PlayStation Store Update - History: Legends of War & The Walking Dead: 400 Days

Article
door Wouter
donderdag, 11 juli 2013 om 10:00
xgn google image
Het is weer die tijd van de week. Het moment dat de PlayStation Store gevuld wordt met gloednieuwe games, demo's en downloadbare content. Ben je op zoek naar iets nieuws om de week mee door te komen, dan doe je er goed aan om Sony's virtuele winkel een bezoekje te brengen. De hoogtepunten van deze update vind je hier!
Het is niet alleen in Nederland mooi weer. Bij Sony zijn ze ook aan het genieten van de warme zon en we zien daarom niet heel erg veel nieuwe content in de PlayStation Store verschijnen deze week. Het is in feite zelfs een erg magere update met maar twee noemenswaardige releases. De enige volwaardige game die zijn intrede maakt is History: Legends of War voor de console en de handheld. Daarnaast vindt vandaag de langverwachte uitbreiding voor de Walking Dead serie van Telltale Games zijn weg naar de virtuele winkel. Meer informatie over deze releases vind je hieronder terug.
History: Legends of War (€34,99)
Voor zowel de PlayStation 3 als Vita is vanaf deze week History: Legends of War digitaal verkrijgbaar. Deze game maakt gebruik van de welbekende Tweede Wereldoorlog setting, maar weet er toch een unieke draai aan te geven. Want in plaats van de troepen op het slagveld te volgen, kruip je in de huid van de bekende generaal George S. Patton. Een man die de geschiedenisboeken in is gegaan als een van de helden verantwoordelijk voor het bevrijden van West-Europa van de Duitsers. Dat betekent dat jij net als de heer Patton geen geweer in je handen geduwd krijgt, maar vanuit een tactische perspectief alle geallieerde troepen mag aansturen. In onze recensie waren wij niet zo te spreken over deze game en dat kwam met name door het goedkope uiterlijk en het ontbreken van een minimap. Voor het volledige oordeel kun je hier terecht.
The Walking Dead: 400 Days (€4,99)
In april 2012 bracht Telltale Games het eerste hoofdstuk van de The Walking Dead serie naar de consoles en PC en al snel wist de franchise een grote groep fans achter zich te scharen. Gepakt door het verhaal wachtten deze mensen iedere keer weer vol spanning op de release van het volgende hoofdstuk. Maar na vijf delen was het dan toch echt tijd om gedag te zeggen tegen de avonturen van Lee Everett en Clementine. De serie viel echter zo goed in de smaak dat de ontwikkelaar heeft besloten om een tweede seizoen te maken en dat is waar 400 Days in het plaatje komt. Deze uitbreiding vormt een overbrugging tussen de twee seizoenen en vertelt het verhaal van vijf totaal nieuwe karakters. Deze mensen beleven allemaal hun eigen avontuur van zo'n vijftien tot twintig minuten wat de totale speelduur opschroeft naar anderhalf uur. En dat deze verhalen weer van topniveau zijn blijkt wel uit de recensie waar wij de uitbreiding met een 8,0 belonen.
En dat waren de hoogtepunten van deze update. Volgende week rond dezelfde tijd is er weer nieuw materiaal terug te vinden in de PlayStation Store. Voor de volledige inhoud van deze update kun je terecht op het PlayStation Blog.