,5.
(Vita) Assassin's Creed III: Liberation (€44,99)
Met Assassin's Creed III net in de winkels zul je haast vergeten dat dit klim- en klauterspel ook nog een kleiner broertje heeft. Of beter gezegd zusje gezien de hoofdpersoon in Assassin's Creed III: Liberation. De vrouw Aveline vervult deze rol namelijk en bewijst zich in New Orleans net zo goed tegen de Spanjaarden te kunnen verweren als Connor dat doet tegen de Britten. En daarbij zitten er natuurlijk ook een aantal voordelen verbonden aan het zijn van een vrouw. Met een paar liefkozende woordjes is iedere soldaat en wachter zo omgepraat. Op die manier kun je als sluipmoordenaar zijnde voor de verandering ook eens de voordeur nemen. Verwacht binnenkort ons oordeel over deze draagbare titel.
En dat waren weer de hoogtepunten van deze week. Voor de volledige inhoud kun je terecht op het PlayStation Blog. Volgende week rond dezelfde tijd is er weer een nieuwe update.