PlayStation Store Update - Blacklight: Retribution & Gran Turismo 6

Article
door Wouter
donderdag, 05 december 2013 om 12:00
xgn google image
Het moment is daar! Tijd voor alweer een nieuwe PlayStation Store Update. Wil je weten wat voor een mooie dingen je deze week allemaal terugvindt in Sony's virtuele winkel, neem dan een kijkje hieronder, waar wij de hoogtepunten voor jullie uitlichten.
De update van deze week is niet zo maar een nieuwe update. Het is namelijk de eerste PlayStation Store update voor de PlayStation 4! De nieuwe krachtpatser van Sony gaat er gelijk hard tegenaan met een gratis speelbare game wel te verstaan. De PlayStation 3 heeft echter ook een leuke troef achter de hand met een franchise die al bijna net zo oud is, als de eerste console van Sony zelf. We hebben het dan natuurlijk over de auto-verzamelgame Gran Turismo 6. Maar tussen deze twee giganten mogen we de Vita ook niet vergeten. Op de handheld kunnen we deze week aan de slag met de role-playing game Rainbow Moon, die eerder al een release op de console kende.

Blacklight: Retribution (Gratis)

Veel mensen zullen sinds afgelopen vrijdag de trotse eigenaar zijn van een PlayStation 4, maar zo gemakkelijk was dat niet. De console was namelijk overal uitverkocht! Behoorde je wel tot de gelukkigen die een pre-order hadden, dan zat je alsnog met het grote geldbedrag dat je neer kon leggen. Gelukkig heeft Sony een aantal gratis speelbare games klaar staan, zodat jouw portemonnee de tijd krijgt om te genezen. Deze week komt daar met Blacklight: Retribution weer één bij. Deze free-to-play shooter van Zombie Studios plaatst je in een soort sciencefiction wereld met futuristische wapens en grote bestuurbare robots. Voor iedere speler die je neerschiet, krijg je punten die je kunt gebruiken om jouw personage naar eigen voorkeur in te richten. Door de vaardigheden te verbeteren die jij interessant vindt, creëer je een gepersonaliseerd en uniek karakter. Wie heeft er dan nog Titanfall nodig?

Gran Turismo 6 (€59,99)

Denk je aan PlayStation, dan denk je aan Gran Turismo. Deze raceserie is al sinds 1997 in handen van Sony en heeft zich tot nu toe al op vier verschillende platformen staande weten te houden. Het is alweer drie jaar geleden dat deel vijf verscheen en nu is het dan eindelijk tijd voor het zesde deel in de franchise, wat tevens weleens de laatste Gran Turismo game voor de PlayStation 3 zou kunnen zijn. Een mooi moment dus om nog een keer te laten zien waarom je Gran Turismo in huis moet halen. En ontwikkelaar Polyphony is zo vrij om ons 1197 redenen te geven. Gran Turismo beschrijft zichzelf namelijk beter als een auto-verzamelgame dan een echter racer, want met bijna twaalfhonderd verschillende wagens wil je natuurlijk ook niets liever dan ze allemaal te verzamelen. Of de verzameldrang bij ons een beetje doordrong, lees je binnenkort in de recensie.

Rainbow Moon (€12,99)

Als er een ding is waar we nooit genoeg van kunnen hebben dan zijn het wel role-playing games. Gelukkig zijn er daarom indie-ontwikkelaars als SideQuest Studios die zich bezighoudt met dit genre. Deze studio bracht een tijdje terug de downloadbare titel Rainbow Moon naar de PlayStation 3 en nu is het tijd voor de handheld. Met Rainbow Moon haal je een rasechte RPG in huis en laat je dus vooral niet afschrikken door het downloadbare aspect, want zoals in onze recensie is terug te lezen, is het een game waarin je ruim veertig uur aan speeltijd kwijt kunt. Het spel beschikt over een grote open wereld met een interessante verhaallijn om te volgen, maar waar ook allerlei zijmissies zijn die extra beloningen opleveren. Je hebt daarnaast de keuze uit zes verschillende personages die je, met ieder gevecht dat je wint, verder kunt uitbouwen, totdat hij de perfecte vaardigheden bezit.
Dat was het weer voor deze PlayStation Store Update. Voor de volledige lijst met nieuwe toevoegingen kun je terecht op de PlayStation Blog. Volgende week rond dezelfde tijd zijn we weer terug met nieuwe hoogtepunten!

Populair Nieuws

Laatste Reacties