PlayStation Store Update - Brothers: A Tale of Two Sons & Killzone: Mercenary

Article
door Wouter
donderdag, 05 september 2013 om 11:30
xgn google image
Het moment van alweer een nieuwe PlayStation Store Update is aangebroken. De dag dat de PlayStation Store gevuld wordt met gloednieuwe games, demo's en downloadbare content. De hoogtepunten van deze update vind je hier!
School is weer voor veel mensen begonnen en ook ondergetekende moet zich 's ochtends weer uit zijn bed slepen voor zijn studie. Des te meer reden dus om de PlayStation store even leeg te halen om te ontspannen na al dat intensieve leerwerk. Deze week kan dat prima met Brothers: A Tale of Two Sons voor de PlayStation 3. Een sprookjesachtige game van dezelfde mensen die ons The Darkness en Syndicate brachten. Op de Vita kunnen we aan de slag met het nieuwe pareltje van Guerilla Games en bij het horen van die naam weet iedereen natuurlijk dat we het over Killzone: Mercenary hebben. Dat en meer vind je hieronder terug.
Brothers: A Tale of Two Sons (€14,99)
In Brothers: A Tale of Two Sons volgen we de avonturen van twee broers. Wanneer hun moeder is overleden en hun vader ernstig ziek is, vertrekken de twee jongens op een reis om de vader te redden. Ze zoeken genezend water, want alleen dit kan hun vader helpen. Het lijkt op een sprookje en ook in de recensie was onze Rox heel erg over deze game te spreken. Zo erg zelfs dat het beloond werd met een 8,8. Reden hiervoor is de indrukwekkende manier waarop je het verhaal in wordt gezogen en de prachtige wereld vol interessante gebeurtenissen. En dit terwijl er amper een woord in de game wordt gesproken. Zeker het proberen waard dus voor de mensen die een sprookje op zijn tijd wel kunnen waarderen.
Diablo III (€59,99)
Diablo, een van de grote drie franchises van ontwikkelaar Blizzard naast Warcraft en Starcraft. Het derde deel in de serie ligt al een tijdje in de schappen voor de PC, maar nu is de PlayStation 3 dan ook eindelijk aan de beurt en krijgt het een eigen versie. Een waar de besturing is aangepast voor een controller en waar een splitscreen modus zijn intrede maakt. Maar naast wat minimale andere aanpassingen, is het gewoon dezelfde game gebleven. Zoals in de recensie van Tristan is terug te lezen, werkt het op een paar kleine puntjes na net zo vlekkeloos als de PC-versie. Dat is dan ook de reden dat er een mooie 8,5 als cijfer op is geplakt. Iets waar de toevoeging van een splitscreen modus een groot aandeel in heeft gehad, want betere co-op games vind je zelden.
Killzone: Mercenary (€34,99)
De derde topper is de game waar we deze PlayStation Store Update mee afsluiten: Killzone: Mercenary. De Killzone serie is al jaren het pareltje van PlayStation en met dit nieuwe deel zien we de oorlog tussen de mensheid en de Helghast ook op een handheld terug. En met een nieuw platform komt ook een andere insteek in het verhaal. In plaats van het gebruikelijke team dat we normaal gesproken volgen, kruipen we in de huid van een huurling genaamd Arran Danner. En zoals een echte huurling betaamt, is hij alleen geïnteresseerd in geld. Van wie hij het krijgt boeit hem dan ook niet zo veel. Missies zullen daarom niet alleen afkomstig zijn van de ISA, maar ook de Helghast zullen van jouw kwaliteiten gebruik maken. Dat dit goed in de smaak valt is terug te lezen in de recensie, waar de game een nette 8,0 krijgt.
Dat was het weer voor deze PlayStation Store Update. Volgende week zijn we weer terug met de hoogtepunten en voor de volledige inhoud van deze update kun je terecht op het PlayStation Blog.