PlayStation Store Update - DMC: Devil May Cry & Retro City Rampage

Article
door Wouter
donderdag, 17 januari 2013 om 10:45
xgn google image
Het is weer woensdag geweest en dat betekent dat de PlayStation Store weer gevuld is met gloednieuwe content. Ben je dus op zoek naar een nieuwe game of demo, dan doe je er goed aan om Sony's digitale winkel te bezoeken. De hoogtepunten van deze update vind je hieronder!
Het begin van een nieuw jaar staat niet vaak bekend om zijn grote releases op het gebied van games. Je zou als ontwikkelaar immers gek zijn om slechts een paar weken na de feestdagen nog een grote titel aan het publiek te schenken. Echter trekt uitgever Capcom zich hier niets van aan en brengt het het langverwachte DMC: Devil May Cry naar de (virtuele) schappen. Een andere game die zich ook niet om de tijd van het jaar bekommert, is Retro City Rampage die we met deze update ook in de PlayStation Store mogen verwelkomen. Welke titels zich nog meer in dit lijstje verscharen lees je hieronder terug.
DMC: Devil May Cry (€59,99)
Het is de bedoeling dat het nieuwste deel in de Devil May Cry franchise de goede naam van de serie voortzet, maar of een release in januari daarbij een goed idee is, weten we niet. Aan de andere kant zou de naam Devil May Cry genoeg moeten zijn om massa's fans naar de winkel te lokken. Een serie die al sinds het PlayStation 2-tijdperk meegaat in de industrie heeft immers al een flinke aanhang weten te bemachtigen onder het publiek. Maar met DMC: Devil May Cry wordt er wel een punt gezet achter die periode met de komst van een gloednieuw uiterlijk voor hoofdpersonage Dante. Niet iedereen zal hier blij mee zijn, maar het geeft ontwikkelaar Ninja Theory wel de kans om met een, in ieder geval gedeeltelijk, schone lei te beginnen. Verwacht binnenkort ons oordeel in de recensie.
Retro City Rampage (€11,25)
De een kijkt uit naar gloednieuwe titels als hierboven en de ander kan zich keer op keer verdiepen in de oude klassiekers. Voor laatstgenoemde groep is er deze week ook iets te vinden in de PlayStation Store, namelijk Retro City Rampage. Voor deze ode aan de 8-bit spellen heeft ontwikkelaar Vblank Entertainment zich laten inspireren door series als Grand Theft Auto. Je maakt deel uit van een grote criminele organisatie binnen een gigantische stad waar je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Met zo'n vijftig missies en rond de dertig opdrachten kun je aardig wat tijd kwijt in dit downloadbare avontuur. Voor een goed beeld kun je terecht bij de onderstaande trailer.
(DLC) Borderlands 2: Sir Hammerlock's Big Game Hunt (€7,99)
Het in vorig jaar september verschenen Borderlands 2 kent al enige downloadbare pakketten, maar vandaag wordt daar weer een aan toegevoegd. Deze DLC, bekend onder de naam Sir Hammerlock's Big Game Hunt, brengt nieuwe wapens, vijanden en loot met zich mee naar de prachtige cel-shaded wereld van het spel. Daarnaast is er ook een nieuw voertuig op de vlaktes te vinden. Spelers zullen het nieuwe gebied Aegrus betreden om Sir Hammerlock te helpen met zijn onderzoek naar het leven op de planeet. Iets wat gauw een paar uur in beslag zal nemen en je bovendien een reden geeft om jezelf wederom onder te dompelen in de wereld van Borderlands.
(Vita) Earth Defence Force 2017 Portable (€39,99)
Alien invasies zullen we in de komende jaren nog vaak terug zien in games en Earth Defence Force 2017 doet alleen maar mee met de trend. Gigantische wezen proberen de aarde over te nemen, waardoor het jouw taak is om deze grote gedrochten met nog groter geschut weer van de planeet weg te werken. De middelen die je hiervoor tot je beschikking hebt, bestaan uit jetpacks, helikopters, tanks en natuurlijk een hoop geweren. Toen dezelfde game in 2007 op de Xbox 360 verscheen wist het een 7,6 te behalen in de recensie. De vernieuwingen aan de Vita-versie zie je in de onderstaande trailer uitgelicht.
En dat waren de hoogtepunten van deze update. Volgende week woensdag is er weer nieuwe content in de PlayStation Store terug te vinden. Voor alle content van deze week kun je terecht op het PlayStation Blog.