Oogappels 2013: Crysis 3

Article
woensdag, 16 januari 2013 om 17:00
xgn google image
De Crysis serie loopt alweer even en we hebben al twee keer in het Nanosuit mogen rondlopen. In het tweede deel bleven we aan het einde nog achter met vragen over bijvoorbeeld de hoofdrolspeler Alcatraz, maar Crytek belooft voor het derde deel een sterker verhaal en meer uitleg over de protagonist. Wij staan te popelen om terug te keren naar New York en weer in het Nanosuit te stappen en voor een flinke chaos te zorgen!
In Crysis 3 komen we namelijk weer terug in New York, maar dan twintig jaar nadat het tweede deel zich afspeelde. In twintig jaar kan er behoorlijk veel veranderen in de wereld en dat is ook in New York het geval. De wereldstad lag in het tweede deel al behoorlijk in puin, maar nu heeft moeder natuurlijk ook een steentje bijgedragen. De stad is namelijk veranderd in één groot tropisch woud, met daarin de Nanodome. Deze is verdeel over een aantal districten, waarin jij je avontuur zult beleven. Dit keer kruip je in de huid van Prophet, een verzetsstrijder die het aan de stok heeft met de C.E.L.L. Corporation. De soldaten van dit bedrijf hebben alleen wel ruzie gezocht met de verkeerde rebel, want deze loopt rond in een Nanosuit.
Als je al blij was met het Nanosuit en de wapens uit het tweede deel, zul je in het derde deel ook weer heerlijk kunnen smullen van allerlei wapens en mogelijkheden. Er zijn namelijk een heel aantal wapens bijgekomen. Eén van de meest indrukwekkende toevoegingen aan het arsenaal is de Compound Bow. Als je met dit wapen een vijand dooschiet, kun je met een bulletcam kijken hoe dit precies gebeurde. Natuurlijk is dit niet het enige wapen dat je bij je zult dragen en dan zijn er nog de mogelijkheden die het Nanosuit je allemaal biedt. Je kunt systemen hacken, maar ook de vijand eens goed bekijken en zijn zwakke punten opsporen. Dit kan je later natuurlijk weer goed gebruiken om ze om zeep te helpen.
Nu is het natuurlijk fantastisch dat de game je nieuwe wapens en mogelijkheden biedt, maar zonder een leuk grafisch jasje komen we er ook niet. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen over te maken bij deze game, want zoals Eke al in zijn impressie wist te melden zag de game er tijdens de GamesCom presentatie al verdomd mooi uit. Er is rekening gehouden met details en zelfs de voice-acting is boven de standaard.
Crysis 3 lijkt het dus allemaal te hebben: een uitgewerkt verhaal, vette graphics, sterke voice-acting en vette wapens. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de multiplayer modi die de game je gaat bieden. In de multiplayer kun je uit een aantal klassen kiezen en het vervolgens opnemen tegen je vrienden in bijvoorbeeld de Crysis variant van Deathmatch, Headquarters en natuurlijk Team Deathmatch. Ook hier ziet de game er indrukwekkend uit. Wij zijn er al van overtuigd dat menig gamer flink wat uren zal genieten van de game.