Nintendo eShop Update: Layton vs Phoenix en Mario Kart

Article
donderdag, 27 maart 2014 om 11:05
xgn google image
Het was vorige week wat rustig op eShop-gebied, maar dat maakt Nintendo deze week goed. Wat dacht je van Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney of de allereerste Mario Kart?

3DS

Een hele fijne retailgame in de 3DS eShop deze week, maar eerst de andere releases. Neem bijvoorbeeld Skater Cat (€4,99) een game waarin een vrolijk katje in 25 levels side-scrollend door levels racet. Er schijnen bovendien leuke mogelijkheden in deze game te zitten om online scores en ghost times te delen. Qua virtual console-titels weer een nieuwe op 3DS, namelijk Adventure Island II (€4,99). In de sequel van de zeer bekende game Adventure Island ga je weer ongeveer op dezelfde manier te werk, maar zijn er dinosaurussen om op te rijden. Geen Yoshi.
De laatste nieuwe download deze week op 3DS komt niet meteen vandaag online maar morgen. Het is een game waar fans van beide franchises achterlijk lang op hebben moeten wachten, maar het wachten schijnt Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney meer dan waard te zijn. Voor €44,99 koop je deze game, die ook in de winkels verschijnt in fysieke vorm. De titel zegt het al, men neme de puzzels van Layton en de rechtbankgameplay van Phoenix en gooit die in een game. Daar hebben wij geen objection tegen.

Tijdelijke aanbiedingen zijn er niet veel op 3DS deze week, namelijk alleen Snow Moto Racing 3D (€5,99 tot 17 april, daarna weer €7,99) en Real Heroes Firefighter 3D: Download Edition (€4,99 tot 17 april, daarna weer €9,99).

Wii U

Super Mario Kart, de game waarmee de populaire franchise tientallen jaren geleden is begonnen, maakt vandaag de sprong van oldschool Nintendo naar nieuwe Wii U. Voor €7,99 kun je vast op de ouderwetse manier gaan oefenen voor het in mei verschijnende Mario Kart 8. Let op, als je tussen 27 maart en 30 juni Super Mario Kart op je Wii U koopt, dan krijg je een korting van €7,99 als je Mario Kart 8 later ook koopt via de Wii U eShop. Je moet hem dan wel tussen 30 mei en 30 juni kopen, anders geldt het aanbod niet.
Met Super Mario Kart is het nog niet klaar wat Virtual Console-titels betreft. We zien ook Mighty Bomb Jack van de NES voor €4,99 in de eShop verschijnen en Ninja Gaiden voor eenzelfde prijs. Racen, platformen, vechten; vanalles wat deze week. Tot slot nog een afprijzing en die verbaast ons niets nu Mario om de hoek is komen scheuren. F1 Race Stars: Powered Up Edition is tot 3 april niet langer €24,99 maar slechts half geld: €12,49 dus.