Interview - Marc Webb over The Amazing Spider-Man 2

Article
donderdag, 05 december 2013 om 16:00
xgn google image
Vandaag komt er een nieuwe trailer uit van de film The Amazing Spider-Man 2, en wij gingen in gesprek met de regisseur van de film: Mark Webb. Met hem praten wij onder andere over de nieuwe grote vijand en de richting waar Spider-Man naartoe gaat met zijn nieuwe films.

Wat moeten mensen weten over The Amazing Spider-Man 2?

"Spider-Man staat het grootste gevecht in zijn leven te wachten. We beginnen de film met Spider-Man die zichzelf is; hij is op z'n gemak, heeft plezier en is de beste misdaadbestrijder ooit. Hij heeft zijn webben, zijn behendigheid en zijn verstand. Maar al snel moet Peter aan de bak tegen een vijand die krachtiger is dan hij zich kan voorstellen. In een twist van het lot, verandert Max Dillon van Spider-Man's grootste fan, naar zijn grootste vijand."

Wat komt Spider-Man tegen in deze film?

"Peter Parker vindt het geweldig om Spider-Man te zijn, hij wil het voor niets ruilen. Maar hij heeft altijd het probleem gehad dat hij een superheld moet zijn, zonder dat dat zijn leven overneemt. Kan je Spider-Man zijn, de slechterikken stoppen en toch een eigen leven hebben met een vriendin en een huis? In deze film is dat conflict belangrijker en verraderlijker dan ooit."
Spider-Man

Wat is nieuw in deze film?

"Wij hebben de grootste en meest gevaarlijke vijand die Spider-Man ooit heeft gezien: Electro. Je weet vast dat Spider-Man op dit moment erg goed is in het zijn van Spider-Man, en hij wil een vijand die zijn vaardigheden waard is. Met Electro krijgt hij die vijand. Hij absorbeert de kracht van de stad, voegt het samen, en gebruikt het om New York City op zijn grondvesten te doen trillen. De elektriciteit die hij schiet uit zijn handen is zo gevaarlijk, dat het alles dat het raakt, direct braadt. Als hij steeds krachtiger wordt, ziet het er steeds slechter uit voor de stad. Spider-Man is het licht, terwijl Electro de duisternis is."

Vertel ons wat meer over de slechterik, Electro.

"Max Dillon stelt de donkere kant van aanbidding voor. Omdat hij in het verleden een outsider was, is er een gigantische hoeveelheid woede in hem gaan groeien, na jaren van afkering en eenzaamheid, iets wat er nu uitkomt. Zijn liefde voor Spider-Man is enorm. Er zit iets van Rupert Pupkin in hem, een lieflijkheid die een psychotische scheur verbergt. Dat komt er in deze film uit, wat uiteindelijk zorgt voor een diepe haat voor Spider-Man."

Het lijkt erop dat veel vijanden uit OsCorp komen?

"Ja, en dat is niet per ongeluk zo gedaan. Natuurlijk, Max en Gwen werken allebei bij OsCorp, en Harry Osborn keert terug om te kijken hoe hij de verantwoordelijkheid gaat nemen als erfgenaam van het bedrijf. Dit zorgt er allemaal voor dat Peter dieper in de mysteries van OsCorp terecht komt, en dat hij uiteindelijk het grootste gevecht in zijn leven zal vechten."
The Amazing Spider-Man 2

Hoe past Harry Osborn in het verhaal?

"Harry was een kindervriend van Peter, maar de twee zijn het contact kwijtgeraakt. Nu is hij terug en klaar om de teugels van OsCorp te grijpen. Als Peter en Harry samen de mysteries beginnen te ontdekken van het bedrijf, dat gebouwd is door Harry's vader, moet hij beslissen hoe hij wil leven met zijn vaders gevaarlijke levenswerk; de plek, waar al die slechterikken vandaan komen."

Wat gebeurt er met Peter en Gwen?

"Peter en Gwen houden van elkaar, maar zullen toch hun eigen keuzes moeten maken en hun eigen weg kiezen. Gwen is briljant op haar eigen manier, en ze begint aanbiedingen te krijgen die haar leven kunnen verandering. Peter en Gwen moeten uitvogelen wat voor rol ze in het leven van de ander willen en gaan spelen."

Het lijkt erop dat je veel plezier hebt gehad bij het maken van deze film.

"Zeker, dat hebben wij allemaal gehad. Wij hadden een bal dat geschoten moest worden voor de film in New York - de eerste Spider-Man film werd helemaal gefilmd in New York. Wij hebben de film veel groter gemaakt door op locatie te schieten en dat je te laten voelen op het scherm. Wij kunnen ons allemaal nog herinneren dat we kinderen waren van acht of negen jaar oud, en dat wij helemaal verliefd werden op Spider-Man. Die herinneringen van verwondering en spanning kunnen we nog goed naar boven halen, en dat is een groot deel van de fundering van Spider-Man en één van de redenen wat hem zo geweldig maakt."

Populair Nieuws

Laatste Reacties