PlayStation Store Update - FEZ & Burial At Sea - Episode 2

Article
door Wouter
donderdag, 27 maart 2014 om 10:50
xgn google image
Het moment is daar! Tijd voor alweer een nieuwe PlayStation Store Update. Wil je weten wat voor een mooie dingen je deze week allemaal terugvindt in Sony's virtuele winkel, neem dan een kijkje hieronder, waar wij de hoogtepunten voor jullie uitlichten.
Deze week staat vooral in het teken van oude bekenden die nieuw leven in worden geblazen. Allereerst is er het bekende Fez dat als crossbuy-titel beschikbaar wordt gesteld. Een game die niet alleen veel prijzen in de wacht heeft gesleept, maar ook het onderwerp was van een heuse documentaire (Indie Game: The Movie). De fans van BioShock kunnen aan de slag met misschien wel het laatste stukje Rapture dat we in ons leven zullen zien met Burial At Sea - Episode 2. Op de Vita wordt het onzichtbare diertjes vangen met Invizimals: The Alliance, dat vorig jaar werd uitgebracht maar nu ook op virtueel vlak wordt gerepresenteerd.

FEZ (€9,99) (PS4, PS3, Vita)

Het heeft even geduurd, maar de indie-topper Fez is nu eindelijk beschikbaar voor de PlayStation platformen. Het spel verscheen oorspronkelijk in 2012 na een lange ontwikkelperiode van vijf jaar, waarna het veel prijzen in de wacht sleepte en zelf een van de onderwerpen vormde van de documentaire Indie Game: The Movie. In Fez kruip je in de huid van Gomez die een rustig leventje leidt in een veilige en bekende 2D-omgeving. Maar wanneer hij een magische kubus vindt, stort zijn eenvoudige leventje al snel in doordat er een extra dimensie aan zijn leven wordt toegevoegd. Met het iconische fez hoedje op je hoofd, zul je deze nieuwe dimensie moeten doorkruisen om, hoe kan het ook anders, de wereld te redden. In de recensie waren wij destijds erg te spreken en beloonde het downloadbare spelletje met een 9,4.

BioShock Infinite: Burial At Sea - Episode 2 (€14,99) (PS3)

Het kwam voor velen als een verrassing toen bekend werd gemaakt dat Irrational Games in zijn huidige vorm de deuren sluit. De toekomst van de BioShock franchise is bij deze erg onzeker en het zou daarom best wel eens kunnen dat Burial At Sea - Episode 2 het laatste is dat we van Rapture zullen zien. Met BioShock Infinite ruilen we de oude vertrouwde onderwaterstad Rapture om voor het schone Columbia hoog in de wolken. De Burial At Sea uitbreidingen brengen het verhaal echter weer terug naar waar het begon, namelijk onderwater, en brengen tevens de bekende Plasmids, Splicers en allerlei andere bekende zaken terug. Het eerste hoofdstuk van de tweedelige uitbreiding viel vanwege zijn korte speelduur van twee uur een beetje tegen, maar het laatste hoofdstuk schroeft dit op naar zes uur. En je speelt bovendien voor de verandering als Elizabeth.

Invizimals: The Alliance (€24,99) (Vita)

Er gaat een erg creatief concept schuil achter de Invizimals franchise dat oorspronkelijk begon op de oude PSP. Door met een camera in jouw omgeving te turen en deze als een soort bril te gebruiken, kun je allerlei onzichtbare diertjes waarnemen, de zogenaamde Invizimals. Deze wezentjes kun je vangen en vervolgens gebruiken om met andere Invizimals te vechten. Dit doe je met behulp van een aantal augmented reality-kaarten, waarmee je van elke plek een strijdtoneel kunt maken. En met honderden Invizimals om te verzamelen ben je nog wel even bezig. In onze recensie van een paar maanden terug waren wij redelijk te spreken over dit concept en gaven het een 7,0 in de recensie.
Dat waren de hoogtepunten voor deze PlayStation Store Update. Onder de verdere releases wordt onder andere nieuwe DLC voor Battlefield 4 en Call of Duty: Ghosts verstaan. Neem dus vooral een kijkje op het PlayStation Blog voor de volledige lijst met nieuwe releases.