PlayStation Store Update - Dead Island: Riptide & Draw Slasher

  Het is weer die tijd van de week. Het moment dat de PlayStation Store gevuld wordt met gloednieuwe games, demo's en downloadbare content. Ben je op zoek naar iets nieuws om de week mee door te komen, dan doe je er goed aan om Sony's virtuele winkel een bezoekje te brengen. De hoogtepunten van deze update vind je hieronder!

  Deze week zijn het zombies die de PlayStation Store binnen struinen. Dead Island: Riptide vindt namelijk zijn weg naar de PlayStation 3 en brengt wederom een tropisch eiland gevuld met de ondoden met zich mee. Het bekende viertal uit de eerste game is de hel op het eiland Banoi dan wel ontvlucht, maar zelfs op hun nieuwe bestemming Palanai blijkt het niet veilig te zijn voor de zombies. De mensen met een Vita kunnen deze week aan de slag met Draw Slasher. Hoewel de naam het niet doet vermoeden, hebben we hier weer te maken met een zombiegame. Deze keer is het een ninja die zich tegen de wandelende lijken moet verdedigen. Dat en meer lees je hieronder.

  Dead Island: Riptide (€49,99)
  Nog één dagje wachten en dan barst het nieuwste zombieavontuur van ontwikkelaar Techland los op het PlayStation Network. De hoofdpersonages Sam B, Logan, Xian Mei en Purna hebben de gevaren op Banoi ternauwernood overleefd en bevinden zich veilig en wel op een vliegdekschip. Tenminste, dat denken ze. Ook op zee blijken de helden niet veilig te zijn voor de zombies, wanneer de bemanningsleden één voor één sterven en weer terug tot leven komen. En zo raakt de groep uiteindelijk terecht op weer een nieuw eiland waar de ondoden zich al aardig thuis beginnen te voelen. Wij hebben de game inmiddels ook al binnen en zijn druk in de weer met de recensie. Ons oordeel kun je binnenkort hier lezen.

  God Mode (€7,49)
  God Mode is precies hetgene dat de naam doet vermoeden: strijden met de goden. In deze third-person shooter kruipen spelers in de huid van een Griekse god die ontdaan van zijn krachten in de onderwereld terecht is gekomen. Een duistere setting die door de vrij nieuwe ontwikkelaar Old School Games echter met flink wat humor is gevuld. Alleen of samen met drie andere spelers zul je het dodelijke doolhof moeten overwinnen en de weg naar boven vinden. Om je hierbij te helpen biedt het spel je zo'n elf wapens aan die ieder over verschillende krachten beschikken. En om de speelstijl nog unieker te maken zul je zelf het personage moeten ontwerpen waar je de gevaren van Hades mee trotseert.

  SoulCalibur V (€19,99)
  SoulCaliber V ligt alweer een jaartje in de schappen, maar is nu ook voor twee tientjes uit de PlayStation Store te plukken. Deze vechtserie heeft door de jaren heen al een flinke horde fans achter zich weten te scharen door met nieuwe karakters te komen, maar ook door oude vertrouwde personages uit andere titels te werven. Wat dacht je van Ezio Auditore uit Assassin's Creed of Devil Jin uit de Tekken franchise. En mochten de bestaande vechters je niet aanstaan dan kun je ook gewoon zelf een nieuw personage maken in de editor. In de recensie waren wij destijds aardig te spreken over dit spel. Ons oordeel over SoulCaliber V lees je hier terug.

  (Vita) Draw Slasher (€4,99)
  De mensen met een PlayStation Vita wacht deze week ook een nieuwe zombieavontuur met Draw Slasher. Hierin volgen we de ninja Hanzo die zijn familie moet redden uit de klauwen van ondode piratenapen. Je hoeft met behulp van het touchscreen maar één vinger te gebruiken om de stille moordenaar door alle levels te loodsen en om zijn zwaarden heen en weer te doen zwaaien. Oorspronkelijk werd de game ontwikkeld voor de mobiele apparaten, maar nu is het avontuur dus ook op de Vita te doorlopen. En wel met dubbel zo veel content als we ontwikkelaar Mass Creation mogen geloven.

  En dat waren de hoogtepunten van deze update. Volgende week rond dezelfde tijd is er weer nieuw materiaal terug te vinden in de PlayStation Store. Voor de volledige inhoud van deze update kun je terecht op het PlayStation Blog.

  Dead Island: Riptide

  Verkijgbaar vanaf 26 april 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.