PlayStation Store Update - Battlefield 3 & Gran Turismo 6 demo

  Het is weer die tijd van de week. Het moment dat de PlayStation Store gevuld wordt met gloednieuwe games, demo's en downloadbare content. Ben je op zoek naar iets nieuws om de week mee door te komen, dan doe je er goed aan om Sony's virtuele winkel een bezoekje te brengen. De hoogtepunten van deze update vind je hier!

  En met deze nieuwe update zijn we ook al weer een aantal dagen verder in een nieuwe maand. Wat betekent dat er nieuwe games aan het PlayStation Plus lijstje worden toegevoegd. Wat dacht je van het enorm populaire Battlefield 3 dat abonnees nu gratis in huis kunnen halen. Daarnaast kunnen we ook weer aan de slag met een nieuwe demo en deze week wordt die rol vervuld door Gran Turismo 6. Een racefranchise die al een hele geschiedenis met de PlayStation consoles achter de rug heeft. Als laatste is er Kung Fu Rabbit voor de Vita. Een 2D platformgame dat eerder al zijn intrede maakte op de smartphones. Dat en meer vind je hieronder terug.

  Battlefield 3 (Gratis met Plus)
  Over een paar maanden ligt Battlefield 4 in de winkels en wat iedere fan natuurlijk wilt, is zijn vaardigheden een beetje bijspijkeren voordat het daadwerkelijke moment daar is. Het is dan heel vervelend als je het vorige deel niet meer hebt, of überhaupt nooit hebt gehad. Heb je echter wel een abonnement op de PlayStation Plus service dan kun je deze droom alsnog in vervulling laten gaan, omdat Battlefield 3 aan de Instant Game Collectie is toegevoegd. Met deze game kun je je tegoed doen aan drie verschillende modi. Allereerst is er een singleplayer die het typische Hollywood verhaaltje neerzet. Het Amerika is in een oorlog verwikkeld met Rusland en kernbommen dreigen de wereld te vernietigen verhaal. Daarnaast zijn er aparte coöperatieve missies die je samen met een medespeler kunt volbrengen en voor de die hards is er natuurlijk een multiplayer modus waar je jouw vaardigheden kunt testen tegen spelers van over de hele wereld. Destijds wist Battlefield 3 een 8,8 te behalen in de recensie, maar of de game na twee jaar nog steeds deze prachtige score weet waar te maken daar zul je zelf achter moeten komen.

  Gran Turismo 6 (Demo)
  Het is al weer bijna drie jaar geleden dat de racesimulator Gran Turismo 5 in de winkels kwam te liggen en de eerste details over het nieuwste deel sijpelen langzaam maar zeker naar buiten. Hoewel het ongetwijfeld nog een lange tijd zal duren voordat deze game in de winkels komt te liggen, is het vanaf deze week al wel mogelijk om met de demo aan de slag te gaan. Nou wil dit niets zeggen over een mogelijke naderende releasedatum, omdat de proloog van deel vijf ook twee jaar voor de release al verscheen, maar het begin is er in ieder geval. In de demo zul je eerst een rijschool doorlopen, waarna je het GT Academy kwalificatie-evenement vrijspeelt. Wat volgt is een wedstrijd die Sony samen met ontwikkelaar Polyphony Digital heeft opgezet. De spelers met de snelste tijden uit ieder land zullen het namelijk in het echie op gaan nemen op het Silverstone circuit. Een kans waar je natuurlijk een poging op wilt wagen.

  Kung Fu Rabbit (€4,99)(Vita)
  Uit alle games en films valt wel op te maken dat Kung Fu en dieren erg goed samen gaan. De volgende titel die deze combinatie uitbuit, is Kung Fu Rabbit. Een game die oorspronkelijk voor de smartphone en later ook Wii U verscheen. In deze game wordt een onschuldig konijnenvolk ontvoerd door aliens en krijg jij, de leider van het volk, de taak om de kleine diertjes te bevrijden. De meest effectieve manier om dit klaar te spelen is natuurlijk met de hulp van Kung Fu. Wat volgt is een platformavontuur met tientallen korte levels waarin je stad en land afreist op weg naar de gevangen konijnen. Er zit echter ook spoed achter want de aliens beschouwen de kleine dieren namelijk als een delicatesse en eten ze daarom maar al te graag op. De Wii U-versie hebben wij een tijdje geleden al uitgebreid aan de tand gevoeld en ons oordeel lees je terug in de recensie.

  En dat waren de hoogtepunten van deze update. Volgende week rond dezelfde tijd is er weer nieuw materiaal terug te vinden in de PlayStation Store. Voor de volledige inhoud van deze update kun je terecht op het PlayStation Blog.

  Battlefield 3

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.