PlayStation Store Update - Killzone: Shadow Fall & Doki-Doki Universe

Article
door Wouter
donderdag, 12 december 2013 om 12:00
xgn google image
Het moment is daar! Tijd voor alweer een nieuwe PlayStation Store Update. Wil je weten wat voor een mooie dingen je deze week allemaal terugvindt in Sony's virtuele winkel, neem dan een kijkje hieronder, waar wij de hoogtepunten voor jullie uitlichten.
De drukte omtrent de release van de PlayStation 4 is weer een beetje gekalmeerd, en dat betekent dat de netwerkfuncties op de console het ook weer beter beginnen te doen voor iedereen. Dit is dus hét moment om een toffe shooter als Killzone: Shadow Fall in huis te halen en lekker los te gaan in de multiplayer. Vanaf vandaag kun je een virtuele versie van de game aanschaffen en krijg je er ook nog eens een Season Pass bij. Een andere titel die deze week naar de PlayStation 4 komt, en tevens voor de PlayStation 3 en Vita verschijnt, is Doki-Doki Universe in de vorm van een Cross-Buy bundel. Dat betekent dat je de volledige game voor drie verschillende platformen krijgt. De derde topper van deze week is Terraria die naar de handheld wordt gebracht. Deze 2D-variant op het succesvolle Minecraft vond een tijdje terug ook al zijn weg naar de PC en PlayStation 3.

Killzone: Shadow Fall (€74,99)

Als er een product is dat Nederlanders trots maakt, dan is het wel Killzone. Deze gameserie gaat al sinds het PlayStation 2-tijdperk mee en heeft sindsdien al titels gebracht naar de derde en vierde console van Sony en ook beide handhelds werden door de franchise aangedaan. Killzone is hierdoor uitgegroeid tot het boegbeeld van PlayStation en een nieuw deel tijdens de lancering van de nieuwste console kon dan natuurlijk ook niet ontbreken. Shadow Fall speelt zich af op de planeet Vekta waar de Helghast na hun nederlaag een nieuw thuis proberen te creëren. Het enige probleem is dat de planeet nog steeds bevolkt is. De eerste jaren wordt deze wereld nog gedeeld, maar wanneer de spanningen groeien is oorlog onvermijdelijk. In de recensie beloonden wij de game met een nette 8,0.

Doki-Doki Universe (€7,49)

In het vrolijke indiespelletje Doki-Doki Universe kruip je in de huid van een robot die op een dag te horen krijgt dat zijn specifieke model niet meer gemaakt zal worden. Dit betekent dat alle robots van dat model gesloopt worden, maar hier valt natuurlijk iets tegen te doen. Als je genoeg menselijkheid weet te tonen, dan mag je blijven leven. Gelukkig krijg je de hulp van het buitenaardse wezen Jeff dat je naar allerlei verschillende planeten brengt waar je steeds kleine lessen leert over het gedrag van een mens. Je ontmoet allerlei kleurrijke personages in al die verschillende werelden die jou door middel van puzzels en vragen leren hoe het is om een mens te zijn. De game is vanaf vandaag beschikbaar voor de PlayStation 4, 3 en Vita. Het gaat hier bovendien om een Cross-Buy titel, dus je zult alle drie de versies krijgen voor de prijs van één.

Terraria (€14,99)

Terraria is inmiddels al een redelijk succes te noemen op de PC en PlayStation 3, maar vanaf vandaag kunnen we ook op de handheld aan de slag met het 2D bouwspel. En met een nieuw platform komen ook nieuwe functies. Zo is het spel volledig aangepast aan de besturingsmogelijkheden van de Vita, kun je met acht mensen losgaan in de multiplayer en zijn er ook trophies toegevoegd. In deze sidescroller wordt de wereld om je heen willekeurig gegenereerd en draait alles om verkennen. Je moet op zoek naar grondstoffen om nieuwe dingen te maken, maar alle monsters die de game te bieden heeft zullen ook een kopje kleiner gemaakt moeten worden.
Dat was het weer voor deze PlayStation Store Update. Voor de volledige lijst met nieuwe toevoegingen kun je terecht op de PlayStation Blog. Volgende week rond dezelfde tijd zijn we weer terug met nieuwe hoogtepunten!