PlayStation Store Update - Don't Starve en Grand Theft Auto

Article
door Wouter
donderdag, 09 januari 2014 om 12:00
xgn google image
Het moment is daar! Tijd voor alweer een nieuwe PlayStation Store Update. Wil je weten wat voor een mooie dingen je deze week allemaal terugvindt in Sony's virtuele winkel, neem dan een kijkje hieronder, waar wij de hoogtepunten voor jullie uitlichten.
Ja ja, daar is die weer. Jullie dachten zeker dat wij de afgelopen drie weken te lui waren om deze rubriek te schrijven, maar geloof het of niet het ligt niet aan ons dat de PlayStation Store het de laatste paar keren zonder nieuwe content moest doen. Bij Sony willen ze natuurlijk ook een aantal daagjes vrij om van de feestdagen te genieten. Vandaag starten ze echter weer, en het nieuwe jaar wordt afgetrapt met Don't Starve voor de PlayStation 4. Eén van de vele indie-titels die ons voor de nieuwe console beloofd waren. Op de PlayStation 3 kunnen we aan de slag met een drietal bundels met spellen van ontwikkelaar Rockstar. Het gaat hier voornamelijk om delen uit de GTA-serie, maar de klassieker Bully is er ook in terug te vinden. Het hoogtepunt op de Vita deze week is tevens een bundel, maar daar lees je hieronder meer over.

Don't Starve (€13,99) (PS4)

In Don't Starve word je in een willekeurig gegenereerde wereld gegooid, waarin je zo lang mogelijk moet zien te overleven. Je volgt het verhaal van iemand genaamd Wilson die achter gelaten wordt in een groot bos. Om te overleven zul je hout moeten hakken, beschutting moeten maken en eten moeten zoeken. Maar zelfs dan is de kans op overleven vrij klein in deze game, want vijandige monsters wachten achter iedere boom. Don't Starve verscheen vorig jaar al voor de PC, maar sinds de E3 wisten we dat een PlayStation 4-versie ook in aantocht was. Deze week is het dan zo ver en kun je de game uit de virtuele winkel halen voor een kleine veertien euro. Maar mocht je een Plus-abonnement hebben dan kun je de game deze maand gratis downloaden. Noem het maar een verlaat kerstcadeautje.

Bully & GTA SA bundel (€7,99) (PS3)

Op de PlayStation 3 kunnen we deze week aan de slag met een aantal Rockstar bundels. In deze pakketjes zijn onder andere de games Grand Theft Auto III, Vice City, Vice City Stories en Liberty City Stories terug te vinden. Met GTA San Andreas vinden we ook een non-GTA titel gebundeld, namelijk Canis Canem Edit, ofwel Bully. Dit pareltje van Rockstar verscheen origineel op de tweede console van Sony en geeft een kijkje in het leven van een opstandige tiener in een schoolomgeving. Het is jouw taak om lekker veel kattenkwaad uit te halen en de leraren op hun zenuwen te werken. Over San Andreas kunnen we heel kort zijn, omdat iedere zelfrespecterende gamer wel weet wat voor vertier de gemiddelde Grand Theft Auto levert. Dit spel draait om status en zoveel mogelijk geld verdienen op welke manier dan ook.

Furmins & Stardrone bundel (€8,99) (Vita)

Het is net alsof Sony aan het strooien is geweest met bundels, want ook op de Vita kunnen we met een pakketje van twee games aan de slag. De eerste titel hierin is Furmins, een puzzelgame van het Finse Housemarque. Hierin volgen we de schattige Furmins die een onschuldig bestaan leven in een klein dorpje op een grote heuvel. Maar wanneer op een dag de koning in slaap valt en van de heuvel af rolt, is het de taak van de dorpsbewoners om de zware koning weer terug te krijgen. Dit gaat natuurlijk gepaard met de nodige puzzels. De tweede game in dit pakket is Stardrone. In deze kleurrijke actietitel bestuur je een klein ruimteschip in een druk sterrenstelsel. Het is de bedoeling om tussen alle planeten en astroïden te manoeuvreren terwijl je alle sterren verzamelt. Het schip vliegt heel snel en door met een soort touw vast te grijpen aan planeten en dergelijke, kun je korte bochten maken.
Dat was het weer voor deze PlayStation Store Update. Voor de volledige lijst met nieuwe toevoegingen kun je terecht op de PlayStation Blog. Volgende week rond dezelfde tijd zijn we weer terug met nieuwe hoogtepunten!