PlayStation Store Update - Diggs Nightcrawler & Metal Gear Rising

Article
door Wouter
donderdag, 30 mei 2013 om 20:00
xgn google image
Het is weer die tijd van de week. Het moment dat de PlayStation Store gevuld wordt met gloednieuwe games, demo's en downloadbare content. Ben je op zoek naar iets nieuws om de week mee door te komen, dan doe je er goed aan om Sony's virtuele winkel een bezoekje te brengen. De hoogtepunten van deze update vind je hier!
Deze week staat ons een gevarieerde update te wachten. Allereerst is er het nieuwste verhaal voor Wonderbook genaamd Diggs Nightcrawler. Hierin krijg je de eer om als de assistent te spelen van de misdaad detective Diggs die de straten veilig probeert te houden van het gespuis. Ten tweede is er het futuristische Metal Gear Rising: Revengeance dat cyborgs, robots en grootse eindbazen naar je scherm brengt. Met het derde hoogtepunt vertrek je juist weer naar het Middeleeuwse verleden voor Kingdoms of Amalur: Reckoning dat de komende weken geheel gratis is voor de mensen met een PlayStation Plus abonnement. Over deze toppers lees je hieronder meer.
Wonderbook: Diggs Nightcrawler (€14,99)
Het zou ons niets verbazen als iedereen al weer vergeten was dat Sony een tijdje geleden met Wonderbook aan kwam zetten. Een fysiek boek waarmee je met behulp van je PlayStation 3 deel kan zijn van een interactief verhaal. Tot nu toe hebben we het boek alleen nog maar kunnen gebruiken voor Book of Spells, en hoewel deze zeker niet slecht is, bleef het toch een vrij magere game. Met Diggs Nightcrawler moet daar nu weer verandering in komen. Hierin volgen we een ervaren speurneus en eveneens boekenworm op zijn avonturen in de misdaadwereld. Met zijn typerende lange regenjas, grote hoed en notitieboekje. Als zijn assistent zul jij hem moeten helpen met het schoonvegen van de straten van al het gespuis. Je gaat op zoek naar bewijs en ondervraagt verdachten om uiteindelijk alle puzzelstukjes naast elkaar te kunnen leggen en de misdaad op te lossen. Voor meer informatie kun je terecht bij de impressie die wij gisteren plaatsten. Verwacht binnenkort de recensie hier op XGN.
Metal Gear Rising: Revengeance (€49,99)
Met Metal Gear Rising: Revengeance volgen we het leven van de cyborg Raiden. Deze brute krijger is niet bepaald blij dat hij de rest van zijn leven moet doorlopen als een halve robot en wil dan ook graag wraak nemen. Zijn verminkingen zijn namelijk niet door een ongeluk veroorzaakt, maar door een kwade organisatie genaamd Desperado Enforcement. Wanneer Raiden tijdens een klus een belangrijk persoon moet beschermen wordt het konvooi waar hij zich in bevindt met explosieve kracht aangevallen. Raiden wordt voor dood achter gelaten en aan de anderhalve meter lange katana te zien die hij bij zich draagt, neemt hij dit niet lichtelijk op. Wat volgt is een hack and slash avontuur dat op de korte duur na erg goed in elkaar steekt zoals terug te lezen is in de recensie. Hierin beloonde Rox de game met een mooie 8,0.
(PlayStation Plus) Kingdoms of Amalur: Reckoning
Heb je voor de verandering weer eens zin in een klassieke role-playing game en heb je bovendien een abonnement op PlayStation Plus, dan moet je de PlayStation Store heel snel openen. Het in 2012 verschenen Kingdoms of Amalur: Reckoning is dan namelijk geheel gratis. In deze game begin je als een lijk dat door een wetenschapper tot leven wordt gewekt. Kort daarop wordt het gebouw waar je je in bevindt aangevallen en de wetenschapper vermoord. Naar de antwoorden op al jouw vragen kun je dus wel fluiten. Je weet namelijk niet meer wie je bent en hoe je dood bent gegaan. Je gaat op reis door het prachtige land dat Kingdoms of Amalur te bieden heeft. Vol met quests, dorpjes en epische gevechten waar over het algemeen leuke beloningen aan verbonden zijn zoals je van een RPG kunt verwachten. In ons oordeel lees je terug wat wij van deze titel vonden en waarom wij er een 8,5 op plakten.
En dat waren de hoogtepunten van deze update. Volgende week rond dezelfde tijd is er weer nieuw materiaal terug te vinden in de PlayStation Store. Voor de volledige inhoud van deze update kun je terecht op het PlayStation Blog.